Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Η εξέλιξη της κυματομορφής δεν δείχνει συγκεκριμένη κατεύθυνση αυτή την στιγμή.
Η κάθοδος των τελευταίων ημέρων ήταν αδύνατη και παρά το γεγονός ότι ο τροποποιημένος ταλαντωτής αναδρομής προχώρησε προς τα κάτω, η εικόνα δεν μοιάζει με την έναρξη μεγάλης καθόδου. Άλλωστε λόγω του υψιχύχνου του σήματος δεν χρειάζονται και μεγάλες μεταβολές για να μεταβληθεί πολύ η τιμή του ταλαντωτή.
Παρατηρούμε όμως τα εξής: 

1. Οι τιμές των σημείων τάσης έχουν διασπάσει ανοδικά το πάνω δόντι του μακροχρόνιου δικρανιού που περιέγραφε την κίνηση του δείκτη εδώ και αρκετούς μήνες.
Η θεωρία λέει ότι η αντίσταση είναι στην μπλέ κατερχόμενη γραμμή.
 
2. Ο τροποποιημένος ταλαντωτής των σημείων τάσης προχωρεί μεν προς τα κάτω, αλλά χωρίς δύναμη και το επόμενο σημείο πρέπει να είναι το "σημείο ακμής" της καθόδου και απ' εκεί και πέρα αναμένεται σημαντική ελάττωση της καθοδικής ορμής και σε τρία το πολύ σημεία αναμένεται αντιστροφή, πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί να διασπασθεί καθοδικά η στήριξη των 562 μον. αλλ' αυτό θα είναι μία προσωρινή κατάσταση και δεν θα πρέπει να έχει σφοδρότητα και διάρκεια.
Παρατηρείστε, ότι το τέταρτο σημείο από ένα μέγιστο η ελάχιστο (σημείο που στρίβει ο ταλαντωτής προς την αντίθετη κατεύθυνση), είναι εκείνο που κινείται με την μεγαλύτερη ταχύτητα.
 
3. Από την άλλη πλευρά στα ακρότατα, δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου μετά την αντιστροφή του τρέχοντος καθοδικού κύματος.
 
4. Στους εξελικτικούς χρόνους και ιδιαίτερα στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, μετά από μία πολύ περίεργη κυματομορφή που δεν την έχω ξαναδεί πάει να σχηματισθεί αντίτροφος ΩΚΩ που είναι πολύ καλό σήμα ανόδου. 
Μάλιστα αυτό το διάγραμμα υπαινίσσεται ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και ότι έχει ήδη ξεκινήσει στον εξελικτικό χρόνο το επόμενο ανοδικό κύμα.
Ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων, έχει την ιδιότητα να προηγείται της κυματομορφής των τιμών κατά κανόνα. Αυτό συμβαίνει διότι το "έξυπνο χρήμα" στις αρχές των μεγάλων μεταβολών προκαλεί μικρές μεταβολές στις τιμές αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια.Έτσι ενώ στις τιμές δεν φαίνεται να συμβαίνει τίποτε σπουδαίο, στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων αρχίζει αντιστροφή πρώϊμα.
Επομένως, αν πράγματι είναι πεντάρι ανοδικό το τελευταίο κύμα, μετά την τρέχουσα διόρθωση θα πρέπει να περιμένομε ισχυρή άνοδο διαρκείας που δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στις τιμές.
Η διάσπαση της λευκής γραμμής των αντιστάσεων, θα επισημοποιήσει αυτή την πολύ επιφυλακτική εκτίμηση.
 

Συνοψίζοντας: Ναι μεν βρισκόμαστε σε ένα καθοδικό κύμα, το οποίο όμως είναι ασθενές.
Η πιο πιθανή εξέλιξη κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μικρής διάρκειας και έντασης συνέχεια της καθόδου και εν συνεχεία αντιστροφή και πορεία προς τις 600 μον, όπου μετά από μάχη θα ακολουθήσει ανοδική διάσπαση. Ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων, λέει ότι είναι αρκετά πιθανό τα χειρότερα να είναι πίσω μας και να βρισκόμαστε στην αρχή του επομένου σκέλους μιας πιο μακροχρόνιας ανοδικής διόρθωσης της μεγάλης πτώσης από το 2008.

 

6 σχόλια:

  1. …ευχαριστώ κ. Παπαβασιλείου
    …μετέφερα (με την άδειά σας ελπίζω) την ανάρτησή σας στο F/B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για την τιμη.
      Η σημερινή εκτίμηση διτυπώνεται με πολλές επιφυλάξεις και ελπίζω να μην διαψευσθούμε ούτεσ σεις για τηνανάρτηση στο fb ούτε και εγώ για την εκτίμηση.

      Διαγραφή
  2. Για πρώτη φορά, αν θυμάμαι, τέτοια αισιόδοξη εκτίμηση.
    Ελπίζω για καλό μας να επιβεβαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή