Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2015:"ΙΔΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΑΧΥ...." ΑΠΟΚ. ΙΩΑΝ. 22, 7-17

Σε προηγούμενη πρόσφατη ανάρτηση είχαμε μιλήσει για την επαπειλούμενη διόρθωση διεθνώς.
Ξεκίνησε ήδη και οι προβλέψεις των διεθνών αναλυτών είναι από σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση έως Αρμαγεδδώνα.
Ποιό είναι το οικονομικό καταφύγιο σε μία τέτοια κατάσταση;
Πρόκειται για παραπλανητική ερώτηση διότι η πρώτιστη μέριμνα θα πρέπει να είναι η ασφάλεια των οικογενειών μας και άλλου είδους προετοιμασία όπως αναφέρεται σε εγχειρίδιο της SAS.
Πάντως η αναμενόμενη αντίδραση της Fed είναι να στηρίξει το δολλάριο, καθώς όλο και πιο πολλοί διεθνείς εταίροι προσπαθούν με κάθε  τρόπο να απαλλαγούν απ'αυτό, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τα οποία κάθε άλλο παρά τίμια είναι.
Ο Jim Willie, ένας πολύ καλά πληροφορημένος αναλυτής φωνάζει εδώ και χρόνια (2004) για το τί συμβαίνει και τι επρόκειτο να συμβεί με το δολλάριο.
Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διόρθωση μετά την  πρόσφατη άνοδο η οποία προς το παρόν φαίνεται ρηχή, αλλά....με τις διορθώσεις ποτέ δεν ξέρει κανείς.Πάντως σε περίπτωση πανικού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία έναντι των υπολοίπων νομισμάτων βραχυπρόθεσμα με τον δείκτη του δολλαρίου να αναμένεται να αγγίξει την περιοχή 130-140 από το 94-95 που είναι τώρα.
Όσον αφορά τον χρυσό, οι γνώμες διίστανται, με την EWI να θεωρεί ότι η διόρθωση τελείωσε, ενώ άλλοι αναλυτές περιμένουν ένα ακόμη καθοδικό κύμα που θα φέρει τον χρυσό κάτω από τα 1000 δολ. ανά ουγγιά. Επειδή η εξόρυξη και επεξεργασία κοστίζει περί τα 1100 δολ. ανά ουγγιά, βρισκόμαστε σε μία περιοχή όπου τιμές από το σημείο αυτό και κάτω θα σημάνουν ελάττωση της παραγωγής. Σημειωτέον ότι η Κίνα τον περασμένο μήνα αγόρασε μία πολύ μεγάλη ποσότητα χρυσού για να ενισχύσει το γουάν, όχι από άποψη ισοτιμίας όπου ακολουθεί κατά γράμμα την στρατηγική του "Code Red", αλλά για να το καταστήσει ελκυστικότερο από άποψη εμπιστοσύνης. 
Τελικά αν πράγματι ακολουθηθεί το  σενάριο της ΤΑ, η τεράστια ανοδική σφήνα από το 2008 έως σήμερα στους κύριους αμερικανικούς δείκτες θα πρέπει θεωρητικά να αναδράμει την διαδρομή της και μάλιστα στο 1/3 του χρόνου που έκανε να ανέβει από την βάση ως το τέρμα της. 
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην αλλοδαπή, και το παγκόσμιο οικονομικό οικοδόμημα εκπέμπει κατι πολύ δυσοίωνους ήχους από τα σπλάγχνα του, όπως ένα υποβρύχιο που βυθίζεται και τα τοιχώματά του αρχίζουν να "τσαλακώνονται" από την πίεση, εμείς σοφότατα ποιούντες....πάμε σε εκλογές, με τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα, ιδέες και συμπεριφορές.
Χορτάσαμε φόρους και διαδικασίες, αλλά λύσεις πουθενά. 
Πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν δεν  υπάρχει ούτε η θέληση, ούτε η ηθική βάση και το
ψυχικό σθένος και όλες οι αρετές που απαιτούνται για να επιβιώσει ένα έθνος;
Η χώρα είναι πλέον αμπέλι ξέφραγο ως μέρος της ΕΕ, και υφίσταται τις συνέπειες της μετακίνησης των λαών, όπως επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και όπως τότε αδυνατεί η δεν επιθυμεί να υπερασπίσει την εθνική της κυριαρχία.
Και ο ΓΔ τι λέει;
Εξακολουθεί να λέει αυτά που έχομε πει σε προηγούμενες αναρτήσεις και συνόψισε ο Βασίλης στην τελευταία του ανάρτηση καθώς και άλλοι φίλοι από το "Trader's diary". Δεν έχει νόημα να ξαναλέγονται τα ίδια πράγματα.
Θεωρώ πιθανή μία αναπήδηση μεταξύ 28-29 Αυγούστου και με τιμές κάπου μεταξύ 620-650 μον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου