Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η κάθοδος επανήλθε δριμύτερη σήμερα, βάζοντας τέλος στην ελπίδα για μία πιο πολύπλοκη διαδρομή με ένα επί πλέον ανοδικό σκέλος της πλαγιοανοδικής διόρθωσης που είχαμε έως τώρα.

Στα ακρότατα χωρίς συστολή η διάταξη των συνιστωσών αρχίζει να παίρνει την αναμενόμενη μορφολογία πράγμα που σημαίνει ότι έχει μέλλον η κάθοδος καθώς η πράσινη ενδιάμεση συνιστώσα θα πρέπει να τμήσει καθοδικά την πιο μακροχρόνια κίτρινη πράγμα που συνέβη μόλις σήμερα.

 

Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, είχαμε ένα ψευδές σήμα ανόδου το οποίο υποπτευθήκαμε καθώς δεν ήταν εναρμονισμένο με τον ταλαντωτή των ακροτάτων, αλλά ούτε κα με την μορφολογία τῆς κυματομορφής.
Τώρα όμως η όδευση προς κατώτερες τιμές είναι βέβαιη, όσο μπορούμε να δούμε καθώς εναρμονίζεται και με την πορεία των τιμών στο δικράνι Andrews που έχομε παρουσιάσει.
 
 
Μία εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική προέρχεται από το τρίτο στάδιο συστολής, όπου ΑΝ ο σχηματισμός είναι ΩΚΩ με έναν μικρό αριστερό ώμο, τότε η κατάληξη είναι γύρω στις 370 μον. ΤΡΙΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΥΣΟΛΗΣ μετά από 1 χρόνο περίπου, όπου και το τέλος της μακρόχρονης καθοδικής πορείας.

Σε πιο μακροχρόνια όψη του τρίτου σταδίου ναι μεν βραχυπρόθεσμα αναμένεται περαιτέρω κάθοδος, αλλά σε βάθος ενός έτους περίπου δεν είναι βέβαιο το εάν θα πραγματοποιηθεί το ανωτέρο σενάριο η ένα πιο ήπιο, όπου λόγω του ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάμε σε ένα τέταρτο κύμα τριών σταδίων συστολής υπό μορφή τριγώνου, να σταματήσει η κάθοδος κάπου στις 530-55μον. 
 
Στην περίπτωση αυτή αναβάλλεται η τελική πτώση για την συμπλήρωση του μεγάλου κύματος C από το 2008  για αργότερα.

Συνοψίζοντας, επανερχόμαστε στην μακροχρόνια καθοδική τάση με τελική κατάληξη βραχυπρόθεσμα την περιοχή των 530-550 μον. Πολλά θα εξαρτηθούν για την μελλοντική πορεία του δείκτη από το αν η κάθοδος θα συγκρατηθεί εκεί σε ανώτερα στάδια συστολής η αν μετά από μικρή ανάπαυλα θα έχομε οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το μεγάλο διορθωτικό ABC από το 1999 σε σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα το πολύ εντός 6 μηνών. Αν σχηματισθεί μακροχρόνιο τρίγωνο τότε το τελευταίο πτωτικό κύμα θα αναβληθεί,. Με ορίζοντα ημερών, η συμπεριφορά του δείκτη κοντά στις 610-620, θα μας προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι. 



2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η δουλειά σας κύριε Παπαβασιλείου. Το ανακάτεμα της σούπας έχει δρόμο ακόμη όπως φαίνεται. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά οι ερασιτέχνες, αλλά όταν επαγγελματίες του χώρου όπως ο Βασίλης, ο Μιχαήλ και τώρα ο εγκυρότατος εμβριθής και ψύχραιμος κος Γεώργας εκφράζονται με αυτά τα λόγια για την ταπεινή εμπειρική εργασία μας τότε, ε παίρνομε λίγο θάρρος.
    Όχι πολύ, λίγο. Το πολύ κάνει κακό στην ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή