Κυριακή 19 Απριλίου 2015

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η κατάληξη της συνεδρίασης της 17ης Απριλίου, νομίζω ότι επιβεβαιώνει την άποψη που διατυπώσαμε στις 11 Απριλίου περί έναρξης καθοδικού κύματος. Βέβαια, μένει να παραβιασθούν σημαντικές στηρίξεις λίγο πιο κάτω, αλλά η εικόνα παραμένει αρνητική.
Η εικόνα σε τρίτο στάδιο συστολής που παρακολουθούμε χειροτέρεψε καθώς η καμπύλη των τιμών πήρε κλίση προς τα κάτω.
Η διάσπαση της στήριξης σ'αυτό το στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ο κάθε όρος της σειράς του τρίτου σταδίου συστολής περιέχει πληροφορίες μακροχρόνιου χαρακτήρα και απικονίζει την συμπεριφορά του υποσυνόλου των επενδυτών με μακροχρόνια προοπτική και λίγες κινήσεις.

Υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσον η μέτρηση Elliott σ'αυτό το στάδιο είναι η ορθή μέτρηση που θα αποτελούσε εξαιρετικά δυσοίωνη εξέλιξη η αν ισχύει ένα ηπιότερο σενάριο όπου το 1 με ερωτηματικό είναι ένα κύμα c ενός διπλού ζιγκζάγκ.
Η δεύτερη άπόψη υποστηρίζεται από την εικόνα του υποσυνόλου των σημείων τάσης χωρίς συστολή, όπου ελπίζομε η κάθοδος να εξαντλήσει το μένος της στο κάτω όριο του μακροπρόθεσμου διαύλου μεταξύ 650-600 μον.
  
Εδώ φαίνεται να σχηματίζεται ένα καθοδικό διαγώνιο τρίγωνο, που είναι στα τελευταία του στάδια σηματισμού. Αν είναι έτσι έχομε ελπίδες ανάκαμψης μετά την συμπλήρωσή του.
Στους εξελικτικούς χρόνους πλησιάζομε σε πολύ σημαντικές στηρίξεις τις επόμενες 5-7 ημέρες και παρά την σημαντική κάθοδο.
Επίσης, υπολογισμοί Gann (squaring of point B in price and time) που λόγω έλλειψης χρόνου αδυνατώ να εκθέσω διεξοδικά, υποδεικνύουν μία ενδεχομένως σημαντική στροφή στο χρονικό παράθυρο 5-7 ημερών, δηλαδή μεταξύ  23ης και 25ης Απριλίου !!
Συνοψίζοντας:Προβλέπεται περαιτέρω κάθοδος με πιθανότερο στόχο την περιοχή μεταξύ 620-650 μον. Πιθανή αντιστροφή σύμφωνα με υπολογισμούς Gann μεταξύ 23-25 Απριλίου. 
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου