Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Η ενασχόληση με την διερευνηση και την βελτιστοποίηση του τροποποιημένου ταλαντωτή αναδρομής δεν μας επέτρεψε να αναλύσομε εγκαίρως μεγαλύτερα στάδια συστολής, όπου τα νέα είναι ευχάριστα.
Σύμφωνα με την μέθοδό μου και για αρκετούς μήνες τα χειρότερα είναι πίσω μας.

Να γιατί: 

1. Στα σημεία τάσης και σε τρίτο στάδιο συστολής που σημαίνει μεγάλη διάρκεια, και μεγάλου μεγέθους μεταβολές ακόμη και αν πρόκειται για διορθωτικά κύματα συμπληρώθηκε ένα μακροχρόνιο κύμα a η c.
 
Η γαλάζια γραμμή είναι ο τροποποιημένος ταλαντωτής αναδρομής, και ήδη έχει φύγει σημαντικά προς τα πάνω. Υπάρχει μία ανοδική απόκλιση, η οποία προοιωνίζει περαιτέρω άνοδο διαρκείας τουλάχιστον 2 εβδομάδων στην χειρότερη περίπτωση και αρκετών μηνών στην καλύτερη, αν πρόκειται για κύμα (c). Θα παρακολουθήσομε στενά στην συμπεριφορά του ταλαντωτή κοντά στην γραμμή 0, όπου αν πρόκειται για a θα πρέπει να οπισθοχωρήσει.
2. Είναι σαφές ότι βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε σε ένα ανοδικό δικράνι Andrews και το κυριότερο, έχομε εγκαταλείψει το μακροχρόνιο καθοδικό.
 
3. Η περιοχή των 625 μονάδων είναι μία περιοχή που προβλέπεται αντίσταση, αλλά ο τροποποιημένος ταλαντωτής αναδρομής, λέει ότι θα την διαβούμε μάλλον εύκολα και ίσως και με ανοδικά βεγγαλικά, και πλέον η περιοχή των 640-650 μον. είναι πιο ισχυρή περιοχή αντίστασης.

 4. Αισιόδοξη είναι και η εικόνα του εξελικτικού χρόνου, όπου φαίνεται να έχομε διορθώσει ένα πρώτο ανοδικό κύμα και οι επόμενες 1 με 2 εβδομάδες προβλέπονται ανοδικές.
Μεγαλύτερη και λεπτομερέστερη ανάλυση το Σαββατοκύριακο.
Συνοψίζοντας: Έχει τελειώσει ένα μεγάλο καθοδικό κύμα και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρομε οριστικά αν έχομε μπροστά μας άνοδο διαρκείας αρκετών μηνών η αν το παρόν κύμα είναι ενδιάμεση διόρθωση στην μεγαλύτερη πτωτική τάση.
Σε οποιαδήποτε περρίπτωση η πτώση έχει χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος της και όπως είχαμε πει από την αρχή του έτους φέτος τελειώνει η ελεύθερη πτώση της χώρας.
Πράγματα, άνθρωποι και καταστάσεις θα αλλάξουν. Δεν είναι βέβαιο ακόμη, αλλά είναι αρκετά πιθανό το κύμα πωλήσεων από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο να ήταν το τελευταίο και αν και δεν μπαίνομε ακόμη σε μακροχρόνια άνοδο σε ένα κύμα ώσης, καθώς έχει κι άλλα σκέλη η διόρθωση από το 1999, πάντως κάπου τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν.
Οψόμεθα.

4 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη φορά είχα πει, "πρώτη φορά αισιόδοξος" κατά την γνωστή έκφραση.
    Αλλά η επιτυχία ηταν πλήρης, εν αντιθέσει με .... άλλους.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αριθμοί είναι το μόνο πράγμα που δεν ψεύδεται σ' αυτό τον κόσμο φίλτατε.
      Αρκεί με υπομονή (γαϊδουρινή στην περίπτωσή μου) ταλέντο (που δεν το έχω σε ικανοποιητικό βαθμό) και σεβασμό προς τους κανόνες τους (άπειρο), να μπορείς να μιλήσεις μαζύ τους.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα σας ,
    Όντως αγαπητέ φίλε Στάθη οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ......αλλά δυστυχώς έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς που ψεύδονται ασυστόλως......!
    Εκεί χαλάει το παιχνίδι ......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα που τα ψέματα φαίνονται στις τιμές και την δομή των χρονοσειρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή