Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

26 ΜΑΪΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ


1. Υποσημείωση στην επικαιρότητα

Πολλά συνέβησαν από την τελευταία ανάρτηση.
Ψήφιση εξπρές ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, επίταση της τουρκικής επιθετικότητας, νίκες του Trump, έναρξη της λειτουργίας της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ρουμανία, ρέει ποτάμι το αίμα στην Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία και το Κουρδιστάν κλπ κλπ.
Εις τα καθ' ημάς, έγινε και το περίφημο  Eurogroup, όπου παρακαλέσαμε κυριολεκτικά να υποδουλωθούμε για κανέναν αιώνα και βάλε και μας υποσχέθηκαν να συζητήσουν το θέμα του χρέους το 2018. Δηλαδή, νίκησε και πάλι ο κος Σόϊμπλε.
Για άλλη μία φορά, χαρακτηριστική πλέον της άρσης κάθε είδους αναστολής και της καταρράκωσης της αξίας της ανθρώπινης ζωής, ένα ακόμη επιβατικό αεροπλάνο, το τέταρτο την τελευταία πενταετία, έγινε στόχος και κατέπεσε φλεγόμενο Ν.Α της Κρήτης.
Όμως, όλα αυτά δεν αλλάζουν την ουσία των πραγμάτων.
Η ουσία είναι ότι η Νέα Τάξη προχωρεί μεθοδικά στην περικύκλωση της Ρωσσίας και με τον ένα η τον άλλο τρόπο προελαύνει σε όλα τα μέτωπα, από την οικονομία και την γεωπολιτική ως την βίαιη σχεδόν επιβολή ενός νόθου πολιτισμικού υποδείγματος που στο όνομα της ελευθερίας περιορίζει όλο και πιο πολύ  την ελευθερία των ανθρώπων. Ο κόσμος σκοτεινιάζει κάθε ημέρα που περνά, η φρασεολογία των πολιτικών και άλλων δυνάμεων γίνεται όλο και πιο οξεία.
Για να δούμε  που τελικά θα οδηγήσουν όλα αυτά. Κάτι αρχίζει να κινείται στην Γαλλία και αυτό είναι σημαντικό.
Αύριο μας επισκέπτετι ο κος Πούτιν.
Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό θα ήταν ένα μεγάλο γεγονός για μας.
Αντ' αυτού, το γελοίο μας κράτος τον προσέβαλε για μία ακόμη φορά,   κλείνοντας την πόρτα σε έναν από τους μεγαλύτερους γεωπολιτικούς διανοητές της εποχής μας και στενό συνεργάτη του. Τον Dugin. Αν ήξερε ο κόσμος ποιός είναι και τι έχει γράψει θα ήταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να τον υποδεχθεί μετά Βαΐων και κλάδων και να τον δει από κοντά.
Ως συνήθως, το κράτος των γραικύλων, ανέκρουσε πρύμνα και "επέτρεψε" την είσοδό του, μετά το κατ' εντολή της γραφειοκρατίας της Ευρώπης αρχικό χωροφυλακίστικο κόρδωμα, για να πάει ο άνθρωπος προσκυνητής στο Αγ. Όρος.
Γιατί εξακολουθούμε να προσβάλλομε με αυτό τον τρόπο το μόνο δυνητικό στήριγμα της Ελλάδας δεν μπορώ να το καταλάβω. Η μάλλον, το καταλαβαίνω αλλά με πονά.
Υιοθετούμε την άκρατη, τεχνητή, Ρωσσοφοβία των τελευταίων ετών που καλλιεργείται συστηματικά μέσα από έναν ξεδιάντροπο πόλεμο παραπληροφόρησης κατασυκοφάντησης και ψεύδους από τους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Κλίντον, χωρίς καμία επιφύλαξη, ενώ στην πραγματικότητα ο επιτιθέμενος είναι οι ΗΠΑ. Ήθελα να ήξερα. Θυμούνται οι "φωστήρες" του έθνους τι μας συνέβη όταν στραφήκαμε εναντίον των Ρώσσων λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή; Και τότε προσπαθήσαμε να ικανοποιήσομε συμφέροντα άλλων, χωρίς να σκεφτούμε.
Το αποτέλεσμα ήταν ο Σαγγάριος και ο ξερριζωμός του Ελληνισμού από την Μ. Ασία.
Προτιμούμε την σκλαβιά ενός αιώνα μέσω χρέους και άλλων "μέτρων" μέσα σε ένα σύστημα το οποίο κατ' ευφημισμό ονομάζεται "ευρωπαϊκό ιδεώδες" κατ' αναλογία προς τον ευφημισμό "Εύξεινος Πόντος", από την πιθανότητα έστω, να ζήσομε ελεύθεροι σε ένα άλλο, νέο, ακόμη και αν δυστυχούσαμε για μερικά χρόνια.
Αλλά όπως έχει πει ο Κάλβος: "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" και δυστυχώς αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος του έθνους και η ουσία της χρεωκοπίας του. Χρέος αρετής και τόλμης. 

2. Σχόλιο στον ΓΔ του ΧΑΑ.

Μετά πολλών βασάνων συνεχίστηκε η άνοδος και πλέον στην περιοχή των 630-640 μον. αντιμετωπίζει σοβαρές αντιστάσεις βραχυπρόθεσμα.
1. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης η άνοδος έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής έχει κορεσθεί.
Είναι πολύ πιθανότερη μία προσωρινή υποχώρηση από περαιτέρω άνοδο χωρίς ανάσα προς τις 670-700 μον.

Όπως έχουν ήδη γράψει άλλοι αναλυτές, η περιοχή στήριξης είναι κάπου μεταξύ 610-620 μον.
2. Στα ακρότατα χωρίς συστολή όμως, υπάρχει περιθώριο ανόδου και εδώ η μάχη δεν έχει κριθεί.
Παρά ταύτα, και εδώ θα πρέπει να το λάβομε υπ' όψιν, ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο ανοδικό σκέλος ενός κύματος που ξεκίνησε από τα χαμηλά των 470 μον.

3. Σε δεύτερο στάδιο συστολής, εχομε ήδη μπει σε ένα διορθωτικό ανοδικό κύμα σύμφωνα με τον ΤΤΑ (τροποποιημένο ταλαντωτή αναδρομής) και στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων ο σχηματισμός αντιστρόφου ΩΚΩ, δεν έχει παραβιασθεί, πράγμα που ενισχύει αυτή την άποψη.

Η ερμηνεία εδώ θέλει προσοχή διότι υπάρχουν και ψευδή σήματα, στις υψίσυχνες, χαμηλού πλάτους περιοχές του ταλαντωτή. Πάντως, έχομε περάσει την ελάχιστη τιμή του ταλαντωτή.
Σε τρίτο στάδιο συστολής, που είναι ακόμη πιο μακροχρόνιο, η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική, αν και βαίνει προς το τέλος της διαδρομής της.


Συνοψίζοντας: Σχηματίζεται αργά και βασανιστικά, ένας μεγάλης πολυπλοκότητας πυθμένας πολλών ετών. Οι μακροχρόνιοι εξ υμών θα πρέπει να το λάβετε αυτό σοβαρά υπ' όψιν, καθώς είναι αδύνατον να επιλεγεί η ημερομηνία του απόλυτου πυθμένα.
Όμως, ενώ μεσοπρόθεσμα φαίνεται να βρισκόμαστε σε μία σημαντικού μεγέθους πλαγιοανοδική αντίδραση με πιθανότερο στόχο την περιοχή των 700 μον. και ίσως και πιο πάνω, βραχυπρόθεσμα θα έχομε σχετικά μικρού πλάτους διορθωτικές καθοδικές ταλαντώσεις.
Κατά τούτο συμφωνώ, τελευταίος και καταϊδρωμένος, με αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει ήδη άλλοι αναλυτές, όπως ο Βασίλης, ο Παπιγκιώτης, ο zelis, ο κος Βελιανίτης και όλοι όσους παραλείπω λόγω βιασύνης.
Ζητώ την κατανόηση των αναγνωστών του ιστολογίου, καθώς προσπαθώ να κάνω ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Μαθήματα, συγγραφή της μεθόδου για να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή στα Ελληνικά, έρευνα και τελευταία και επισκευές στο σπίτι στο Ελευθεροχώρι που αν τα καταφέρω θα με φιλοξενήσει στην απομαχία μου που έρχεται σε 11 μήνες.


8 σχόλια:

  1. Πάντα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σου για την αγορά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λείψατε.Καλώς σας και πάλι.Ευχαριστούμε για την δημοσιοποίηση των απόψεών σας.ΖΑΒΙΤΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ......!!
    Έχετε ξεκάθαρη εικόνα όχι του ΧΑΑ γιατί αυτή δεν την έχει κανείς σε απόλυτο βαθμό αλλά της ζωής και της πραγματικότητας.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα κε Στάθη, να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό απομεσήμερο φίλοι μου και καλό κουράγιο σε όλους.
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ, εξαιρετική κατάθεση απόψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστουμε πολυ για τον χρονο και τις αναλυσεις σας κε Σταθη!
    Καλημερα να εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή