Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2015: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Κατ'ουσίαν δεν έχει αλλάξει κάτι από το σχόλιο της περασμένης εβδομάδος, καθώς αντίρροπες δυνάμεις και παρά τις βραχυπρόθεσμες ημερήσιες ταλαντώσεις, αποφασιστική κίνηση δεν έχει γίνει ακόμη.

Η εικόνα είναι συγκεχυμένη, χωρίς τάση. 
Τα διαγράμματα των εξελικτικών χρόνων δίνουν κάτι παραπάνω από άποψη μορφολογικών αρχετύπων.
1. Στα ακρότατα, φαίνεται να σχηματίζεται είτε ένα εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο, είτε εμφωλευμένα 1,2,i,ii...
 
2 Στο πρώτο στάδιο συστολής στα σημεία τάσης, εξακολουθεί να εξελίσσεται μία σύνθετη διόρθωση που θα μπορούσε να είναι (Edwards & Magee) ένας δυσοίωνος σχηματισμός μέσου διαδρομής.
Είναι τόσο μπλεγμένη όμως που δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα.
Εκείνο που λέει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι έτσι είναι ο ταλαντωτής του εξελικτικού χρόνου ο οποίος φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει προς τα κάτω.
 
Μία τέτοια εξέλιξη αναιρεί την προηγούμενη εκτίμηση ανοδικής αντίδρασης που είχα διατυπώσει, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται πλέον η προσέγγιση των 700 μον., παρά η ανοδική αντίδραση προς το άνω "δόντι" του δικρανιού. 
Η αποφασιστική κίνηση είναι ante portas.

Συνοψίζοντας:Ασάφεια στην τεχνική εικόνα σε μία αγορά χωρίς τάση. 
Η πιθανότερη εξέλιξη από ελαφρά υπέρ ανόδου την προηγούμενη εβδομάδα, έχει μεταβληθεί σε ελαφρά έως μέτρια υπέρ καθόδου. Προσωπικά απέχω έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Όμως, οφείλω να σημειώσω δύο τρία πράγματα.
1. Το καθοδικό κύμα που θα ακολουθήσει δεν νομίζω ότι θα έχει διάρκεια, καθώς συμπληρώνεται μία κυμματομορφή Elliott αρκετά μεγάλης πολυπλοκότητας στον εξελικτικό χρόνο.
2. Δεδομένου του κλίματος τρόμου που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες θα περίμενε κανείς πολύ χειρότερη εικόνα και αυτό δεν έχει συμβεί προς το παρόν. Κάποιοι στηρίζουν την αγορά.
Παρά την περιρρέουσα ρητορική φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρούς συμμάχους μεταξύ των οποίων και οι Rothchild (βλ. δημοσίευμα Defencenet), αν μπορείτε να το φανταστείτε.
3. Δεν θα εκπλαγώ αν μία με δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές δούμε σημαντική αντιστροφή του κλίματος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πως και γιατί, δεδομένης της άθλιας κατάστασης της οικονομίας αλλά οι κυματομορφές έτσι λένε. Για να δούμε.

Καλημερίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου