Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Όλο αυτό το ανακάτεμα των τελευταίων μηνών από τα χαμηλά που είδαμε και παρά τις αρχικές ελπίδες ότι πρόκειται για μακροχρόνια αντιστροφή της τάσης (μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον), συμποσούται εις το πενιχρό αποτέλεσμα ενός διορθωτικού ανοδικού κύματος σε τρίτο στάδιο συστολής.

Υπενθυμίζομε την σχέση μεταξύ ταχύτητας μεταβολής και συνολικής μεταβολής η οποία λέει ότι μπορεί να έχει λίγο παραπάνω αυτό το κύμα αλλά δεν αναμένεται να πάει μακριά.
Οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι:
α. Συνέχιση της πλάγιας διαδρομής σε ένα abc με ένα μικρό καθοδικό εμβόλιμο κύμα και περαιτέρω συνέχεια της πλαγιοαναοδικής αντίδρασης που είναι και η πιθανότερη εξέλιξη.
β. Άμεση έναρξη περαιτέρω καθόδου.
Η αισιόδξη μορφολογία των ταλαντωτών αναδρομής που είχαμε παρουσιάσει, δεν έχει μεν ακυρωθεί αλλά αντιμετωπίζεται με επιφυλατικότητα.
 
Σε μικρότερα πιο βραχυπρόθεσμα στάδια συστολής, εξακολουθεί να επικρατεί ασάφεια και η τπεινή μου άποψη είναι ότι παρά τα τυχόν τινάγματα προς την μία η την άλλη κατέυθυνση η αναμονή είναι για μένα η καλύτερη τακτική, έως ότου ξεκαθαρίσει η μεσοπρόθεσμη κατάσταση.

Καλή Αποκριά στις φίλες και φίλους του ιστολογίου. 


1 σχόλιο:

  1. ''...η ταπεινή μου άποψη είναι ότι παρά τα τυχόν τινάγματα προς την μία η την άλλη κατέυθυνση η αναμονή είναι για μένα η καλύτερη τακτική, έως ότου ξεκαθαρίσει η μεσοπρόθεσμη κατάσταση''.

    Συμφωνω και συνυπογραφω κυριε Σταθη.
    Ετσι κι αλλιώς, τα προβλήματα εκτιμώ πως θα μεταφερθουν στο εσωτερικό, στην πραγματικη (άμεση) οικονομια και εσωτερικη πολιτικη πολυ συντομα, οπότε ...αναμονη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή