Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η συνεδρίαση της Παρασκευής νομίζω ότι ήταν αποφασιστικής σημασίας για την βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς μετά από περίοδο κορεσμού και σε πρώτο στάδιο συστολής οι ταλαντωτές των σημείων τασης γύρισαν προς τα κάτω, σηματοδοτώντας περαιτέρω κάθοδο τερματίζοντας κατά την ταπεινή μου άποψη την πλαγιοανοδική αντίδραση. 
 
Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι γίνεται σε μεγαλύτερες περιόδους και πολυπλοκότητα, αλλά το τρέχον a,b,c, τελείωσε.
Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί γύρω στις 600 μον. 
Μάλιστα εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον "Σόλωνα", ο οποίος υπέδειξε ένα λάθος στην έκφραση της εκτίμησης την 28η Σεπτεμβρίου, όπου στην πρόβλεψη αντί να γράψω "εβδομάδες"έγραψα "ημέρες".
Αφήνω την έκφραση της 28ης ως έχει μαζύ με το σχόλιο του φίλου μου, και ζητώ συγγνώμην από τους αναγνώστες για την παραδρομή.Το γεωπολιτικό και οικονομικό κλίμα βαίνει επιδεινούμενο δυστυχώς και δεν νομίζω να υπάρχει αναγνώστης ο οποίος να φρονεί ότι ζούμε σε μία δημοκρατική Ευρώπη. 
Στώμεν καλώς.

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας και καλό μήνα.
    10 φορές τη μέρα ,κάθε μέρα κοιτώ μήπως γράψατε κάτι !!! Δεν χρειάζεται να σας πω λοιπόν πόσο πολύτιμος είστε !!!
    Μια μόνο ερώτηση. Στο πινακάκι που έχετε, μήπως το οτι το κάτω σταματά όλο και πιο ψηλά είναι καλό σημάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Τάσο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά αν ήμουν τόσο πολύτιμος όσο θέλει η μεγάλη σου καρδιά, τώρα θα έκανα παρέα με τον W. Buffett.
      Όμως, στο προκείμενο.
      Στην μακροπρόθεσμη εικόνα θα πρέπει σε 5ο στάδιο συστολής, να περάσομε μία περίοδο, όπως αυτή που περνάμε τώρα όπου ένα μεγάλης πολυπλοκότητας κύμα θα "κλειδώσει" με μία περίοδο εξ ίσου πολύπλοκης ανόδου που θα σπάει την μία μετά την άλλη τις αντιστάσεις που συναντούμε στα κατώτερα στάδια συστολής. Δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμη εκεί διότι δεν έχει εξαντληθεί ακόμη το καθοδικό μακροχρόνιο δυναμικό σε μικρότερα στάδια πολυπλοκότητας, αλλά σιγά σιγά φθάνομε προς τα εκεί.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο ότι σ'αυτό το πρώτο στάδιο συστολής, παρατηρείται μία θετική απόκλιση του ταλαντωτή, που προοιωνίζει καλή συνέχεια αλλά όχι άμεσα κατά την ταπεινή μου άποψη.

      Διαγραφή
  2. καλησπέρα σας κ. Στάθη!
    Πάλι μπερδεύτηκα ...
    γράψατε: "...ο οποίος υπέδειξε ένα λάθος στην έκφραση της εκτίμησης την 28η Σεπτεμβρίου..."
    είχα την εντύπωση ότι σχολίασα ανάρτηση της 28 Οκτ. και δεν την βρίσκω την ανάρτηση που είχα γράψει το σχόλιο. Τι λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://rosicrux.blogspot.gr/2015/09/28-2015.html?showComment=1446156469334#c5892759200579983265
    Είναι της 28ης Σεπτεμβρίου, 2015.
    Την 28η Οκτωβρίου, δεν έγραψα κάτι φίλε Σόλων.
    Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, η εκτίμησή μου ήταν ότι δεν θα πλαγιοδρομούσαμε όπως κάναμε.
    Αυτή είναι μία αδυναμία της συστολής των κυματομορφών καθώς η εκτίμηση για το άν ένα κύμα είναι περισσότερο η λιγότερο πολύπλοκο (έχει περισσότερα αλληλοεπικαλυπτόμενα πάνω-κάτω έως ότου περαιωθεί) δεν είναι ντετερμινιστική αλλά στατιστική (προς το παρόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή