Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ. ΚΑΘΕ ΘΑΥΜΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ;

Η τούμπα της Παρακευής, μας θύμισε την θυμόσοφη παροιμία "Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το πολύ πολύ σαράντα".
Στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων παρατηρούμε ότι σαφέστατα ήταν διορθωτική  η άνοδος που παρατηρήσαμε και κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα ως δεκαήμερο θα έχομε περαιτέρω πρόοδο της καθοδικής τάσης η οποία εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη.

Στα σημεία τάσης, λόγω των συνεχών αλλαγών προσήμου με μικρές διαφορές στις τιμές βρισκόμαστε στο στρατηγικής σημασίας 8ο σημείο, όπου θα κριθεί αν τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα και πιθανώς 8 θα είναι ανοδικής η καθοδικής φύσεως.
Αυτό σημαίνει δεδομένου ότι η "μανσέτα" των αντιστάσεων-στηρίξεων έχει σφίξει γύρω από την γραμμή των τιμών και την γραμμή των σημείων περιστροφής ότι περιμένομε αποφασιστική κίνηση, πιθανότερα τέσσερα σημεία προς τα πάνω για να συμπληρωθεί ένα κύμα c και να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της καθόδου το πολύ από τα μέσα της ερχομένης εβδομάδας.
Η ανοδική αδυναμία είναι εμφανής και αν και ύστατος στόχος της διόρθωσης παραμένει η περιοχή των 520 μον. δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα πραγματοποιηθεί.


Ο ταλαντωτής αναδρομής δείχνει ότι το παρόν ανοδικό κύμα έχει εξαντλήσει μεγάλο μέρος της ανοδικής του ορμής καθώς έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και αναμένεται αντιστροφή στο επόμενο η μεθεπόμενο το πολύ σημείο της καμπύλης.
Είναι δυνατόν, αλλά ασύνηθες σε διορθωτικά κύματα να εμφανίσουν δύο επαναλήψεις του κύκλου επιτάχυνση-επιβράδυνση χωρίς αλλαγή κατεύθυνσης στον ταλαντωτή.

Συνοψίζοντας: Ενώ το Αιγαίο μας παραδίδεται αμαχητί στους Τούρκους και η χώρα δέχεται καθαρά εισβολή με προσφυγικό πρόσωπο, εμείς παρατηρούμε " στάση αναμονής", για το επόμενο καθοδικό κύμα  των αγορών.

12 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Σταθερός αναγνώστης σας Ζαβιτσανάκης Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον κο Πανγιώτη.
      Είσαι μπρε και συ από έπαε;

      Διαγραφή
    2. Αγνωστες οι καταβολές.Ισως κάτι απο Ζαβιτσα (Αρχοντοχώρι) και υποψία μετακίνησης κρητών στην Αιτωλ/νία μέσω Επτανήσων την περίοδο της Τουρκοκρατίας.Γέννημα Μεσολόγγι,θρέμα Πλ.Βικτωρίας-2Αρ.Αθηνών.Μετά απο 25 χρόνια ,διαμονή και εργασία Μεσολόγγι.

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για τις τεκμηριωμένες αναλύσεις σας. Ομοιάζουν σαν "Φάρου" αναλαμπή μέσα στο σκοτεινό και αμφίβολο χώρο της πληροφορίας. Σταθερός και εγώ με τη σειρά μου, στην ανάγνωση των εύστοχων αναρτήσεων τις καλύτερες ευχές μου και καλή σου δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομοίως να προσθέσω τις ευχαριστίες μου και τις ευχές μου μ'αυτές του Γλαύκου για καλή δύναμη. Καλή σας Νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τελευταίο απευθύνεται στον κο Ζαβιτσανάκη ειδικώς αλλά είναι και γενικώς ορθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ.Και να κατανοείτε την κατα διαστήματα έγγραφη συμμετοχή μου.Επουδενί δεν συνιστα άρνηση αλλά ανωτέρα αδυναμία λόγω εργασίας.Νά είστε καλά και πάντα επι των επάλξεων.Πολύ περισσότερο τώρα,που δυστυχώς τα πράγματα οδηγούνται κατα τα ρηθέντα...
      Ζαβιτσανάκης Παναγιώτης

      Διαγραφή
  5. καλο μεσημερι ..ευχαριστω για την επισκεψη σας και το σχολιο σας και την βοηθεια σας βεβαια στον κοινο αγωνα στην "Υπογα" ..καλη συνεχεια με Υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή και προνόμιο η πρώτη σας επίσκεψη στο φτωχικό μας.
      Με ανακούφιση άκουσα την απόφασή σας να συνεχίσετε.
      Δεν γίνεται να λείψετε.
      "Ανάρια ανάρια πέφτουνε τα κλέφτικα νοτυφέκια.."
      λένε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου
      "γιατ' είν' οι μαύροι λιγοστοί, πεντέξι εφτά νομάτοι".
      Ώρες ώρες η ποίηση ακόμη και στον δημοτικό στίχο είναι τόσο κυριολεκτική
      που μένω με το στόμα ανοιχτό, όπως και το ποίημα που αναφέρατε...

      Διαγραφή