Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ. ΟΛΙΓΑ ΠΕΡΙ PIVOTS (ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

Η σημερινή συνεδρίαση μάλλον με αποκομιδή βραχυπροθέσμων κερδών μοιάζει παρά με αντιστροφή της τάσης.

Λόγω της αντιστροφής του προσήμου, ενδιαφέρει το πως συμπεριφέρθηκαν οι ακρότατες τιμές του δείκτη.Εδώ η εικόνα είναι πολύ καλή.Tο τελευταἰο ανοδικό κύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αρχής ενός μεγαλύτερου ανοδικού σχηματισμού. Μεγάλη ταχύτητα, και διόρθωση στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων.Oι γραμμές αντιστάσεων (αποχρώσεις του κόκκινου) και στηρίξεων (μπλε και πράσινες) στον ταλαντωτή αναδρομής, συμπεριφέρονται όπως τα "σαγόνια του κροκοδείλου" με γνωστές μεθόδους που εφαρμόζει με εξαιρετική επιτυχία ο φίλος στο "Στέκι του γάτου".
Οι γραμμές αυτές υπολογίζονται με βάση τα τρία προηγούμενα ακρότατα (μέγιστα η ελάχιστα) αλλά η τελευταία τιμή είναι μεταβητή, καθώς το άν θα είναι ακρότατο η όχι θα το δούμε την επόμενη ημέρα και εφαρμόζοντας τον κλασσικό τύπο για τον υπολογισμό των pivots ο οποίος όμως βασίζεται στο άνοιγμα το κλείσιμο to υψηλό και το χαμηλό της ημέρας.

Στην περίπτωση της σειράς των ακροτάτων  λαμβάνονται υπ'όψιν τρεις τιμές.H σημερινή με την υπόθεση ότι είναι μέγιστο η ελάχιστο, το προηγούμενο μέγιστο και το προηγούμενο ελάχιστο, που λόγω της κατασκευής της σειράς είναι οι δύο προηγούμενοι όροι.
Έχω βρει ότι  οι υπολογιζόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στις ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ διακυμάνσεις της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ από την ημέρα του υπολογισμού, και μάλιστα αν συμπεριφερθούν με αποκλίσεις μικρότερες από 2 μονάδες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τότε η πιθανότης το κλείσιμο της ημέρας να είναι ακρότατο είναι περί το 75% (ακριβή νούμερα σε μελλοντική ανάρτηση) καθώς αυτό απαιτεί μακροχρόνια παρακολούθηση των μεταβολών των ενδοσυνεδριακών τιμών.
Υπολογίζεται επίσης η διαχρονική μεταβολή των pivots (κίτρινη γραμμή στο διάγραμμα).Aναρτώ τις υπολογιζόμενες τιμές για αύριο.Για ελέγξτε την ακρίβεια των γραφομένων και πες τε μου τι νομίζετε. Θα εκτιμήσω όπως πάντα ιδιαίτερα τις απόψεις σας.
Σήματα αγορών δίνονται όταν αντιστρέφονται οι τιμές στην περιοχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης στήριξης στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων και πωλήσεων όταν αρχίσει αντιστροφή στην περιοχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης αντίστασης.Τιμές την περιοχή μεταξύ των δευτέρων και των τρίτων αντιστάσεων έχομε να δούμε χρόνια και τιμές μεταξύ δεύτερης και τρίτης στήριξης από το 2009-10. Δεν συμβαίνουν συχνά και ανήκουν σε πολύ μεγάλης ισχύος ανοδικά η καθοδικά κύματα. Εκεί η ακρίβεια της μεθόδου χάνεται, πάντως αντιστροφές σ'αυτές τις περιοχές είναι μεγάλες ευκαιρίες και θέλουν ψυχραιμία, αστραπιαία ετοιμότητα και κυρίως υπομονή.

p=pivot, r1=first resistance, r2= second resistance, r3= third resistance s1=first support, s2= second support s3=third support στον πίνακα που ακολουθεί για αύριο. Για να δούμε.
O ταλαντωτής αναδρομής δείχνει και αυτός ισχυρή άνοδο και έχει διανύσει περί το 1/3 της διαδρομής του.

Συνοψίζοντας:Οι πιθανότητες περαιτέρω ανόδου είναι περί το 75% και το κύμα που σχηματίζεται, φαίνεται να είναι ισχυρά ανοδικό. Οψόμεθα.Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου