Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η εικόνα που διαμορφώνεται σύμφωνα με την ανάλυση συστολής των κυματομορφών δεν είναι καθόλου καλή.

1.Φαίνεται ότι έχει αρχίσει το επόμενο καθοδικό σκέλος της τάσης.
Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, έχει διασπασθεί εκ των άνω η γραμμή των σημείων περιστροφής που λειτουργεί κάπως όπως το διαπασών, δίνοντας τον τόνο της τάσης.
 
Η λευκή γραμμή είναι η γραμμή των τιμών, η κίτρινη είναι η γραμμή των σημείων περιστροφής (pivot points), οι πάνω από την κίτρινη γραμμές είναι οι γραμμές πρώτης δεύτερης και τρίτης αντίστασης και οι κάτω από αυτήν οι αντίσοιχες των στηρίξεων.
Η κλίση με την οποία έγινε το γύρισμα από το προηγούμενο μέγιστο είναι μεγαλύτερη από εκίνη της ανοδικής διόρθωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η κάθοδος έχει και μέλλον και ορμή.
Αντίστοιχα ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης βρίσκεται ήδη σε αρνητικές τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε αναδρομή των τιμών που έσπασε τις πρώτες αδύνατες αντιστάσεις και απ'ότι φαίνεται έπεται συνέχεια.
Μετά τον κορεσμό της βραχυπρόθεσμης συνιστώσας, και τον συνάντηση και των τριών συνιστωσών στα μέγιστα η πολύ κοντά στα μέγιστά τους επήλθε ορμητική αντιστροφή.
Το γεγονός ότι και οι τρεις συνιστώσες βλέπουν προς τα κάτω σημαίνει κάθοδο τουλάχιστονκάτω από τις 650 μον.
 

2. Στα ακρότατα παίρνει σάρκα και οστά μία κυματομορφή που μοιάζει πολύ με εμφωλευμένα 1,2, i, ii...και η συνέχεια θα πρέπει να είναι τρίτο τρίτου κύμα.
 
Όλα αυτά εντός ενός σαφώς πλαγιοκαθοδικού διαύλου, του οποίου η ορμή δεν φαίνεται να αδυνατίζει προς το παρόν.
Βέβαια, θα πρέπει να λάβομε υπ'όψιν, ότι εδώ κοντά στον πυθμένα μιας πολύ μακροχρόνιας διόρθωσης, για να "κλειδώσει" η καμπύλη σε μεγαλύτερα στάδια συστολής, χρειάζεται υψηλός βαθμός αλληλοεπικάλυψης των κυμάτων και είχαμε μιλήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις για τις ανοδικές παγίδες που ήταν βέβαιο ότι θα στήνονταν.
Ένα άλλο ανησυχητικό σημείο είναι ότι στον ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων ΕΠΕΤΑΙ η ταχεία συνιστώσα των πιο μακροχρονίων.
Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ καθοδικής συνέχειας με ορμή, ούτως ώστε να προηγηθεί και πάλι η ταχεία κόκκινη συνιστώσα των 11 όρων, εκείνων των 16  και 21 όρων, όπως είναι η συνήθης πορεία.
 
Η θετική απόκλιση καθ'όλη την κάθοδο από τις 1300 μον του ταλαντωτή αναδρομής εν σχέσει προς τις τιμές, είναι ελπιδοφόρος, αλλά προς το παρόν είναι μόνον αυτό. Ελπιδοφόρος.
Θα πρέπει να δούμε ταχεία ισχυρή και παρατεταμένη άνοδο με διάσπαση μακροχρονίων αντιστάσεων χωρίς δισταγμούς και πισωγυρίσματα για να πούμε ότι κάτι άλλαξε.
Συνοψίζοντας: Η εκτίμησή μου είναι ότι βρισκόμαστε προ των πυλών ενός ακόμη καθοδικού κύματος της μακροχρόνιας καθοδικής τάσης. Ο σταθμός, με την βοήθεια της τύχης έγινε στις 675 μον. αλλά η συνέχει απογοήτευσε. Ο επόμενος σταθμός κατά την ταπεινή μου γνώμη βρίσκεται  κοντά στις 625 μον. 
Ο μόνος τρόπος ανατροπής αυτής της εκτίμησης είναι ότι η κυματομορφή που σχηματίζεται τώρα να είναι ανοδικό εισαγωγικό τρίγωνο, αλλά τα έως τώρα χρακτηριστικά δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο.
Κατά τα λοιπά, από άποψη μεσο- και μακροπρόθεσμων προσδοκιών, παρακαλώ μπείτε στον κόπο να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τουςφίλους του ιστολογίου και καθυστερημένα εύχομαι Χρόνια Πολλά στους φέροντες και φέρουσες τα ονόματα των Αρχαγγέλων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου