Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Εξακολουθώ να παραμένω επιφυλακτικός όσον αφορά την μεσοπρόθεσμη εξέλιξη του δείκτη, παρά την βραχυπρόθεσμη άνοδο, η οποία νομίζω ότι εκπροσωπεί ένα μικρής πολυπλοκότητας και διάρκειας κύμα c το οποίο όμως εντάσσεται σε έναν μεγαλύτερο διορθωτικό σχηματισμό ο οποίος πιστεύω ότι βαίνει προς το τέλος του και πιθανότατα θα εξαντληθεί περί τις 750 μον.
Δεν γνωρίζω ποιό ακριβώς γεγονός θα πυροδοτήσει την επόμενη καθοδική κίνηση αλλά δεν μου αρέσουν δύο πράγματα: 
1. Η ιστορία με την κα Σαββαϊδου και η έλευση του ανθρώπου με το πλαστικό πρόσωπο, του κου Ντομπρόβσκις
και 
2. Η εμπλοκή με τα "κόκκινα δάνεια".
Βέβαια η πρόβλεψη σύμφωνα με τις τεχνικές Gann περί 530 μον στο τέλος του μηνός δεν ισχύει. Είναι πολλά που έχω να μάθω ακόμη.

Να γιατί νομίζω ότι πρόκειται για διόρθωση του μεγαλύτερου καθοδικού σχηματισμού και όχι για μακροχρόνιο πυθμένα.
α. Το κυριότερο σταθερό εύρημα της ανάλυσης συστολής των κυματομορφών είναι η διαφορά στην ταχύτητα (κλίση των κυμάτων, δηλαδή τις γωνίες φ και ω ) μεταξύ των κυμάτων τάσης και των διορθωτικών. Ουδέποτε διορθωτικό κύμα αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ταχύτητα απ'ότι το προηγούμενο κύμα τάσης σε μεγάλα στάδια συστολής. Είναι ολοφάνερο ότι σε τρίτο στάδιο συστολής η γωνία ω  είναι πολύ μικρότερη της φ του προηγουμένου κύματος. Για να μιλήσομε για αλλαγή τάσης στην ανάλυση συτολής πρέπει οι γωνίες φ και ω να είναι τουλάχιστον ίσες και κατά προτίμηση η ω να είναι μεγαλύτερη.
 
Αυτή η αρχή ισχύει, όπως και αν μετρήσομε το κύμα.
Άρα αναμένεται περαιτέρω κάθοδος είτε ως κύμα c  είτε ως τρίτο ενός πενταριού σε τρίτο στάδιο συστολής. Είναι δυνατόν το τελευταίο κύμα να εξελιχθεί κατά τέτοιο τρόπο σε μικρότερα στάδια που να στρίψει προς τα πάνω και να μεγαλώσει στην γωνία ω. Όμως αυτό συμβαίνει γρήγορα αν πρόκειται για αλλαγή τάσης και δεν παίρνει εβδομάδες για να συμβεί.
β. Σε μικρότερα στάδια συστολής όπως λ.χ. σε πρώτο στάδιο συστολής και χωρίς συστολή, ο βραχυπρόθεσμος ταλαντωτής έχει κορεσθεί ήδη και είναι έτοιμος να γυρίσει προς τα κάτω.
 
γ.  Ο αριθμός των σημείων σε πρώτο στάδιο συστολής, μεταξύ της προηγηθείσης ελάχιστης τιμής και της τωρινής είναι 9 και η πιθανότης να συνεχίσομε προς τα πάνω χωρίς να αλλάξει πρόσημο ο δείκτης σ'αυτό το στάδιο συσολής είναι περίπου 4%.
 
Άρα κατά την ταπεινή μου έποψη επίκειται κάθοδος, η οποία, ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία θα εξελιχθεί θα μας πει αν πρόκειται για μία ακόμη διόρθωση στην πλαγιοανοδική κίνηση η έναρξη του νέου καθοδικού κύματος.
Προς τα πάνω δύσκολα νομίζω ότι θα ξεπεράσομε τις 750 μον. σε οποιαδήποτε περίπτωση, ενώ προς τα κάτω η πρώτη στήριξη, αλλά όχι και το τέλος της καθοδικής κίνησης βρίσκεται κάπου στις 695 μον.


8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας! Ευχαριστούμε που απλόχερα μοιράζεστε μαζί μας τις γνώσεις σας! Με την ευκαιρία και αν μου επιτρέπεται θα ήθελα, καθώς δεν έχω άλλο τροπο, να συμφωνήσω με τον Δ.Μ.... Σε όλα και να τον ευχαριστήσω και αυτόν για τον κόπο του και την εμπειρία του, που και αυτός τον μοιράζεται μαζί μας... Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετώ τον αγαπητό ευπατρίδη και φίλο Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την καλησπέρα μου και στους δυο σας...
    Γιάννη σ' ευχαριστώ να είσαι καλά.
    Κύριε Παπαβασιλείου δε σας κρύβω ότι σας διαβάζω ανελλιπώς και ζαχαρώνω δυο τρεις ταλαντωτές σας...
    Καλή συνέχεια και στους δύο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι στην διάθεσή σας. Δωρεάν βέβαια.
    Ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν πάντοτε ανοιχτός και δωρεάν.
    Αυτή ήταν η διαφορά ανάμεσα στους σοφιστές και στους φιλοσόφους και εγώ είμαι οπαδός των δευτέρων.
    Οι περιστάσεις της Ελληνικής πραγματικότητας δεν μου επέτρεψαν να ασχοληθώ ερευνητικά με αυτό που σπούδασα.
    Διοχέτευσα λοιπόν αλλού τις όποιες μικρές δυνατόττηες διαθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ .ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριμα κ. Σταθη.

    Η προσφορα σας με την περαιτερω ερευνα στο αντικειμενο της επιστημη σας , θα ηταν ακομα πιο σημαντικη και σπουδαια. Τιποτα δε συγκρινεται με την προσφορα στην υγεια και τη ζωη.

    Παυλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχετε άδικο κε Παύλο.
    Όμως το σύστημα ζήτησε σε αντάλλαγμα την ψυχή μου.
    Δεν την έδωσα.
    Υπηρέτησα και υπηρετώ τους συνανθρώπους μου ως κλινικός και διδάσκων και προτιμώ την αγάπη, την εκτίμηση και την ζεστη γεμάτη σεβασμό "καλημέρα" των φοιτητών, των συναδέλφων και συμ[πολιτών εδώ στην Κρήτη απ' οποιαδήποτε ακαδημαϊκή διάκριση.
    Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω εγώ το κάνουν οι γιοί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή