Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Το ποτάμι της ιστορίας τρέχει γρηγορότερα απ' ότι προβλέψαμε, και τώρα στις δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις προστίθεται κατά τα φαινόμενα και η έναρξη του επόμενου σταδίου της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Εκείνο που δεν προβλέψαμε ήταν ότι η αρχή θα γινόταν από την Κίνα.

Η αντιμετώπιση των διεθνών εξελίξεων, παρά τις πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες στο εσωτερικό, ήταν ψύχραιμη προς το παρόν.
Από άποψη τεχνικής ανάλυσης, μένομε μετέωροι, καθώς: 
1. Στα ακρότατα, η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής βρίσκεται πολύ κοντά στο 0 και με την σημερινή υποχώρηση, η γραμμή των τιμών, άγγιξε αλλά δεν διέσπασε την γραμμή των σημείων περιστροφής. Επομένως βραχυπρόθεσμα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο μεγιστοποίησης της αβεβαιότητας με την συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης να έχει ελαφρό προβάδισμα.
 
 
2. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης, το τελευταίο καθοδικό κύμα που έχει σχηματισθεί υπαινίσσεται και αυτό ανοδική συνέχεια καθώς είναι μικρού μεγέθους και μικρής ταχύτητας.
 
 
Συνοψίζοντας. Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής και μέγιστης αβεβαιότητας. Οι συντριπτικές πιθανότητες είναι ότι θα συνεχίζομε και αύριο καθοδικά, καθώς είχαμε 7 συνεχόμενες αλλαγές προσήμου και η 8η είναι ένα ενδεχόμενο με πιθανότητα πολύ μικρότερη του 1%. Από την ένταση της αυριανής καθόδου θα εξαρτηθεί και το αν θα συνεχίσομε βίαια προς τα κάτω, με επαναβεβαίωση της μακροχρόνιας καθοδικής τάσης και σε συμφωνία με τις διεθνείς εξελίξεις, η αν θα συνεχίσομε για λίγο ακόμη την ανοδική διόρθωση. 
 
 
 
 
 

2 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ .ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ .ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΗΣ .ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΚΗΒΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ .Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ .ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟΥ 2012 ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΤΕΜΕ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ 480-500 ΑΠΟΤΙ 650, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου χρονιά φίλε μου gmag.
    Ευχαριστώ για τα εύστοχα σχόλιά σου.
    Ελπίζω να έχω την κατανόηση σου για το " πυκνό " της γραφής, καθώς αναλυτικότερη μπορεί να έχει συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή