Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ.

Όπως είχαμε πει η εικόνα δεν ήταν καλή.
Η σημερινή κάθοδος μας φέρνει πλησιέστερα στις στηρίξεις οι οποίες μένει να δούμε αν θα κρατήσουν.
Σε κοντινό χρονικό ορίζοντα, ο τρόπος εξέλιξης του ταλαντωτή αναδρομής στα σημεία τάσης, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
 
Το δικράνι Andrews φαίνεται να επιβεβαιώνει επερχόμενη πτώση. 
 
Ο μόνος τρόπος ανατροπής νομίζω ότι είναι ο σχηματισμός εισαγωγικού ανοδικού τριγώνου (σφήνας) από τα τρία τελευταία κύματα, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο σενάριο.

Συνοψίζοντας: Η πλέον πιθανή πορεία εξακολουθεί να είναι η κάθοδος. Μόνη ελπίδα ανατροπής είναι αναπήδηση περί τις 640-650 μον και στην συνέχεια υψηλό λίγο πιο πάνω από το προηγούμενο των 720 μον. προς σχηματισμό εισαγωγικού διαγωνίου τριγώνου.
Αν συνεχίσομε προς τα κάτω τότε οι πιθανότητες ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της μεγάλης καθόδου από το 1999 αυξάνονται. Η τεχνική ανάλυση δεν λέει τίποτε παραπάνω από την πραγματικότητα η οποία είναι δύσκολη και απλή. Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας, σωτηρία δεν έχει, είτε με είτε χωρίς την καταπίεση των ξένων. Κάπως πρέπει να αντιμετωπίσομε τον διπλό κίνδυνο του αδηφάγου καπιταλισμού τύπου Friedman από την μία και από την άλλη τον ισοπεδωτικό κρατικό λαϊκισμό που συνδυάζεται άριστα με τον ντόπιο κρατικό επιχειρηματικό κοτζαμπασισμό που ουδέποτε μετά το 1821 μας εγκατέλειψε και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Τελικά η πρόβλεψη που είχαμε κάνει τον Ιανουάριο ότι "δεν θα αυτοκτονήσομε" μπορεί να αποδειχθεί ψευδής.
Το πιο λυπηρό φαινόμενο είναι η κατασπατάληση του κεφαλαίου της ηθικής υπεροχής της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φαίνεται, όπως και τα λοιπά κόμματα της παρακμής, να ενδιαφέρεται περισσότερο για την διαχείριση της κρίσης από θέση εξουσίας, παρά για την ιδεολογική και θεωρητική συνέπεια που θα υπαγόρευε έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς των στελεχών της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου