Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Χειροτερεύει, αντί να καλυτερεύει η εικόνα όσο περνούν οι ημέρες.

α. Βραχυπρόθεσμα τα πράγματα εξελίσσονται κατά γράμμα σύμφωνα με τους κανόνες του Andrews.
Η στήριξη κατά την ταπεινή μου άποψη βρίσκεται κάπου κοντά στις 700 μον.


Οι ταλαντωτές χωρίς συστολή θα εξαντλήσουν την διαδρομή του προς τα κάτω κατά τα φαινόμενα, ενώ η μορφολογία που έλαβε η κυματομορφή θυμίζει έντονα ανεστραμμένη "κούπα-χερούλι", έναν αρκετά αξιόπιστο σχηματισμό που είναι σχηματισμός της καθοδικής συνέχειας.



Ίδια εικόνα και στα σημεία τάσης χωρίς συστολή.

β. Σε πρώτο στάδιο συστολής,  η εικόνα είναι πλέον ταυτόσημη σχεδόν με την βραχυπρόθεσμη εικόνα και οι πιθανότητες ο ταλαντωτής να εξαντλήσει την καθοδική του διαδρομή ως τις 700 μον είναι πολύ μεγαλύτερες από το να δούμε αντιστροφή του κλίματος.


γ. Η εικόνα σε τρίτο στάδιο συστολής δε έχει θιγεί ακόμη στο υποσύνολο των σημείων τάσης.
Είναι η ίδια με αυτή που δείξαμε τις προηγούμενες ημέρες.
Αυτό που παρατήρησα όμως σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο σ'αυτό το υποσύνολο είναι ότι η πιθανότητα ψευδούς ανοδικού σήματος είναι της τάξεως του 30%.
Το 30% υπολογίζεται ως εξής: Μετρούμε όλες τις φορές που η ταχεία συνιστώσα διέσπασε ανοδικά τις βραδύτερες. Άλλοτε (70% ) ο ταλαντωτής εξήντλησε την ανοδική του διαδρομή αλλά δύο φορές στις 6 πέρασε κατά τι την γραμμή μηδέν και ανεστράφη. Πρόκειται για ψευδές ανοδικό σήμα, που οφείλεται σε ευμεγέθεις ανοδικές διορθώσεις εντός ενός μεγαλυτέρου καθοδικού ρεύματος.

 Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο της διάσπασης της γραμμής μηδέν.
δ. Εκεί  που τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά είναι στην μακροχρόνια εικόνα των ακροτάτων.
Η μεταβολή επήλθε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Παρά την ενθαρρυντική αρχική εικόνα σε δεύτερο στάδιο συστολής των ακροτάτων, η οποία παραμένει ειρήσθω εν παρόδω, αυτό που μας ανησυχεί είναι το πως έχει εξελιχθεί η κυματομορφή σε τρίτο και τέταρτο στάδιο συστολής.
Παρουσιάζομε το γράφημα του τετάρτου σταδίου.
Ελπίζαμε και πιστεύαμε με βάση την έως τώρα πορεία και τις αυτοομοιότητες της χρονοσειράς πως θα επραγματοποιείτο το ενδεχόμενο με την γαλάζια γραμμή.
Αντ'αυτού, η έντονη και πολύπλοκη διόρθωση από τον Μάρτιο του 2014, δημιούργησε ένα σημαντικό καθοδικό κύμα και η πλάγια αντίδραση δεν είναι αντιστροφή της τάσης, αλλά φαίνεται να ανήκει σε ένα μεγαλύτερο καθοδικό διορθωτικό σύμπλεγμα.

Αυτό φαίνεται καλύτερα στο σύνολο από το οποίο προέρχεται το τέταρτο στάδιο συστολής πριν κρατήσομε τα ακρότατα και απαλείψομε τους ενδιαμέσους όρους.

Εδώ έχομε και μία δυσάρεστη παρατήρηση.
Η ταχεία συνιστώσα (μπλε γραμμή του ταλαντωτή) από το 1986 ως σήμερα, μόνον μία φορά στο τρίγωνο του τέλους της δεκαετίας του '80 αρχές του '90, δεν εξήντλησε την ανοδική η καθοδική της διαδρομή. Οι πιθανότητες επομένως να συνεχίσει προς τα κάτω, είναι της τάξεως του 80-90% σύμφωνα με τον τρόπο μέτρησης που προαναφέραμε.
Η κίτρινη γραμμή δείχνει τον σαφώς διορθωτικό χαρακτήρα της πλάγιας κίνησης των τελευταίων μηνών και προστέθηκε ένα ακόμη σημείο, που κάνει ακόμη πιο αξιόπιστη αυτή την διαπίστωση.

Συνολικά:Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν αποκλείω το γεγονός να κοιμηθούμε μέλη της ΕΕ και να ξυπνήσομε μέλη των BRICS.
Η μακροπρόθεσμη εικόνα έχει αλλάξει χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες, και το κυρίαρχο ενδεχόμενο είναι ότι η πτώση δεν θα εξαντληθεί ως το τέλος του μηνός, αλλά έχομε ακόμη περιπέτειες μπροστά μας. Ο μόνος τρόπος να αναιρεθεί αυτό το ενδεχόμενο, είναι έντονη και άμεση άνοδος για αρκετές ημέρες, πράγμα το οποίο θεωρώ απίθανο, παρά τις ενδιάμεσες αναλαμπές που ίσως παρατηρηθούν σε ημερήσια βάση, ακόμη και αύριο. 



9 σχόλια:

  1. Ισως χαζη ερωτηση αλλα τι θα γινει αν ξυπνησουμε ως μελος των BRICS σε οτι αφορα το χρηματιστηριο και την οικονομια μας? Μιλαμε για πιστωτικο γεγονος ? μιλαμε για καταρευση του χρηματιστηριου? 300 μοναδες κλπ ? Ποση ρευστοτητα θα συνιστουσατε παρακαλω την περιοδο αυτη ? Ευχαριστω παρα πολυ και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και την πιθανη κουραση που μπορει να σας προκαλουν για να απαντηθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Μόνον χαζές απαντήσεις.
    Δεν ξέρω μέχρι που ακριβώς θα πάει το χρηματιστήριο, αλλά θα πρόκειται για κοσμοϊστορική μεταβολή, παρά το μικρό μέγεθος της χώρας.
    Προσωπικά βρίσκομαι σε μία ηλικία που δεν μπορώ πλέον να αντικαταστήσω τυχόν απώλειες και διατηρώ περίπου 90% ρευστότητα.
    Αλλ'αυτό κατ'ουδένα τρόπο θα πρέπει να εκληφθεί ως σύσταση στρατηγικής επενδύσεων. Παρακαλώ όπως απευθυνθείτε σε πεαγγελματίες του κλάδου για μία ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημά σας. Εδώ απλώς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας ερευνητικής και υπό δοκιμή ακόμη μεθόδου τεχνικής αναλύσεως.
    Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω πολυ για την σιγουρα οχι χαζη απαντηση.. Ευχαριστω και παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως αν οντως συνεχιστει ετσι μετα την υποτιθεμενη συμφωνια που ερχεται εννοω, η κατασταση προφανως θα γινει πολυ καλυτερη.. το θεμα ειναι αν οντως οι δεικτες δειχνουν οτι στο βαθος τελικα ΔΕΝ θα ερθει συμφωνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Παντως αν οντως συνεχιστει ετσι μετα την υποτιθεμενη συμφωνια που ερχεται εννοω, η κατασταση προφανως θα γινει πολυ καλυτερη.. το θεμα ειναι αν οντως οι δεικτες δειχνουν οτι στο βαθος τελικα ΔΕΝ θα ερθει συμφωνια..
      Η περιβόητη ‘’συμφωνία’’ !!
      Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από την κοντόφθαλμη προοπτική της …’’συμφωνίας’’.
      …διότι, μετά την επίτευξη της όποιας συμφωνίας θα πρέπει αυτή να ψηφιστεί!
      …και αφού ψηφιστεί (από όποιους και με όποιον τρόπο) θα πρέπει να υλοποιηθεί!
      Πιστεύεται πως υπάρχει το ‘’προσωπικό’’ για να το κάνει?
      …και φυσικά δεν τελειώνουμε εδώ, θα πρέπει να κλείσει και το μέγα θέμα του επόμενου πακέτου-μνημονίου-συμφωνιας ή όπως ονομαστεί αυτό, για να επέλθει μια σταθερότητα (όχι μονό στην οικονομία και στο χαα) σε γενικότερο πλάνο για να κινήσει το ‘’καράβι’’, να ασχοληθούμε με τις πραγματικές δουλειές μας και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε όλοι με τα euro group!
      Πιστεύεται πως υπάρχουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο?
      Όχι από τις εκάστωτε κυβερνήσεις άλλα από τον ίδιο τον λαό?
      Διότι αυτά όλα, δεν φτάνει μόνο να συμφωνηθούν, ψηφιστούν και νομοθετηθούν.
      Θα πρέπει και να υιοθετηθούν από τον ίδιο τον λαό για να επιτύχουν!
      Έχω την εντύπωση πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας!....

      Διαγραφή
  5. Ακριβώς !!
    Επίσης υπάρχουν οι εξής δυνατότητες για την επιδείνωση της κατάστασης.
    1. Μπορεί να γίνει η συμφωνία και πρόσκαιρα να δούμε μία αναλαμπή, αλλά στην συνέχεια να υπάρξουν αντιδράσεις.
    2. Δεν πρέπει να μας διφεύγει η δυνατότητα εισαγόμενης κρίσης, Οι αγορές στο εξωτερικό δεν έμαθαν τίποτε απ΄΄ο το 2008 και η μόχλευση είναι τεράστια. Ποτέ στην ιστορία των αγορών δεν έχει καλή κατάληξη κάτι τέτοιο (Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι η κρίσμη περίοδος για αντιστροφή του Dow είναι η διετία 2017-2019). Στην περίπτωση αυτή δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ανεπηρρέαστη η Ελλάδα.
    3. Καθημερινά χειροτερεύει η γεωπολιτική κατάσταση και στον Βορρά και Ανατολικά. Μία ραγδαία επιδείνωση των αμερικανορωσσικών σχέσεων με αφορμή λ.χ. την Ουκρανία (όχι αίτιο, αφορμή.Κατασκευασμένη αφορμή) θα επιφέρρει μεγάλη αναστάτωση στις χρηματαγορές και όχι μόνον.
    4. Βρίσκεται υπό εξέλιξη το σχέδιο αντικατάστασης του δολλαρίου, το οποίο στέκεται τώρα που μιλάμε μόνον χάρι στην δύναμη των αμερικανικών όπλων. Ούτε αυτό θα συνεχιστεί επ'άπειρον.
    5. Αποθρασύνονται οι Τούρκοι και πολύ φοβούμαι ότι σε αντίποινα της στάσης της Ελληνικής κυβέρνησης και προς εξαργύρωση του γραμματίου της υποστήριξης των ισλαμιστών μεσκοπό την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία ίσως έλαβαν ως αντάλλαγμα "πράσινο φως" να αλλάξουν το status quo στο Αιγαίο.
    Να συνεχίσω; Όχι. Έχετε δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω θα ηθελα να συνεχισετε με τις ωρες να μας γραφετε ! Το θεμα ειναι πως δεν θελω ομως να σας κουρασω κιολας παροτι τα λετε τοσο ομορφα.. Οποτε ουσιαστικα ειμαστε στην κοψη του ξυραφιου απο οπου και να το δεις.. Γιαυτο και η ρευστοτητα στο 90%.. Λογικοτατο..
    Μεχρι ποτε θετετε τα χρονικα ορια [αν αυτο ειναι εφικτο] για μια επιλυση της ολης ιστοριας; [λενε μεχρι το Eurogroup στις 18 κλπ- με λιγα λογια αν καποιος ηταν να ειναι μεσα αυτη την στιγμη αγορασμενος μεχρι ποτε θα του λεγατε πως θα πρεπει να βγει γιατι μετα αρχιζει ο δρομος χωρις επιστροφη ;]
    Τι λετε για capital controls; ειναι ολα αυτα εφικτα;
    Μπορει να σας κουραζω λιγο αλλα δυσκολα μπορει κανεις να βρει ανθρωπο υπευθυνο να του μιλησει για αυτα τα θεματα.. Ειναι νομιζω επισης αρετη [με τον Αριστοτελικο ορισμο και οχι μονο] να μοιραζεται κανεις τις γνωσεις του..
    Σωστα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ.ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ(ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ).ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Η ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ 3 ΒΗΜΑΤΑ.ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΛΥΣΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΥΣΗΣ .ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1ο ΒΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου gmag.
    Τι να το κάνεις όμως μερικοί "γραφικοί"όπως εγώ κι εσύ να τα λέμε.
    Οι ιστορικές δυνάμεις βρίσκονεται ήδη σε κίνηση και η αδράνεια (με την έννοια της μηχανικής) είναι μεγάλη.
    Σκοτωμένες οι βασικές έννοιες με τις οποίες ανατρέφεται και συντηρείται ένα έθνος, ατομικός συβαριτισμός, με ολίγη από αναρχία κουτοπονηριά και ξερολισμό και πάει λέγοντας.
    Όλα αυτά συμποσούνται σε επικείμενη εθνική καταστροφή και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα είναι καλύτερα με τον Τούρκο η κάποιον άλλο αφεντικό πλανώνται πλάνην οικτράν. Αν βρεις τον χρόνο δες τι έγραφα ως rosicrux πριν τρία-τέσσερα χρόνια.
    Όπως βλέπεις και στο διάγραμμα, από την στιγμή που δημιουργήθηκε ο σχηματισμός των κυμάτων με το κόκκινο στο στάδιο τέσσερα συστολής, τα πράγματα είναι ζόρικα. Πολύ ζόρικα. Στο κάτω κάτω η ΤΑ με οιαδήποτε μορφή της αντανακλά αυτά που πιστεύουν και ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ για το μέλλον οι άνθρωποι των αγορών οι οποίοι και πληροφόρηση έχουν και δεν φοβώνται να πουν στον βασιλιά ότι δεν φορεί πανταλόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή