Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

5 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άνοδος και σήμερα η οποία όμως αρχίζει να δημιουργεί συνωστισμό στην κορυφή.

1.Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής είναι κορεσμένος για δεύτερη ημέρα και η αμέσως βραδύτερη συνιστώσα τον πλησιάζεισ την κορυφή.

 

2. Πλησιάζομε την τιμή των 1300 μον. όπου βραχυπρόθεσμα πιστεύω ότι κρίνεται η περαιτέρω πορεία. Αν μετά από μικρής έκτασης υποχώρηση προχωρήσομε αποφασιστικά ανοδικά, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για σημαντική άνοδο εντός του καλοκαιριού.
Αν όχι, συνεχίζει να ισχύει η τρέχουσα υπόθεση παρατεταμένης διόρθωσης. 
Το ανοδικό κύμα στο υποσύνολο σημείων τάσης χωρίς συστολή φαίνεται υγειές και ο αντίστοιχος ταλαντωτής κερδίζει δυνάμεις.
 


3. Η ίδια περίπου εικόνα και στα ακρότατα.

4. Σήμερα συναντούμε την αντίσταση στα σημεία τάσης στον εξελικτικό χρόνο.
 

Συνοψίζοντας:Μετά την ψυχρολουσία του περασμένου μηνός τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται.
Οι πιθανότητες διόρθωσης αυξάνονται, αλλά ελπίζομε ότι θα είναι με καλύτερους όρους από εκείνους του άσχημου μακροχρόνιου σεναρίου.
Τυχόν ρηχή διόρθωση με επακόλουθη ισχυρή άνοδο θέτει τις προϋποθέσεις για ένα πολύ ευχάριστο καλοκαίρι.
Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα λέει ότι θα πρέπει να περιμένω λίγο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πριν πεισθούμε ότι πρόκειται για την αρχή μεγάλου μεγέθους μεσοπρόθεσμη άνοδο.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

5 IOYNIOY, 2014: Ο ΙΕΡΑΞ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Καλησπέρα traders!!

Ελπίζω να με διαβάσετε μέσα στο ΣΚ όταν υπερθεμάτισα για την σημασία του ΔΤΡ. Πέρα από την πραγματικη επιρροή του λόγω αυξημένης στάθμισης, αξιολόγησα και τα όμορφα setups = στησίματα των τιμών / διαγραμμάτων των τραπεζών και του ΔΤΡ. Έδωσα σαφές στίγμα μέσω των επιχειρημάτων μου πως περίμενα ή να το διατυπώσω διαφορετικά...Ότι εάν κάποιος μπορούσε να κάνει ακόμα μια καλή επίθεση (από την πλευρά των αγοραστών) θα ήταν μέσω του ΔΤΡ...Μεσολάβησε ο Μάριο..? Μπορεί...Αλλά όλα είναι ένα μείγμα ειδήσεων και κίνησης των τιμών..

Παραμένουμε σε κατάσταση αγοράς και στο παρακάτω διάγραμμα έχω σημειώσει τα σημεία προσοχής. Παρόμοιες κινήσεις έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν...κάποιες είχαν την ίδια δυναμική αντιστρόφως άλλες συσσώρευσαν για να μας πάνε ψηλότερα..
Όποιος υποστηρίζει ότι ξέρει τι θα γίνει...χαλάλι του...Εγώ ειλικρινά δεν ξέρω...
Εγώ αξιολογώ και αναμένω τα καλύτερα setups...Καλό trading!!!
TheHawk


FTSE 60m



ΔΤΡ ημερήσιο



Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

4 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή άνοδος ελάχιστα μεταβάλλει την μεσοπρόθεσμη εικόνα και επομένως και τον προβληματισμό τον οποίο παρουσιάσαμε τις τελευταίες δύο ημέρες.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής δεδομένων των συνεχών αλλαγών προσήμου δεν μεταβλήθη καθόλου όσον αφορά την ταχεία συνιστώσα η οποία παραμένει κεκορεσμένη, ενώ οι βραδύτερες προχώρησαν λίγο προς τα πάνω.

 
Στο ίδιο υποσύνολο σημείων χωρίς συστολή ο ταλαντωτής εξακολουθεί να έρπει προς τα πάνω καθιστάμενος ύποπτος διορθωτικής ανοδικής κίνησης, παρά αλλαγής της τάσης.


Επίσης η ταχύτητα με την οποία κινείται το ανοδικό κύμα δεν θυμίζει σε κάτι αλλαγή τάσης μεγάλου μεγέθους. Βέβαια, αν η κίνηση προσλάβει χαρακτήρες εισαγωγικού τριγώνου αργότερα, πράγμα το οποίο θα δούμε, αλλάζει η ερμηνεία, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

3. Ο ταλαντωτής αναδρομής ακροτάτων συνέχισε κατά τι την ανοδική του πορεία αλλά η "μανσέτα" γραμμών αντιστάσεων και στηρίξεων στένεψε γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και επίκειται αποφασιστική κίνηση.
 



Εν κατακλείδι: Η πιθανότης και άλλης συνεχούς εναλλαγής προσήμου είναι περί το 2-3%. Επομένως αναμένεται εκδήλωση της αποφασιστικής κίνησης εντός των επομένων δύο ημερών.
Το ζήτημα είναι προς τα που;
Βραχυπρόθεσμα οι πιθανότητες είναι υπέρ μιας κίνησης προς τις 1300 μον.
Εκεί θα κριθεί αν θα συνεχίσομε προς τα πάνω, με απώτερο στόχο την ζώνη των 1400 μον. η αν θα σχηματισθεί  ΩΚΩ και η συνέχεια θα είναι καθοδική, όπως λέει η μεσοπρόθεσμη εικόνα την οποία παρουσιάσαμε χθές. 

Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου. Χαίρομαι που ξαναείναι μαζύ μας ο συντάκτης της "Ελεύθερης γνώμης" τον οποίο εκτιμώ ιδιαιτέρως.