Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ...ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ

Όσον αφορά την εικόνα του ΓΔ νομίζω ότι άλλοι αναλυτές έχουν ήδη προτρέξει και πει ότι διαφαίνεται πλέον ως στόχος οι περιοχή των 660-650 και εν πολλοίς συμφωνώ.
Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το γκραν γκινιόλ τελειώνει κάπου εκεί, αν όχι νωρίτερα, τουλάχιστον προσωρινά.

Στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, φαίνεται καθαρά νομίζω ο διορθωτικός χαρακτήρας του κύματος από την αρχή της πτώσης.
Έχει λίγο δρόμο προς τα κάτω αν δεν είναι η αρχή ενός εισαγωγικού διαγωνίου τριγώνου.
Στις τιμές τα πράγματα είναι διαφορετικά και όπως προείπα η άποψή μου συμβαδίζει με εκείνη άλλων φίλων αναλυτών. Όμως είμαι και έτοιμος με βάση αυτό το διάγραμμα και για το ενδεχόμενο ανοδικού αιφνιδιασμού.
Βρισκόμαστε σε προκεχωρημένο στάδιιο υπερπωλήσεως σε μεγάλα στάδια πολυπλοκότητας και αν δεν επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή, αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από γεγονότα, πέραν του Ατλαντικού, όπως η αρθρογραφία του διασήμου κου Krugman και του κου Stiglitz η οποία πλέον ενισχύεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεν είναι τρελλοί ούτε ο κος Βαρουφάκης, ούτε ο κος Τσίπρας.
Πηγαίνουν στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ως μηχανοκίνητος πολιορκητικός κριός εναντίον της ξερής κεφαλής του Σόϊμπλε και της τσιμεντένιας ψυχρότητας της Μέρκελ που επιμένουν στις λουθηρανικές τους θέσεις για λιτότητα με χαρακτηριστική τευτονική υπεροψία και πείσμα. Ο κριός κινείται με αμερικανικές μηχανές.
Μη μου πείτε ότι συναισθηματικά έστω δεν αισθανθήκατε κάτι μέσα σας να σκιρτάει μετά από χρόνια με την αποπομπή Ντάϊσελμπλουμ. Δεν ήταν μία αυθόρμητη κίνηση αγανάκτησης. Ήταν υπολογισμένη κίνηση αποδοκιμασίας, ανοιχτή και σαφής της πολιτικής των Ευρωπαίων, όχι μόνον εκ μέρους των Ελλήνων αλλά και των αμερικανών, δια στόματος και χειρός Βαρουφάκη. 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php 


Αυτό όμως το είχαμε γράψει μετριοπαθώς και σε χαμηλούς τόνους το βράδυ των εκλογών.
http://rosicrux.blogspot.gr/search?updated-max=2015-01-27T01:13:00%2B02:00&max-results=3

Η "αποκατάσταση των όρων" που γράφαμε στο άρθρο του συνδέσμου αν και χαρακτηριστικά  και Ελληνικά ανοργάνωτη και φωνακλάδικη, λαμβάνει χώρα, ακόμη και αν δεν μας αρέσουν όλα όσα ακούμε. Ένα είναι βέβαιο. Η διάσταση απόψεων Γερμανίας ΗΠΑ για το μείγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη εκφράζεται δια στόματος των Ελλήνων.
Το πρόβλημα φαίνεται να το έχει η Γερμανία περισσότερο από ότι η Ελλάδα όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό και μερικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι αν η κατάσταση τραβήξει στα άκρα να είναι εκείνη που θα εγκαταλείψει το ευρώ, καθώς οι πιέσεις στο εσωτερικό της από το βιομηχανικό κεφάλαιο είναι ασφυκτικές και σε πλήρη αντίθεση με το επικρατούν προς το παρόν τραπεζικό κεφάλαιο.
http://www.marketoracle.co.uk/Article49201.html
Το ζήτημα είναι αν οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να μας στηρίζουν αν η Γερμανία αρχίσει να κοιτά προς Ανατολάς, με διαφορετικό τρόπο απ'ότι τώρα.
 Πιστεύω λοιπόν ότι θα δούμε ανάσα στο ΧΑΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, και ίσως και ενωρίτερα παρά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικρατεί και στο ΧΑΑ και στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

  1. κ. Στάθη Παπαβασιλείου, φάνηκε ότι ο Ομπάμα μάλλον δεν εννοούσε αυτό που καταλάβαμε εμείς !

    Φιλικά

    Λάζαρος Ιωαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την συνήθη τακτική, κρατά ίσες αποστάσεις.
      Όμως είναι βαρειά κουβέντα το "squeeze". Σε διπλωματικούς όρους συνιστά επίπληξη, δυσαρέσκεια.
      Εν πάση ειλικρινεία δεν γνωρίζω και κατά πόσον κάνει κουμάντο.

      Διαγραφή