Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή συνεδρίαση, αναίρεσε δυστυχώς τα όποια ίχνη αισιοδοξίας είχαμε προσφέρει σε προηγούμενες αναλύσεις και αντιθέτως ενίσχυσε ακόμη μία φορά τα απαισιόδοξα σενάρια.
Πως είναι δυνατόν να είναι διαφορετικά, όταν το έθνος δεν έχει ούτε την δύναμη, και το χειρότερο, την θέληση να υπερασπίσει τον εαυτό του, πρώτα απέναντι στον εαυτό του και κατόπιν στους επιδρομείς και επίβουλους που το καταβροχθίζουν ζωντανό.
Αυτή την έσχατη αβελτηρία και ακηδία μέχρι τελικής πτώσεως αντανακλά η συμπεριφορά της αγοράς.
Ας δούμε τι έγινε και προς τα που πάμε.
Στα σημεία τάσης οι σημερινές εξελίξεις μας υποχρεώνουν να εξετάσομε το δυσοίωνο σενάριο και να παρουσιάσομε την χειρο΄τερη δυνατή εκδοχή.
Η σημερινή κάθοδος σηματοδοτεί είτε ένα μεγάλο κύμα a είτε την έναρξη του (v), 3.
Αν αύριο επιβεβαιωθεί η στροφή του τροποποιημένου ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης, όπου χρειαζόμαστε άλλη μία ημέρα καθόδου πριν πούμε ότι πρόκειται για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης, τότε είναι βέβαιο ότι τα πράγματα είναι έτσι.
Με την σημερινή πτώση και υπό την προϋπόθεση ότι το σημερινό σημείο είναι σημείο τάσης η στροφή τσον ταλαντωτή έχει γίνει και βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακολουθίας τουλάχιστον τεσσάρων καθοδικών σημείων που κατ' ελάχιστο σημαίνει τέσσερις καθοδικές ημέρες και κατά μέγιστο δέκα αν παρεμβληθούν και δύο ανοδικές που είναι το πιο πιθανό να συμβεί (30%), η πτώση θα πρέπει να αποκτήσει καθοδική επιτάχυνση, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
 
Αυτή η άποψη ενισχύεται από την επίσης άσχημη εικόνα στα ακρότατα χωρίς συστολή όπου αυτός ο δυσοίωνος σχηματισμός ΩΚΩ μεγάλου μεγέθους και ακριβούς συμμετρίας μοιάζει όλο και πιο πιθανό ότι θα επιβεβαιωθεί.
 
Αν επαληθευθεί, η κατάληξή του είναι στην περιοχή των 390-380 μον.
Η όλη απαισιόδοξη εικόνα συμπληρώνεται και από τον εξελικτικό χρόνο, όπου φαίνεται να τελείωσε το διορθωτικό ανοδικό κύμα που παορυσιάσαμε χθές και να ξαναρχίζει κάθοδος.

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια του επόμενου μεγάλου καθοδικού κύματος.
Αναμένεται επιτάχυσνη της καθόδου τις επόμενες ημέρες με αρκετά μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσει ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Τυχόν ανοδικές αναπηδήσεις θα πρέπει να θεωρηθούν bull traps, μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Στην καλύτερη περίπτωση βραχυπρόθεσμα η πτώση θα πρέπει να σταματήσει κάπου κοντά στα προηγούμενα χαμηλά.
 

5 σχόλια:

  1. καλησπερίζω τον αγαπημένο μου φίλο και δάσκαλο και τον ευχαριστώ θερμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιτό απέριττο και τεκμηριωμένο σαν άποψη ...Η εισαγωγή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο....δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο....απ το οτι Εμείς δεν θελήσαμε να κάνουμε στοπ στα χαμηλά του 12 ...Εμείς με τις καθυστερήσεις μας ....και τις συνήθειες μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κε Παπαπβασιλείου .
    Να είστε πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ .ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΤΑΝΗΘΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή