Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Σήμερα προέχουν ευχαριστίες προς τον κο Γελαντάλι, ο οποίος παρουσίασε την "αιρετική" πρόβλεψη μας της 24 ης Σεπτεμβρίου 2014 με κολακευτικό σχόλιο στον πασίγνωστο και έγκυρο "Εκηβόλο", το ιστολόγιο το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στο Euro2day.
http://www.euro2day.gr/
http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html
Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν ερασιτέχνη, να τυγχάνει της αποδοχής των επαγγελματιών και των ανθρώπων της αγοράς, όπως είναι ο αδελφικός φίλος κος Βασίλης Μαρκάκης http://vasilismarkakis.blogspot.gr/ και ο κος Γελαντάλις αλλά και άλλοι αγαπητοί, "συνάδελφοι" πλέον, του χώρου των αναλυτών, από τον οποίο κατ'ευτυχή συγκυρία για μένα, φαίνεται να έχω υιοθετηθεί.
Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η γνωριμία και φιλία βασίζεται σε ταύτιση απόψεων.
Παραδείγματος χάριν, έχομε διαφορές φιλοσοφίας για την προβλεψιμότητα των αγορών με τον κο Μαρκάκη. Βασίζεται σε κάτι άλλο το οποίο νομίζω ότι βρίσκεται κοντά στα θεμέλια των προβλημάτων της χώρας. Βασίζεται στην ποιότητα της σχέσης. Μάλιστα. Σ'αυτό. 
Σοβαρότης, εντιμότης, αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός ευγένεια στην συμπεριφορά και τις εκφράσεις και μία πηγαία και αβίαστη συνάφεια σε προσωπικό επίπεδο συνιστούν το μείγμα που μας ωθεί να προσεγγίσομε το πολύπλοκο και δύσκολο φαινόμενο της συμπεριφοράς των αγορών. 
Το κέρδος για τους κυνικούς της συντροφιάς είναι ο μοναδικός αληθινός δεσμός. Ε, για μας τους ιδεαλιστές δεν είναι ούτε ο μόνος, ούτε ο κυριότερος. 
Δεν νομίζω, προσωπικά πάντα, ότι η συναναστροφή με  τον King77, τον  Hawk, τον Νίκο, τον Αλέξανδρο, τον Μιχάλη Μανιαδάκη τον Χρήστο και πολλούς άλλους,  δεν έχει αξία πέραν του τι θα αγοράσομε και τι θα πωλήσομε αύριο. 
Αντίθετα, η γνώση που κερδίζω μέσα από αυτή την συναναστροφή, το κουράγιο, η θετική διάθεση, πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα, Θεού θέλοντος και ηλικίας επιτρεπούσης, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ένα μικρό βηματάκι στην καλύτερη κατανόηση των αγορών με έντιμο και αντικειμενικό τρόπο, πράγμα που έχω την πεποίθηση ότι θα είναι πολύ πιο ωφέλιμο για όσους μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν και να επεξεργαστούν όσα παρουσιάζονται στον μίτο και να τα εφαρμόσουν. Τότε το όφελος δεν θα είναι μερικά ευρώ εδώ η εκεί σε ατομικό επίπεδο αλλά θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί τον αριθμό όλων όσοι θα εφαρμόσουν την μέθοδο και με "πάγιο" όφελος την καλύτερη κατανόηση  της φαινομενολογίας των αγορών για όλους και πάλι.
 
 Ας έλθομε όμως στα σημερινά. 
Δεν συνέβη κάτι το οποίο να αναιρεί όσα έχομε γράψει τις προηγούμενες ημέρες.
Αντίθετα, φαίνεται ότι βραχυπρόθεσμα η κάθοδος πλησιάζει προς την περάτωση του τρέχοντος σκέλους και είναι πιθανόν η αναπήδηση να γίνει κοντά στις 1080 αντί στις 1050.
Ήδη ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής πλησίασε την ζώνη όπου παρατηρούνται αναστροφές. Θα πρέπει να περιμένονμε να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά με τα ως τώρα δεδομένα.
Αν τελικώς η αναπήδηση γίνει στις 1050 όπως δείχνει το υποσύνολο των ακροτάτων (βλ. χθεσινή ανάρτηση) θα πρέπει να περιμένομε λίγο ακόμη.
Όχι πολύ πάντως, ίσω ως τα μέσα της εβδομάδος, καθώς και ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου πλησιάζει και αυτός στην ελάχιστη τιμή του.

