Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ (ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ)

Η προηγηθείσα άνοδος είναι σαφές ότι ήταν διορθωτικού χαρακτήρα και η κάθοδος θα πρέπει να συνεχίσει τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες.
Αυτό απότυπώνεται στο τρίτο στάδιο συστολής όπου το ανοδικό κύμα μετά τις τελευταίες μεταβολές γίνεται ρηχό, που σημαίνει ότι συστρέφεται γύρω από ένα άλλο μεγαλύτερο καθοδικό κύμα.


Η καθοδική πορεία των ταλαντωτών συνεχίστηκε σε πρώτο στάδιο συστολής, ενώ σταμάτησε η άνοδος που παρά λίγο να μας ξεγελάσει που είχε ξεκινήσει σχετικά με την γνησιότητά της.


Αν είναι να λειτουργήσει η θετική απόκλιση στους ταλαντωτές αναδρομης ως ανοδικό σήμα θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα.Ήδη βρισκόμαστε στην στήριξή της.
Όμως η μορφολογία του κύματος με την αυξανόμενη ταχύτητα του καθοδικού κύματος και την αυξανόμενη διάρκεια των καθόδων σε σχέση προς τις απόπειρες διόρθωσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Το καταπληκτικό είναι ότι από άποψη εξελικτικού χρόνου οι μακροχρόνια συμμετέχοντες, πιστεύουν ότι πρόκειται για διόρθωση της προηγηθείσης ανόδου μεταξύ καλοκαιριού του 2012 και Μαρτίου του 2014, όπως φανερώνει η μορφολογία του εξελικτικού χρόνου στο υποσύνολο των ακροτάτων.
Ένας σχετικά αξιόπιστος τρόπος για να βρει κανείς προς τα που είναι η τάση είναι να υπολογίσει το μέγεθος και την ταχύτητα (κλίση) των παρατηρούμενων μεταβολών στις τιμές.
Εδώ λοιπόν, η κλίση της ανόδου και το μέγεθός της είναι μεγαλύτερα από την κάθοδο, που δεν έχει διαρκέσει και λίγο. Φαίνεται να είναι ένα a  ενός Β με χαρακτηριστικά βυζαντινής ψλαλμωδίας που εκείνα τα ααααααα.... έχουν  τον ατελείωτο ακόμη και όταν το χριστεπώνυμο πλήρωμα έχει καταλάβει προ πολλού ποιός θα είναι ο επόμενος φθόγγος.


Κατά βάθος η αγορά δεν πιστεύει ούτε ότι ήλθε το τέλος της Ελλάδας, ούτε ότι πρόκειται να αλλάξει στρατόπεδο (εκτός αν αγοράζουν Ρώσσοι και Κινέζοι ), ούτε ότι το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει (πιο πολύ απ'ότι έχει ήδη καταρρεύσει).
Για ρίξτε μια ματιά και εδώ:
http://www.marketoracle.co.uk/Article49836.html

Παρά ταύτα, με σχηματισμούς τους ταλαντωτές όπως ο πιο κάτω η τακτική μου είναι είτε μικρό short, και γρήγορα, είτε μακριά και αγαπημένοι.


Πιθανός πλέον ο σχηματισμός διπλού πυθμένα. Εναλλακτικά....Φούντο...Γενικώς.
Η αν προτιμάτε την ηρωϊκή εκδοχή....Ζάλογγο.
Δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον κο Andrews. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου