Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

FEBRUARY 22, 2014: FOR THE SCALPERS, SWINGERS AND POSITIONERS OF THE BLOG. THE HAWKEYE VIEW

Χαιρετώ τους scalpers, swingers και positioners του blog!!

Από που να ξεκινήσω..? Το επεξεργαζόμουν εδώ και λίγες ήμερες , δηλαδή  από την στιγμή που ο αγαπητός Στάθης κ ο King77 με προσκάλεσαν να συμμετέχω στην καθημερινή ενημέρωση σας περί αγορών..και κυρίως του ΧΑΑ.
Πρέπει να ομολογήσω πως αυτή η πρόσκληση αποτελεί μεγάλη τιμή και «ανταμοιβή» για την προσπάθεια μου μέσα στον χώρο. Κάποιοι με γνωρίζουν, κάποιοι άλλοι όχι.
Ελπίζω να έχουμε τον χρόνο και διάθεση να γνωριστούμε καλύτερα..
Είμαι αυτοδίδακτος , αρέσκομαι στην στατιστική και γενικά στην μαθηματική σκέψη..Παράλληλα προτιμώ να είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός..Άλλα πέρασα από την «μαύρη τρύπα της θεωρίας» για να φθάσω στην πράξη..στην υλοποίηση...
Φυσικά είμαι «δημιουργία» της κρίσης....Εξηγούμαι....
Το χόμπι μου (προσοχή σε αυτόν τον ορισμό και θα επανέλθω μελλοντικά) ή δεύτερη ασχολία μου εξελίχθηκε, μετατράπηκε σε κύρια απασχόληση. Δημιούργησα τον  ατομικό χώρο μου μέσα στον οποίο περνάω πολλές ώρες...Επέλεξα το προφίλ του trader που μου ταιριάζει και έχω ανάγκη..Προσάρμοσα αντίστοιχα την μέθοδο μου και προσπαθώ να την βελτιώνω σε καθημερινή βάση...
Βασικός εχθρός μου η ψυχοσύνθεσή μου. Αυτός είναι ο λόγος που ρίχνω μεγάλο βάρος καθημερινά είτε με λίγα είτε με πολλά λόγια/γραφόμενα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 Όλη η διαδικτυακή μου διαδρομή διακρίνεται από πολλά σκαμπανεβάσματα όπως ακριβώς βιώνει τις καταστάσεις άγχους / τρέλλας ένας μαχόμενος trader…ένας trader που ζει απ'αυτή την δουλειά και όχι το αντίστροφο.
Έχω γράψει αμέτρητες «κοσμοθεωρίες» περί trading. Η ψυχολογία αποτελεί το 50% , η διαχείριση κινδύνου και κεφαλαίου το 30% και το υπόλοιπο είναι η μέθοδος...Παλεύω να περιορίσω τον «θόρυβο» γύρω μου..Να κάνω την μέθοδο μου, ρουτίνα...Να βελτιώσω την διαχείριση κεφαλαίου και κινδύνου δοκιμάζοντας διαφορετικά μοντέλα...
Αντιμετωπίζω το trading σαν επάγγελμα με όλη την σοβαρότητα και σεβασμό που απαιτείται..
Ψάχνομαι και ερευνώ έντονα – > εφαρμόζω είτε πραγματικά είτε εικονικά –> αξιολογώ τα αποτελέσματα  -> βελτιώνω ή απορρίπτω και πάλι από την αρχή...Η εξέλιξη είναι εσωτερική ανάγκη μου. Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στην μέθοδο καθεαυτή..Η ωρίμανση του trader έρχεται με ποικίλλους τρόπους.
Αρκετά σας κούρασα...Θα προσπαθήσω να συμπληρώσω την ενημέρωση σας με βάση την δική μου οπτική...Έχω κυρίως βραχύ και μεσοπρόθεσμη προσέγγιση αλλά η μακροπρόθεσμη είναι ο χάρτης μου....
Πάμε στα πρακτικά τώρα...στα οποία είμαι αρκετά «οπτικός» τύπος αφού αρέσκομαι στα απλά κ σαφή διαγράμματα..επί του προκειμένου. Να δώσω μια σημαντική πληροφορία..Η ματιά μου , η προσέγγιση μου είναι προοδευτική γιατί θεωρώ τα διαγράμματα «ζωντανούς οργανισμούς»... Δηλαδή  τα «σημάδια» μου, όπως τα αποκαλώ, δεν είναι στάσιμα αλλά εξελίσσονται ανάλογα  με την δυναμική των τιμών.

Ευχαριστώ για την υπομονή και προσοχή σας...
Καλό κ επικερδές trading!!

TheHawk








Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Η πορεία προς τα κάτω έστω και σιγά συνεχίζεται.
Σ'αυτό το σημείο αναμένεται ανοδική αντίδραση για 1-2 ημέρες το πολύ.

Για να δούμε τι έγινε σήμερα.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής προχώρησε βίαια προς τα κάτω.

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή, ο μέν ταλαντωτής γύρισε προς τα κάτω, οι δε τιμές πλησίασαν την γραμμή των σημείων περιστροφής  και ξανασχηματίζεται "μανσέτα" των γραμμών αντίστασης και στήριξης γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής.




Ίσως πρόκειται για ένα μικρό "εκτρωτικό" κύμα Β (βλ. Neely) η για προετοιμασία για την επόμενη αποφασιστική κίνηση, η οποία λόγω της συνολικής εικόνας είναι περισσότερο πιθανό να είναι προς τα κάτω μετά από αντίδραση μιας η δύο το πολύ ημερών.
3. Στα ακρότατα, ίδια εικόνα με την χθεσινή. Καμία ουσιαστική αλλαγή.

Στους εξελικτικούς χρόνους εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότης.


Παραθέτω, αν και υπάρχουν και άλλες πιο απαισιόδοξες δυνατότητες την πιο αισιόδοξη εκδοχή, όπου η πλάγια κίνηση του εξελικτικού χρόνου οφείλεται σε διόρθωση κύματος παλμού μικρότερου βαθμού και αυτό που δεν γνωρίζομε με ασφάλεια είναι το αν το προηγηθέν ανοδικό κύμα είναι το πρώτο ενός μεγαλύτερου πέμπτου, η το τέλος του τρίτου κύματος ενδιαμέσου βαθμού.
Η έλλειψη Gann αν προκείται για το πρώτο του πέμπτου μας λέει ότι έχομε πλαγιοκαθοδική ταλιπωρία για 2 εβδομάδες το πολύ. Αν πάλι τελείωσε το τρίτο κύμα ενδιαμέσου βαθμού τότε και πιο έντονη κάθοδο απ'ότι έχομε υπολογίσει θα δούμε και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα κρατήσει.
Για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ii κίτρινο, θα πρέπει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες να δούμε ισχυρή άνοδο διαρκείας, η οποία δεν θα επιτρέψει στον εξελικτικό χρόνο να επιστρέψει στην έλλειψη Gann και το πράσινο δικράνι του Andrews.
Η πιο απαισιόδοξη εκδοχή θέλει μία έλλειψη της οποίας η αρχή είναι στο v,3 και ο μείζων άξων βλέπει προς τα κάτω, με μέγιστο πλάτος την διαδρομή του τελευταίου ανοδικού κύματος.
Αυτό σημαίνει πλαγιοκαθοδική κίνηση πολύ μεγαλύτερη από τις δύο εβδομάδες κατά μέγιστο, που προβλέπει η έλλειψη που σχεδιάσαμε.
Τα διαγράμματα του διαύλου σε πρώτο στάδιο συστολής και εισαγωγικού διαγωνίου τριγώνου που παρουσιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες δεν αποσαφηνίζουν τα πράγματα.
Άρα το μόνο που γνωρίζομε με κάποια βεβαιοτητα είναι ότι ισχυρή και παρατεταμένη άνοδος την επόμενη εβδομάδα αναιρεί το σενάριο της συνέχισης της πλαγιοκαθοδικής κίνησης.
Πολύ φοβούμαι ότι δεν είναι το επικρατούν σενάριο.

Συνοψίζοντας :Κάπου εδώ αναμένεται ανοδική αντίδραση. Εντός της επομένης εβδομάδος θα αποσαφηνισθούν τα πράγματα της περαιτέρω πορείας. Επικρατεί το σενάριο της συνέχειας της πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης βραχυπρόθεσμα πάντως, αν λάβομε υπ'όψιν το σύνολο των πληροφοριών που περιλαμβάνει την μορφολογία των μεσοπρόθεσμων κυματομορφών σε πρώτο και δεύτερο στάδιο συστολής, την καθοδική πορεία του ταλαντωτή αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση και "κατα πλειοψηφία" τον εξελικτικό χρόνο.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.


 

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Συνέχεια της καθόδου σήμερα αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς.

1. Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και σε πρώτο στάδιο συστολής επισημοποιήθηκε η προσωρινή βραχυπρόθεσμη αντιστροφή της τάσης, με την σαφή διάσπαση της βαρύτερης συνσιστώσας του ταλαντωτή από την ταχύτερη.



2.  Στο ίδιο υποσύνολο χωρίς συστολή η γραμμή των τιμών σαφώς κάτω από την γραμμή των σημείων περιστροφής, υποδηλώνει συνέχεια προς τα κάτω.
Ο αντίστοιχος ταλαντωτής εμφανίζει υστέρηση και η ταχεία του συνιστώσα αυξήξηκε και σήμερα, αλλά φαίνεται και αυτός να στρίβει προς τα κάτω.





3. Στα ακρότατα, συνεχίζει την καθοδική της πορεία η  ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή, με βραδύ ρυθμό. ενώ οι γραμμές αντίστασης στήριξης ανοίγουν προς τα κάτω.



Συνολικά αρχίζει να  δημιουργείται η εικόνα μιάς πιο μακροχρόνιας πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης, καθώς στο δεύτερο στάδιο συστολής παρατηρούμε ότι συμπληρώθηκε ένα αρκετά πολύπλοκο κύμα με μορφή τελικού διαγωνίου τριγώνου και αναμένεται πορεία προς τα κάτω που εκ πρώτης όψεος είναι δυνατόν να αγγίξει τις 100-150 μον, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε.

Συνολικά:Όλα δείχνουν ότι η μεσοπρόθεσμη εικόνα χαλά, και ότι μπαίνομε σε διόρθωση διαρκείας τουλάχιστον δύο εβδομάδων παρά τις ενδεχόμενες ενδιάμεσες οπισθοδρομήσεις. Προσωρινά φαίνεται να αναβάλλεται ο στόχος των 1350-1400 μονάδων. Προσωπικά είμαι εκτός παιδιάς και προστατεύω τα κέρδη από το 2012.

Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.