Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Κάπως βελτιωμένα τα πράγματα σήμερα παρά την κάθοδο, αρχίζουν να δημιουργούν την εντύπωση ότι οι στηρίξεις περί τις 650 μον. θα κρατήσουν και θα έχομε ανοδική αντίδραση.
Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι ο ταλαντωτής αναδρομής βρίσκεται πολύ κοντά στην ζώνη κορεσμού και αναμένεται αντιστροφή. Επίσης, η πιθανότης τέταρτης συνεχόμενης καθοδικής ημέρας σε μία πλάγια κίνηση είναι μικρή (περίπου 10%).

 
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πτώση, αλλά ότι θα έχομε μία ανάπαυλα.
Η κυρίαρχη άποψη του γράφοντος βασίζεται στο δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής, όπου δεν υπάρχει αμφιβολία για την έλευση του επομένου καθοδικού κύματος. Το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν τελείωσε το δεύτερο κύμα η αν θα υποδιαιρεθεί σε τρία σε δεύτερο στάδιο συστολής, υποβάλοντάς μας σε περαιτέρω ταλαιπωρία ως την οριστική λύση προς τα κάτω και στήνοντας ανοδικές παγίδες.

Επομένως η βραχυπρόθεσμη αναστροφή η οποία είναι αρκετά πιθανό να έλθει σε μία η δύο ημέρες σύμφωνα με τα ημερήσια δεδομένα των σημείων τάσης χωρίς συστολή, δεν είναι η έναρξη μεγάλης αντιστροφής. Οι νεότεροι και πιο ψύχραιμοι μπορούν να επωφεληθούν αλλά όχι εγώ.
Η κυματομορφή του δευτέρου σταδίου είναι απειλητική και προοιωνίζει μεγάλη κάθοδο, τουλάχιστον ως τις 530 μον. όπως έχομε γράψει και εγώ και άλλοι εξαίρετοι αναλυτές. Ελπίζομε μόνον ότι θα ισχύσει και εδώ η θεωρία Elliott όπου μόνον ένα κύμα σε ακολουθία 5 μπορεί να έχει επέκταση και στο δεύτερο στάδιο συστολής αυτό συνέβη στο πρώτο κύμα.Ελπίζομε τα (3) και (5) που αναμένομε να συμβούν, δεν θα έχουν επέκταση, αν και αυτό δεν είναι πάντα αληθές στην μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών.
Στο τρίτο στάδιο συστολής, περατούται η περατώθη ένα διορθωτικό δεύτερο κύμα και αναμένομε επανέναρξη και εδώ της καθοδικής πορείας.
 

Συνοψίζοντας, είναι αρκετά πιθανή μία βραχύβια και βραχυπρόθεσμη αναπήδηση κοντά στις 650-660 μον, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα μηνύματα της μεγάλης εικόνας που δυστυχώς προοιωνίζεται και δύσκολη και παρατεταμένη για τους επόμενους 3-5 μήνες τουλάχιστον.
Εκεί όμως είναι ο οριστικός πυθμένας ιστορικών διαστάσεων και αρχίζει η πορεία ανοικοδόμησης της χώρας.

1 σχόλιο: