Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

22 IOYNIOY, 2015: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Πραγματοποιήθηκε τελικά το θετικό σενάριο.
Αντιστροφές αυτού του μεγέθους είναι αξιοπρόσεκτες, καθώς οι πιθανότητες να προοιωνίζουν πιο μακροπρόθεσμη αλλαγή της τάσης είναι σημαντικές.
Έτσι αυτά που βλέπομε είναι τα εξής:

1. Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, όπως είχαμε αναφέρει  ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν παρήγαγε ένα τοπικό ακρότατο, δηλαδή αύριο θα έχομε συνέχεια, όχι απαραίτητα της ίδιας έντασης αλλά οπωσδήποτε προς την ίδια κατεύθυνση, έδειξαν αντιστροφή της πορείας και των τιμών και των ταλαντωτών.
Οι τιμές άγγιξαν την μέση γραμμή του μακροχρόνιου δικρανιού και ανέστρεψαν πορεία.
 
Μάλιστα βρεθήκαμε πολύ κοντά στο πάνω δόντι. Θα πρέπει να δούμε δυνατή διάσπαση και υπέρβαση των 810-820 μον. χωρίς σημεία αδυναμίας για να πεισθούμε ότι πρόκειται για γνήσια έναρξη ανοδικού βραχυπρόθεσμου κύματος, και όχι ενός ακόμη διορθωτικού στα πλαίσια του της πορείας εντός του μακροχρόνιου διαύλου.
 
1. Στα ακρότατα δεν έχει σημειωθεί ακόμη αντιστροφή και μάλιστα ίσα ίσα που αγγίξαμε την γραμμή (κίτρινη) των σημείων περιστροφής. Αν τις επόμενες μία η δύο ημέρες δούμε υπέρβαση αυτής της γραμμής και πορεία της γραμμής των τιμών προς την γραμμή των πρώτων και κατά προτίμηση των δεύτερων αντιστάσεων, τότε ναι, έχει αντιστραφεί η βραχυπρόθεσμη τάση.
  

 

3. Σε πρώτο στάδιο συστολής κοιτάζοντας λίγο προς τα πίσω παρατηρείται μία περίεργη συμμετρία της μεταβολής των τιμών στο καθοδικό σκέλος που είναι σχεδόν κατοπτρική εικόνα της προηγηθείσης ανόδου.
 
Αν εξακολουθήσει να ισχύει αναμένεται μία σημαντική διόρθωση προς τα πάνω με στόχο, όπως εδώ και καιρό τις 850 μον. ΑΝ η σημερινή τιμή δεν είναι ακρότατο, τότε δόθηκε σήμα εισόδου σήμερα.
Στους εξελικτικούς χρόνους (αρνείται το σύστημα να αναρτήσει το γράφημα) εξαντλήσαμε ένα πεντάρι Elliott προς τα κάτω και κατα τα φαινόμενα βραχυπρόθεσμα αντιστρέφομε πρύμνα.
Παραμένουν ως έχουν οι υποθέσεις μας για τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Συνοψίζοντας:Όλες οι ενδείξεις είναι ότι περάσαμε σε βραχυπρόθεσμη άνοδο. 
Υπέρβαση των 810-20 μον. χωρίς σημεία αδυναμίας, ιδιαίτερα αν ακολουθηθεί από ρηχή διόρθωση, λέει ότι μπορούμε να ελπίζομε σε κάτι καλύτερο.Παραμένω επιφυλακτικός παρά την σημερινή έκρηξη, ιδιαίτερα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου