Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Το διάγραμμα που αναρτήσαμε χθες έλεγε την αλήθεια.
Έκρηξη προς τα πάνω σήμερα και έπεται συνέχεια καθώς μία ακόμη συνεχόμενη εναλλαγή προσήμου έχει πιθανότητα σχεδόν μηδέν.
Όπως πάντοτε η απάντηση σε ένα ερώτημα, η έκβαση μιας πρόβλεψης γεννά την επόμενη γενεά ερωτημάτων τα οποία θα εξετέσομε πιο διεξοδικά εφ'όσον βεβαιωθούμε ότι εδραιώνεται η ανοδική πορεία, πράγμα πολύ πιθανό κατά την ταπεινή μου άποψη.


Ας δούμε όμως τι έγινε σε πρώτο στάδιο συστολής και στο υποσύνολο των ακροτάτων ενημερώνοντας το χθεσινό διάγραμμα. Με την σημερρινή αντιστροφή και μεγάλη άνοδο "κλείδωσε" ο πυθμένας του τελευταίου καθοδικού κύματος μέσα στην ζώνη στήριξης των 1110-15 μον.



Στο χθεσινό σχόλιο είχαμε υποθέσει ότι η κάθοδος από το Α δεν είναι όλο το Β μαύρο αλλά το a του Β.
Η σημερινή συμπεριφορά, ιδιαιτέρως αν έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες, που επαναλαμβάνω είναι πολύ πιθανό, μπορεί να σημαίνει ότι ξαναμπαίνομε σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά και αναμένονται πυροτεχνήματα τις επόμενες ημέρες.
Όπως έχει γραψει ο Neely, οι αλλαγές κατεύθυνσης σε μακροχρόνια βάση αναγγέλονται με ένα κρότο, ένα "μπαμ" και όχι ένα ψίθυρο και η σημερινή συνεδρίαση έχει τα χαρακτηριστικά αυτού του "μπαμ. Μεγάλος όγκος, ευρεία συμμετοχή, υπεραπόδοση της ηγεσίας.
Κάτι που συνηγορεί υπέρ αυτής της άποψης είναι και ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων (με τον κλασσικό τρόπο συστολής από ακρότατα σε ακρότατα), όπου πιάσαμε πυθμένα σε μία σειρά τιμών με πολύ χαμηλή ταχύτητα καθόδου (κλίση), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα "κολλήσομε"στον πυθμένα και θα έχομε σε δεύτερο στάδιο συστολής, δηλαδή σε βάθος μηνών και πολύ μεγαλύτερης διαδρομής τιμών, άνοδο.

Περισσότερα εντός του Σαββατοκύριακου.

Συνοψίζοντας:Το  μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν εξαιρετικά σημαντικό και αισιόδοξο.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο μεσοπρόθεσμος πυθμένας είναι πίσω μας και πρώτος στόχος είναι οι 1200-1250 μον.
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Συνέχεια όπως η σημερινή η και λίγο χαμηλότερης έντασης αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες η εκτίμησή μας να είναι ορθή

 

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2104:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Έντονα καθοδική η ημέρα σήμερα, αλλά εντός των ορίων που έχομε προδιαγράψει.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων και σε πρώτο στάδιο συστολής πλησιάζομε την μακροχρόνια στήριξη σε απόσταση αναπνοής.


Άνθεξε η γραμμή λαιμού του σχηματισμου ΩΚΩ στις υποτιμητικές επιθέσεις έως τώρα και τα πράγματα έχουν προοπτική καλυτέρευσης προσωρινά. Ο καθοδικός σχηματισμός βρίσκεται στο 61,8% της διαδρομής από τις 830 έως τις 1375 μον. Τέλος ο αριθμός των κυμάτων ως το άκρο της  καθόδου είναι αριθμός Lucas.

Παραδείγματος χάριν ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής εξαντλεί την καθοδική του πορεία κάπου μεταξύ 1090-1095 μον. Επομένως κάπου εδώ οι πιθανότητες είναι ότι θα αντιστρέψομε πορεία.

Επίσης και οι δύο εξελικτικοί χρόνοι (ακροτάτων και σημείων τάσης) σε πρώτο στάδιο συστολής βρίσκονται σε σημεία ισχυρής στήριξης (βλ. χθεσινό και προχθεσινό σχόλιο).
Είναι πολλά τα τεχνικά σημεία για να θεωρηθούν ως σύμπτωση και να μην περιμένομε αναστροφή.

Συνοψίζοντας:Αν και βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή οι ενδείξεις είναι ότι εντός του επομένου διημέρου θα δούμε αναστροφή του αρνητικού κλίματος.
Τυχόν διάσπαση με έντονη καθοδική κίνηση των σημείων στήριξης που προαναφέραμε σημαίνει προσέγγιση των 1000 μον. τουλάχιστον.

Καληνυχτίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή ανοδική αντίδραση είναι ανεπαρκής για να στηρίξει την υπόθεση περαιτέρω σημαντικής ανόδου.
Συνέβη ακριβώς πάνω στην στήριξη του εξελικτικού χρόνου του πρώτου σταδίου συστολής.


στις 121 ημέρες.
Είναι προφανής ο σχηματισμός κορυφής με πολλαπλούς σχηματισμούς ΩΚΩ, αλλά το ακριβές μέτρημα επιδέχεται αρκετές επιλογές και έως ότου αποσαφηνισθούν τα πράγματα θα περιμένομε πριν διατυπώσομε άποψη.
Εκεί που τα πράγματα είναι κάπως πιο σαφή αλλά όχι και τόσο ενθαρρυντικά για την βραχυπρόθεσμη τάση είναι στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων σε πρώτο και πάλι στάδιο συστολής, όπου φαίνεται να σχηματίζεται ένα τρίγωνο στο πλαίσιο ενός μεγάλου κύματος Β.
Αν είναι ορθή αυτή η υπόθεση, τότε θα πρέπει κάπου εδώ, μετά από μικρή περαιτέρω κάθοδο  να βρούμε στηρίξεις και να ξεκινήσει κάποιου είδους ανοδική αντίδραση.
Όμως αν ισχύει αυτή η υπόθεση μετά την αντίδραση αυτή αναμένεται κάθοδος και μάλιστα ικανού μεγέθους και διαρκείας.

Στις τιμές και τους ταλαντωτές δεν συνέβησαν σπουδαία πράγματα και παραμένει σε ισχύ η καθοδική προοπτική, του τρέχοντος καθοδικού σκέλους της διόρθωσης.
 

Συνοψίζοντας:Παραμένει η καθοδική βραχυπρόθεσμη τάση, στα όρια που έχομε ήδη θέσει.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.