Συνοψίζοντας: Αναμένεται αναπήδηση πιθανότατα εντός του επομένου διημέρου με πιθανούς στόχους μετά την αναπήδηση τις 1150-1180 μον. 

Καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

ΥΓ: http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1258458/pos-ehei-allaxei-h-oikonomikh-episthmh.html
Τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει;


25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δυστυχώς η χθεσινή εκτίμηση απεδείχθη αληθής.
Ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του προς τα κάτω.
Η δύναμη του όμως δεν είναι και τόσο μεγάλη.
 
Αναμένεται να κορεσθεί εντός της επομένης εβδομάδος.

Από άποψη εξελικτικού χρόνου αναμένεται πλέον αντίδραση εντός της επομένης εβδομάδος καθώς ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου έχει διανύσει περίπου το 80% της καθοδικής του πορείας. Όλα αυτά υπό συνήθεις συνθήκες.

2. Το πρόβλημα είναι ότι έχει παραβιασθεί και η στήριξη στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων πλέον και αυτή είναι μία πολύ άσχημη εξέλιξη.

Τελικά, το δεύτερο a δεν ήταν το τέλος της διόρθωσης όπως είχαμε υποθέσει, αλλά η κατάλξη ενός άλλου a στο πλαίσιο μιάς πολύ μεγαλύτερης χρονικής κλίμακας διόρθωσης.
Τώρα, η ξεκίνησε ένα κόκκινο c άμεσα, και αυτό δείχνει η διάσπαση της στήριξης, η πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο, ως κύμα b κόκκινο, οπότε αναμένεται βραχυχρόνια ανπήδηση από τις 1000-1050 μον. και θα ακολουθήσει ένα κύμα c προς τα κάτω για να τελειώσει η διόρθωση. Όμως αυτό σημαίνει μερικούς μήνες πλαγιοκθοδικής πορείας που στο τελευταίο της τμήμα θα είναι έντονη και δεν αποκλείεται να μας ξαναπάει προς τις 210-220 ημέρες εξελικτικού χρόνου.
Υπενθυμίζομε ένα παλαιότερο γράφημα για τον εξελικτικό χρόνο σε τρίτο στάδιο συστολής, εκεί όπου το κάθε κύμα έχει διάρκεια μερικούς μήνες και γύρω από το οποίο περιελίσσεται το κύμα του γραφήματος.

 
Το ευτήχημα εδώ είναι ότι όλα τα κύματα έχουν το ίδιο βάθος κατάτμησης και είναι εύκολο να μετρηθούν. Το σενάριο του τρίτου σταδίου είναι ότι βρισκόμαστε στο κύμα c ενός b το οποίο όμως είναι δυνατόν να πάρει μήνες να συμπληρωθεί, καθώς η στήριξη βρίσκεται κάπου στην ζώνη των 200-210 ημερών και εμείς είμαστε ακόμη στις 235. 
Λαμβάνοντας υπ'όψιν τον συνδυασμό των γραφημάτων των τιμών και του εξελικτικού χρόνου το πιο πιθανό να συμβεί είναι στήριξη κάπου στις 1000-1050 μον., αναπήδηση σε ένα τελευταίο ανοδικό κύμα ενός τριγώνου και εν συνεχεία περαιτέρω κάθοδος της οποίας το μέγεθος δεν μπορούμε να προβλέψομε τώρα, αλλά σχετικά απλής σε δομή και μεσοπρόθεσμη σε διάρκεια.
Δηλαδή, κάτι τέτοιο.
 
Το τελευταίο διάγραμμα αποτελεί και την σημερινή σύνοψη της ημερήσιας ανάλυσης.
Τελικά φαίνεται ότι η χώρα, το έθνος θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει προτιμώντας την απειλή του θανάτου από το να αλλάξει την δομή της επί τα βελτίω, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ιδρώνοντας και παλεύοντας.
Όμως σύμφωνα με την μέθοδο της συστολής των κυματομορφών ΚΑΠΟΙΟΣ μας αγαπά πολύ εκεί πάνω και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια έρχεται ΑΝΑΣΤΑΣΗ σύμφωνα με την μέθοδο καθώς μας περιμένει ένα μεγάλο ανοδικό κύμα C. Δεν θα πάμε στον Παράδεισο αμέσως αλλά τουλάχιστον θα είμαστε στο Καθαρτήριο που είναι πολύ καλύτερα από την Κόλαση που είμαστε τώρα.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.