Τρίτη 19 Μαΐου 2015

19 ΜΑΪΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Αρχίζει σιγά-σιγά να επιβεβαιώνεται η άποψη που διατυπώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Άνοδος και σήμερα και κατά τα φαινόμενα, έπεται συνέχεια.

1. Η πιο ενθαρρυντική εικόνα έρχεται από τα ακρότατα χωρίς συστολή, όπου τιμές και ταλαντωτής ξέφυγαν προς τα πάνω και οι μεν τιμές διέσπασαν ανοδικά την γραμμή των σημείων περιστροφής και κατέληξαν κάπου μεταξύ της γραμμής πρώτης και δεύτερης αντίστασης, ο δε βραχυπρόθεσμος ταλαντωτής αναδρομής ξέφυγε από τον "εναγκαλισμό" των πιο μακροπρόθεσμων και όδευσε με δύναμη προς τα πάνω.





Σημειωτέον, ότι βρισκόμαστε περίπου στα 2/3  της ανοδικής διαδρομής του βραχυπρόθεσμου δείκτη, πράγμα που σημαίνει αρκετό ανοδικό περιθώριο.
2. Στα σημεία τάσης κορέσθηκε ο ταλαντωτής και οι τιμές βγήκαν από το άνω όριο του μεσοπρόθεσμου δικρανιού Andrews που παρακολουθούσαμε έως τώρα.



3. Μας προβληματίζει ελαφρώς ο κορεσμός του ταλαντωτή του πρώτου σταδίου συστολής καθώς και η απόσταση μεταξύ του κατωτέρου και του ανωτέρου σημείου χωρίς καμία αντιστροφή στο στάδιο αυτό. Με άλλα λόγια μεταξύ του τωρινού μεγίστου και του ελαχίστου που προηγήθηκε ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ στις τιμές, δεν έχει γίνει καμία αντιστροφή. Βέβαια, αυτό μπορεί να σημαίνει ασυνήθιστη δύναμη και ο ταλαντωτής να παραμείνει κορεσμένος λόγω αρκετών διαχοχικών ημερών ανόδου, αλλά κάτι τέτοιο έχει πιθανότητα περί το 17%. 


Σε δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής όμως, που είναι και τα πιο μακροχρόνια είναι σαφές ότι έχομε ανοδικό δρόμο. Αρκετό δρόμο.
4. Στους εξελικτικούς χρόνους, και ιδιαίτερα στα ακρότατα, δημιουργείται μία εξαιρετικά αισιόδοξη εικόνα, ιδιαίτερα αν επαληθευθεί την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα.


Αυτό που εννοώ φαίνεται στο διάγραμμα.
Ο εξελικτικός χρόνος φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα όρια ενός τελικού διαγωνίου τριγώνου που μας ταλαιπώρησε για μήνες και ήταν εξαιρετικά δυσανάγνωστο, και το οποίο δεν φαίνεται τόσο καλά σε διάγραμμα Ε.Χ. έναντι φυσικού χρόνου (ημ. συναλλαγών) αλλά έχει γεωμετρική ακρίβεια στο διάγραμμα Ε.Χ. έναντι αριθμού σημείου της χρονοσειράς του Ε.Χ.
Αν η αρίθμηση είναι σωστή, τότε πρέπει να περιμένομε βραχυπρόθεσμα ανοδικό ξέσπασμα διότι η ακολουθία από το τελευταίο χαμηλό είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εκδοχή σειρά εμφωλευμένων (1), (2), 1, 2... οπότε αναμένεται τρίτο τρίτου κύμα με πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.
Συνοψίζοντας:Η εικόνα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και οι επικρατούσες ενδείξεις από την μέθοδό μου είναι ότι πάμε για άνοδο διαρκείας τουλάχιστον δύο εβδομάδων.
Θα εκπλαγώ αν δούμε σημαντική διόρθωση σ'αυτό το διάστημα.
Ο πρώτος σημαντικός σταθμός θα πρέπει να είναι γύρω στο 20ήμερο από σήμερα, αλλά θα δούμε πιο καλά λίγο αργότερα.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου