Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα από όσα αναφέραμε στην τελευταία ανάρτηση.
Αν συνέβη κάτι αυτό είναι χειροτέρευση και όχι καλυτέρευση.
Συνεχίζεται η πορεία των βραχυπρόθεσμων ταλαντωτών προς τα κάτω.
Οι στόχοι τιμών παραμένουν.


Andrews εν δράσει. Στόχος 680-700.
Ατυχώς, και παρά το γεγονός ότι το καθοδικό κύμα σε εξελικτικό χρόνο είναι διορθωτικού χαρακτήρα, δεν επαληθεύθηκε η εκτίμηση ότι πριν μερικές εβδομάδες είχαμε διάσπαση ενός τελικού διαγωνίου τριγώνου. Είμαστε ακόμη εντός του καθοδικού διαύλου και έχομε ακόμη δρόμο προς τα κάτω. Πιο παράλληλες δεν γίνονται οι γραμμές που ορίζουν τον δίαυλο.


Συνοψίζοντας:Δεν διαφαίνεται αυτή την στιγμή έξοδος από τον μακροχρόνιο δίαυλο στον οποίο κινούμαστε και όπου διανύομε ένα ακόμη καθοδικό σκέλος.
Το κακό πλέον δεν θα είναι να κοιμηθούμε μέλη της ΕΕ και να ξυπνήσομε μέλη των BRICS, αλλά να ξυπνήσομε μόνοι μας, απέναντι σε πάνοπλους Τούρκους που έχω την αίσθηση ότι έναντι της υποστήριξης που έχουν παράσχει στον πόλεμο της Συρίας έλαβαν "πράσινο φως" να μας "τσαλακώσουν" έως ότου συνετισθούμε και υπογράψομε κάτι με το οποίο διαφωνούμε.
Καλά που έχει καταργηθεί και η Ιερά Εξέταση, αλλοιώς στους "εταίρους" θα είχε προστεθεί  και κανένας Τορκουεμάδα μαζύ  με όλα τα σύνεργα της τέχνης της αποσπάσεως ομολογίας (συμφωνίας βάλτε εσείς) πλάνης και αιρέσεως (δεν υπάρχει άλλη δύναμη εκτός από το τραπεζικό κεφάλαιο) για να ακολουθήσει η auto da fe η τελετουργική καύση (βιωσιμότητα του χρέους βάλτε εσείς) του ενόχου και όλα αυτά με βούλες και υπογραφές νομιμότητας (θεσμοί και συμφωνίες που προηγήθηκαν βάλτε εσείς). Ζητούν από μας περαιτέρω λιτότητα με την επιδεξιότητα του Τορκουεμάδα την στιγμή κατά την οποία οι συνθήκες επιτρέπουν, προτρέπουν,  σε καταστροφή της αξίας των fiat νομισμάτων μέσω εκτύπωσης τεραστίων ποσοτήτων χρήματος.  Επομένως, η εκχώρηση περαιτέρω κεφαλαίων στην Ελλάδα με την παράλληλη εκτύπωση κι άλλου λογιστικού χρήματος διευκολύνει αυτή την στρατηγική, η οποία είναι μεν καταστρεπτική για τους αποταμιευτές και δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στο τέλος κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά προς το παρόν αποτελεί το Γκράαλ της νομισματικής ορθοδοξίας. Αντ'αυτού, "Όχι. Εσείς λιτότητα", που αυξάνει την αξία του fiat χρήματος μέσω του περιορισμού της κυκλοφορίας του, δηλαδή κάτι αντίθετο με την επικρατούσα στρατηγική.
Αν εσάς σας φαίνεται λογικό αυτό, τότε θα πρέπει να πάω να κοιταχτώ εγώ.
Είπαμε, είμαστε ένα έθνος απείθαρχο συβαριτικό ατομιστικό και κακορρίζικο και εμείς επισύραμε επί των κεφαλών μας τα βάσανά μας και αρνούμαστε να αλλάξομε και χούγια. Όχι βέβαια αυτά που γράφει ο κος Στούπας και οι οπαδοί του λεγομένου "ακραίου καπιταλισμού". Υπάρχει μέτρο, αλλά ούτε οι πολύ ισχυροί ούτε οι πολύ αδύνατοι το θέλουν.
Οι μεν διότι τα θέλουν όλα και οι δε διότι δεν έχουν τίποτε να χάσουν.
Οι μεν ελέγχουν την ενημέρωση και εξαγοράζουν συνειδήσεις, και οι δε ψηφίζουν αυτούς που θα προβάλλουν οι μεν και διαβάζουν τις εφημερίδες τους και ξημεροβραδιάζονται κοιτώντας τα κανάλια τους.Κατά ένα τελείως απίθανο και παθολογικό τρόπο, στο βάθος συνεργάζονται, όσον αφορά το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην χώρα.
Έρχεται και η αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ κομματικών στρατών (βλ. πρόωρες συντάξεις) και κομμάτων και το μείγμα γίνεται πιο δηλητηριώδες και από τον υπερείτη της μάχης του Υπρ.
Η παθητικότης των "μεταξύ", που αποτελούν την πλειοψηφία και θα μπορούσαν να επιβάλλουν και στους δύο την άποψή τους,  νομίζω ότι θα μείνει παροιμιώδης στην ιστορία.
Θα λένε οι μανάδες αύριο μεθαύριο στα παιδιά τους:"Σήκω βρε από την πολυθρόνα που έγινες σαν τους μαμούχαλους του '10".
Αλλά και η Ευρώπη του πολιτισμού, των αρχών, του "σεις"και του "σας" δεν πάει πίσω. Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνομε; Να σκοτώσομε τους παππούδες και τις γιαγιάδες που τολμούν και ζουν ακόμη, και από την σύνταξη τους συντηρούνται και τα παιδιά τους; Εν τοιαύτη περιπτώση καλύτερα μία σφαίρα στον τράχηλο (μανούλες οι των Βαλτικών χωρών στο σπορ, που κάθε τόσο βγάζουνε γλώσσα) παρά η καταδίκη σε θάνατο από επώδυνες αρρώστειες και πείνα επειδή ούτε φάρμακα ούτε φαγητό θα μπορούν να αγοράσουν. Πόσο να πάει το ΦΠΑ στο γάλα και το ψωμί και το ηλεκτρικό ρεύμα;
Προσκαλώ και προκαλώ να έρθει κάποιος απ'αυτούς τους κυρίους να δει πως ζει ένας καθηγητής Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, του οποίου η μόνη πρόσοδος εκτός από τον μισθό του είναι ένα ενοίκιο 150 ευρώ από ένα μαγαζί, και να δούμε αν θα δεχόταν περαιτέρω περικοπές στον μισθό του, για να εκπαιδεύει νέους και νέες που σαν Μινώταυροι θα καταπιούν αυτοί  μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους.
Μήπως θα πρέπει να αναστήσομε τους δικούς μας Μπαντέρα για να δούμε χαϊρι και προκοπή;
Ἡθικό", άκου κουβέντα από τον πιο παραδόπιστο και ανήθικο επί γης οργανισμό, "χρέος η υποστήριξη της Ουκρανίας" λέει το ΔΝΤ.
Τρομάρα σας.  
Να δούμε εσείς οι λάτρεις των σκοτεινών δυνάμεων τι τέλος θα έχετε, μ'αυτούς που πάτε και κολλιγιάζετε  και με τα ζόμπι της ιστορίας που ξαναφέρνετε στην ζωή.
Να υπήρχε και προοπτική ανάπτυξης, να πω "πάει στα κομμάτια".
Αλλά ούτε αυτό δεν είναι εγγυημένο, ούτε μέσα ούτε έξω.
Μέσα, διότι δεν αλλάζομε τρόπους και όπως έχω πει και γράψει, η κρίση της χώρας είναι ηθική και πνευματική και η οικονομική κρίση είναι οι συνέπειές τους. Έξω διότι δεν υπάρχει εγγύηση εκ των προτέρων ότι αν δεχθούμε τους όρους τους θα υπάρξει ριζική ελάφρυνση του χρέους.
Επομένως;
Προσδεθείτε και ο Θεός βοηθός.


11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας κε καθηγητά
    μια απορία:
    Το ενδεχόμενο να μας ζητούν οι δανειστές - βασανιστές να περνάμε με όσα βγάζουμε το έχουμε αποκλείσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αδελφικοί φίλοι.
    Καλώς ορίσατε στο φτωχικό μας.
    Βεβαίως και είναι δυνατόν φίλτατε ΣΟΛΩΝ.
    Όμως όπως είχε πει και ο Mauldin (η το αναποαρήγαγε) η διαδικασία της ευημερίας δεν είναι αντιστρεπτή.
    Αυτό που εννοώ είναι ότι κανείς δεν δέχεται παρά μόνον αν εξαναγκαστεί να επιστρέψει σε τρόπο ζωής φτωχότερο απ'αυτόν που ζει.
    Η φράση ήταν "Είναι εύκολο να βγει η οδοντόπαστα από το σωληνάριο, αλλά δεν ξαναμπαίνει εύκολα ξανά μέσα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μεν αλλά...
      το ερώτημα είναι αν έχεις πιθανότητες να κάνεις τη δουλειά σου, ή για να το πω αλλιώς να ξυστείς,
      ...αν δεν έχεις νύχια.
      Δηλαδή είναι δυνατόν να τους λέμε ότι εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο ζωής κι έχουμε την απαίτηση να μας δίνετε εσείς όσα μας λείπουν χωρίς να μας ζαλίζετε μάλιστα με τις συστάσεις-απαιτήσεις σας;
      καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Δεν διατείνομαι κάτι τέτοιο φίλτατε ΣΟΛΩΝ.
      Διαπίστωση κάνω.
      Η θέση μου είναι ότι φταίνε και οι δύο πόλοι της διαπραγμάτευσης και ότι άνθρωποι όπως εγώ, εσύ, ο Αλέξανδρος ο Βασίλης κλπ. και πολλοί άλλοι σαν εμάς, που διαθέτουν εντιμότητα, συνέπεια, σύνεση, είναι αξιοκράτες, αγαπούν την πατρίδα μας, την γλώσσα την παράδοση τα καλώς εννοούμενα ήθη της κλπ, έχουν εξουδετερωθεί και κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριζόμενοι ως "συντηρητικοί", "φυτά" και εγώ δεν ξέρω τι άλλο και κακά τα ψέματα φοβούνται να τα βάλουν με τους ένθεν και ένθεν αδίστακτους και ακραίους.
      Από την άλλη, οι νεοεποχίτες "Ευρωπαίοι", από κάποιο σημείο και πέρα ενδιαφέρονται περισσότερο να περράσει τοο δικό τους ασχέτως συνεπειών για μας στην καλύτερη περίπτωση, και ταυτόχρονα επιχειρούν να επιβάλουν και τα ήθη τους που μας είναι και ξένα και απεχθή (βλ. παρελάσεις και εορτασμούς σεξουαλικώς παρεκκλινόντων, μετανάστευση, κλπ).
      Να σου πω πως θα μπορούσε να ήταν τα πράγματα διαφορετικά.
      Εμείς, με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ παραγωγική μηχανή θα λέγαμε "Μάλιστα κύριοι, πέσαμε έξω, σε μία κρίση την οποία όμως δημιουργήσατε σεις. Να σας δώσομε πίσω τα δανεικά, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και βεβαίως δεν θα μας βάλετε να σκοτωθούμε με κανέναν και μάλιστα με ομοδόξους στον τόπο των οποίων κατοικούν Έλληνες από αιώνες, ως αντάλλαγμα, την στιγμή που εσείς δεν ξέρομε για ποιούς λόγους αναβιώνετε με τις ενέργειες σας τον φασισμό και κάνετε πως δεν ξερετε ότι η Κριμαία από αιώνες είναι Ελληνική και κατόπιν Ρωσσική."
      ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ έναν υδροκεφαλικό δημόσιο τομέα και θα κάναμε τις αναγκαίες αλλαγές ενισχύοντας ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα να ξανασταθεί στα πόδια του, θα αποκαθιστούσαμε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, θα αντιμετωπίζαμε το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα, θα ενισχύαμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΑΜΥΝΑ και στο πλαίσιο αυτό μεγάλο ρόλο θα καλείτο να παίξει μία ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
      Οι Ευρωπαίοι θα απαιτούσαν δικαίως να ανοίξουν αγορές και επαγγέλματα, να παταχθεί η διαφθορά, ο νεποστιμός, και όλα τα παθολογικά και παράδοξα τα οποία ξέρομε ότι συμβαίνουν στην χώρα, και βεβαίως δεν θα σφύριζαν αδιάφορα στην απόπειιρα των γειτόνων να ανατρέψουν το καθεστώς στο Αιγαίο και την πλημμυρίδα των παρανόμων μεταναστών (και αυτό αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών) και όχι να λειτουργούν ως πράκτορες του τραπεζικού κεφαλαίου.
      Με άλλα λόγια, αυτονότητα πράγματα.
      Τα οποία όμως γίνονται δύσκολα όταν βασιλεύει παντοειδώς και παντοιοτρόπως η στρέβλωση και της αλήθειας και της πραγματικότητας εκατέρωθεν.

      Διαγραφή
    3. Κατά τη γνώμη μου θα χρειαζόταν μια λίστα με εναλλακτικές λύσεις έναντι των "υφεσιακών" λύσεων που θέλουν να μας επιβάλου . Όχι όμως εν κρυπτώ αλλά ξεκάθαρα ανακοινωμένη στον περιούσιο λαό ΠΡΙΝ τις εκλογές.
      Σε πολλά που γράφετε συμφωνώ και σε άλλα (που τα ξέρετε όπως ξέρετε και το γιατί) όχι...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνούμε φίλε ΣΟΛΩΝ. Ύστερα αλλοίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα. Θα ήταν τουλάχιστον πληκτικό.
      Μου έρχεται στο μυαλό ο Γκορμπατσώφ μ'αυτά που λέτε.
      Perestroika, glasnost.
      Ούτε το ένα έχομε, ούτε το άλλο στην "δημοκρατική" ΕΕ.
      Αντίθετα, συστηματικό ο κόσμος κρατιέται απληροφόρητος για το συζητείται για λογαριασμό του πίσω από τις κλειστές πόρτες όπου γραφειοκράτες και μανδαρίνοι συνεριάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπ'όψιν τίποτε από τις επιθυμίες τα όνειρα των λαών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ.
      Λ.χ. αν είχε τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία του Δουβλίνου θα είχε περάσει; Πολύ αμφιβάλλω, παρά την υβριστική, απαξιωτική και χυδαία επίθεση εναντίον των γηγενών.

      Διαγραφή
  3. Ο θυμός σας οδηγεί σε καθαρή σκέψη. Σπάνιο και εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καιρό έχετε να μας πείτε την ποολύτιμη γνώμη σας φίλε ΤΚ.
    Δεν είναι ακριβώς θυμός. Αυτό το στάδιο το έχομε όλοι ξεπεράσει προ πολλού.
    Περισσότερο είναι μία προσπάθεια απομίμησης του τρόπου έκθεσης των πραγμάτων, όπως θα τα έλεγε η προ-προηγούμενη γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μακρινή ματιά (διεθνείς ξωτερικές οικονομικές συνθήκες -ήθη)
    γίνεται τελικα το καλύτερο κοντινό πλάνο (για τα εσωτετερικά αδιέξοδα-κατάσταση).
    Εξαιρετικό !!

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή