Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

5 MAΡΤΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ

Όλο αυτόν τον καιρό η πραγματική πρόοδος της κυματομορφής του ΓΔ, τουλάχιστον όσον αφορά την μεθοδολογία μου, συμποσούται σε ένα μεγάλο μηδέν.
Πέρα, δώθε, πάνω κάτω αλλά αλλαγή τάσης τίποτε.
Μάλιστα, από άποψη εξελικτικού χρόνου μάλλον χειροτέρεψαν τα πράγματα.
Όλες αυτές τις ημέρες δεν έγινε κάτι το οποίο να αλλάξει την εικόνα την οποία έχομε περιγράψει εδώ και καιρό, και μάλιστα οι υψίσυχνες μεγάλου πλάτους ταλαντώσεις οι οποίες ακολουθούν η μία την άλλη θα έλεγα ότι είναι μάλλον επικίνδυνες, παρά ευκαιρίες τοποθέτησης.
Θα μου πείτε, τώρα τι άλλαξε και επανέρχεσαι με δημοσίευση σχολίου.
Επανέρχομαι, όχι διότι είναι κάτι άμεσα και ξεκάθαρα ορατό όσον αφορά την τάση, αλλά διότι πάλι πλησιάζομε σε μία έντονη αποφασιστική κίνηση.

1. Σε μεσομακροπρόθεσμο πλαίσιο, εξακολουθεί να ισχύει ένα ενθαρρυντικό ανοδικό σήμα σε τρίτο στάδιο συστολής. Μένει να αποδειχθεί, αν πρόκειται απλά για ένα διορθωτικό ανοδικό κύμα το οποίο θα εξαντληθεί μόλις ο ταλντωτής θα πλησιάσει την γραμμή 0 η όχι.


Αυτό θα φανεί από την ταχύτητα την οποία θα αναπτύξει η άνοδος.
Είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί όσον αφορά αυτό το ενδεχόμενο καθώς η κάθοδος από πέρισυ περίπου τέτοιο καιρό έχει εξελιχθεί σε πέντε κύματα, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρις αποδείξεως του εναντίου η τάση παραμένει πλαγιοκαθοδική.
2.Σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα από στάδιο συστολής 1 και κάτω βλέπομε ότι η ανοδική αντίδραση είτε έχει εξαντλήσει τα περιθώριά της είτε ήδη έχει ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της πλαγιοκαθοδικής συνέχειας.






Ο εξελικτικός χρόνος και στα ακρότατα και στα σημεία τάσης δείχνει και αυτός καθοδικά σημεία και μάλιστα με ενδεχομένως ισχυρές διαθέσεις.



Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει βραχυπρόθεσμα η πλαγιοκαθοδική πορεία και είναι ενδεχόμενο, να επιταθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Πιο μακροπρόθεσμα θα ήταν ευχής έργον να δούμε μία παρατεταμένη και έντονη άνοδο που θα επιβεβαίωνε το ανοδικό σήμα σε τρίτο στάδιο συστολής, αλλ'αυτό φαντάζει περισσότερο ως επιθυμία παρά ως γεγονός.
Κάτι άλλο, μεσομακροπρόθεσμα παρήγορο είναι ότι στον εξελικτικό χρόνο, παρά την ταλαιπωρία και τις αγωνίες παραμένει ο διορθωτικός χαρακτήρας του καθοδικού κύματος εν σχέσει προς την προηγηθείσα άνοδο. Η στρατηγική μου παραμένει διαφύλαξη κεφαλαίου και προηγηθέντων κερδών και αναμονή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου