Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Επανεπιβεβαίωση της μακροχρόνιας πτωτικής τάσης στα χρηματιστηριακά, εν μέσω διεθνούς κλίματος που χαρακτηρίζεται από σύγχυση, επιθετικότητα, και απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και σε ατομικό και σε γενικό επίπεδο για το πως θα βγούμε από την δίνη στην οποία βρισκόμαστε. Αυτές τις ημέρες έχω μία αίσθηση παράμοια με εκείνη που γράφεται στα βιβλία για ανθρώπους που γίνονται μαρτυρες τραυματικών γεγονότων, είτε αυτό είναι ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, είτε μάχη, είτε κάτι άλλο παρόμοιο.
Ο χρόνος είναι παραμορφωμένος, τρέχει πιο αργά, και από μία σειρά γεγονότων και καταστάσεων μένει μέσα μου μία ανάμεικτη εικόνα που άλλα σημεία της είναι καταγεγραμμένα με λεπτομέρειες, ενώ άλλα σημεία της είναι θολά και ακαθόριστα ενω δεν θα έπρεπε να είναι.
Όλα αυτά περιβάλλονται από μία αίσθηση εξωπραγματικού, και όταν προσπαθώ να τα καταγράψω στο ημερολόγιό μου η να τα διηγηθώ δεν μπορώ να το κάνω με ακρίβεια και λογική σειρά. 
Οι αριθμοί και τα διαγράμματα της ΤΑ προσφέρουν μία άγκυρα με την πραγματικότητα και ένα καταφύγιο σιγουριάς.
Για να γίνει πιο κατανοητή η κατάσταση, θα πρέπει πρώτα να δείτε την δημοσίευση της αρχής του έτους στον Εκηβόλο την οποία αναπαράγω εδώ: 

Ας δούμε λοιπόν που βρισκόμαστε και κατά που πηγαίνουν τα πράγματα.
Κατ' αρχάς η μικρή άνοδος η οποία ανεμένετο προς τις 640-650 μον. δεν ήρθε ποτέ.
Αντίθετα, ήρθε απότομη κάθοδος.
1. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή έχει μείνει πίσω πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να στραφεί γρήγορα προς τα κάτω, πράγμα που με την σειρά του σημαίνει περαιτέρω έντονη κάθοδο, ενώ στο δικράνι Andrews παρατηρούμε ότι ο καοντινότερος στόχος είναι η περιοχή των 530- 520 μον.











2. Στα ακρότατα είναι πιο συγκεχυμένη η εικόνα αλλά στο διάγραμμα τιμών βλέπομε ότι η απότομη στροφή προς τα κάτω, σηματοδοτεί επανέναρξη της καθοδικής τάσης.


 Συνοψίζοντας:Αναμένεται συνέχεια της καθόδου και όδευση προς τον στόχο των 530-540 μον., τον οποίο πολλοί αναλυτές ΄μεταξύ των οποίων και εγώ έχουν υποδείξει ως σημαντική στήριξη.
Η ελπίδα είναι ότι το κακό θα σταματήσει εκεί.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου gmag.
      Από δω και πέρα τα πράγματα αγριεύουν πολύ και το δασκαλίκι δεν αρκεί.
      Χρειάζονται ηγέτες ανθρώπων που να βάζουν φωτια στις ψυχές να κάνουν τα ,υαλά να δουλεύουν για το κοινό καλό και τα μπράτσα να δουλεύουν ασταμάτητα.

      Διαγραφή