Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν είχαμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή σήμερα.
Μοναδική αλλαγή είναι η ελαφρά αύξηση προς την θετική κατεύθυνση του ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων. Αναμένομε σ'αυτή την φάση συσσώρευσης τιμών και δεικτών το πέρας της.




Ο εξελικτικός χρόνος στο μεν υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση προχώρησε κατά μία ημέρα απομακρυνόμενος από την περιοχή της αντίστασης, στο δε υποσύνολο των ακροτάτων παρέμεινε σταθερός σε ένα επίπεδο κύμα το οποίο προϊδεάζζει γι περαιτέρω κίνηση προς τα πάνω.

Συνοψίζοντας: Εγκύμων στασιμότης με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της περαιτέρω ανόδου.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Και πριν "ἀλέκτωρ φωνήσῃ τρις"...να ο ανοδικός αιφνιδιασμός.
Κατά βάσιν όμως μιλώ για έναν πιο μακροπρόθεσμο ανοδικό αιφνιδιασμό.
Ίσως λόγω αυτοομοιότητος είδαμε σήμερα σε μικρή κλίμακα κάτι που θα δούμε σε μεγαλύτερη στο μέλλον.

Για να δούμε λοιπόν πως διαμορφώθηκαν τα πράγματα σήμερα.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση, ανεβοκατεβαίνει στις βραδύτερες συνιστώσες, διότι δεν προστίθενται καινούρια σημεία. Πρόκειται για διαδοχικά ακρότατα τις τελευταίες τρείς ημέρες. Η ταχεία συνιστώσα έχει κορεσθεί, όπως είπαμε.
Είναι ριψοκίνδυνο να μιλήσει κανείς για μακρά συνέχεια της ανόδου σ'αυτό το σημείο χωρίς στοιχεία και από τους υπόλοιπους τομείς της ανάλυσης.
Όμως απ'ότι φαίνεται, η ταχεία συνιστώσα θα παραμείνει εκεί "περιμένοντας" τις πιο βραδείες να ανέβουν, και αν πράγματι υλοποιηθεί ο ανοδικός αιφνιδιασμός, τότε όλες μαζύ θα λάβουν μέγιστη τιμή κάοια ώρα στους επόμενους 1-2 μήνες.
 

2. Η σημαντική εξέλιξη είναι ότι έχει αρχίσει να προχωρά προς τα πάνω ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων και έχει διασπάσει εκ των κάτω ανοδικά η βραδεία του συνιστώσα τις άλλες δύο.
Αυτό βέβαια προοιωνίζει ψηλότερα ψηλά με γρήγορες εναλλαγές προσήμου, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί διότι βρισκόμαστε σε μία ζώνη που μπορούν να συμβούν αναστροφές.
 
Από την άλλη πλευρά, ο ταλαντωτής των σημείων που ακολουθούν τάση ξαναπήρε τον δρόμο προς τα πάνω, και η "μανσέττα" των γραμμών στήριξης και αντίστασης φαίνεται να ανοίγει προς την κατεύθυνση της ανόδου.
Η γραμμή των τιμών ξαναβρήκε με ανοδική φορά την γραμμή των πρώτων αντιστάσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει υγεία της ανοδικής τάσης.


 
Στον εξελικτικό χρόνο, στα μεν σημεία τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής βγήκαμε από την πάνω πλευρά του δικρανιού του Andrews που είχαμε σχεδιάσει προηγούμενες αναρτήσεις, ενώ στα σημεία που ακολουθούν τάση, βρισκόμαστε ακριβώς στην αντίσταση.

Ο ταλαντωτής αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων εξελικτικού χρόνου αρχίζει να πείθει ότι θα πάει πιο πάνω μετά την διάσπαση εκ των κάτω της βραδύτερης συνιστώσας.
 

Ίσως το πιο σημαντικό εύρημα, το οποίο εξηγεί και την αστάθεια είναι ότι στο υποσύνολο των ακροτάτων παίρνει σάρκα και οστά ένα πέμπτο κύμα, που προς το παρόν δεν ξέρομε αν είναι πέμπτο ώσεως, η ένα μεγάλο B. 
Η σημαντική παρατήρηση είναι ότι το τρίτο κύμα δεν είναι γνήσιο τρίτο καθώς είναι μικρότερο από το πρώτο.
Εδώ διαμορφώνονται δύο σενάρια, ένα καλό και ένα που ανήκει στην σφαίρα του ονείρου αλλά είναι δυνατόν.
Ας ονειρευτούμε λίγο πρώτα. Κάνει καλό στην ψυχή.
Από την μέθοδο τριγωνισμού παρατηρείστε που τέμνονται οι δύο διακεκομμένες κόκκινες γραμμές μελλοντικού υψηλού. Κοντά στις 5000 μον. !!
Η πράσινη γραμμή είναι η συντηρητική γραμμή και προσδιορίζει υποτίθεται το τέλος της τρέχουσας κίνησης, στις 2800 περίπου.
Όμως αν παρατηρήσετε, οι ακρόταττες τιμές προβλέπονται από τις προεκτάσεις των γραμμών με γωνία 55 μοιρών περίπου και όχι από την γραμμή που προέρχεται από την κορυφή που σχηματίζεται από τις πλευρές που σχηματίζουν την γωνία 70 μοιρών περίπου, του τριγώνου. Αυτή η γραμμή προσδιορίζει το ευρύτερο μέρος του όλου σχηματισμού και όχι το τέλος του.
http://rosicrux.blogspot.gr/search/label/%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82?updated-max=2014-01-26T16:37:00%2B02:00&max-results=20&start=1&by-date=false

Θα μπορούσε λοιπόν σύμφωνα με αυτό το σενάριο του ονείρου, ο λόγος για τον οποίο το τρίτο κύμα σε τρίτο στάδιο συστολής δεν είναι το μεγαλύτερο, διότι ανήκει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο τρίτο, στο πλαίσιο μιάς πολύ μεγαλύτερης ανόδου και αυτή να είναι η αρχική ένδειξη ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Κάτι που συνηγορεί μ'αυτή την άποψη είναι επίσης ότι στον εξελικτικό χρόνο των σημείων που ακολουθούν τάση είμαστε σαφέστατα σε ένα τρίτο κύμα και αν θυμάστε όταν διεσπάσθη ανοδικά η αντίσταση, είχαμε πει ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο μπαίνει σε νέα ιστορική φάση.
Άρα αυτό που φαντάζει σαν όνειρο σήμερα μπορεί να είναι η πραγματικότης του αύριο.
Δεν έχω ιδέα ποιός συνδυασμός παραγόντων θα μπορούσε να μας φθάσει εκεί.
Μάλιστα είναι ενδεχόμενο με βάση την τρέχουσα οικονομική πολιτική να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα καρπωθούν αυτού του είδους τα κέρδη.
Απόψε παρουσιάζω το σενάριο του ονείρου. Αύριο, το πιό πιθανό, ότι τελειώνει το πρώτο ABC σε μεγάλη κλίμακα.



Συνοψίζοντας: Η άνοδος φαίνεται ότι θα συνεχίσει βραχυπρόθεσμα.
Εξακολουθούμε όμως να είμαστε προσεκτικοί διότι σε χαμηλότερα επίπεδα πολυπλοκότητας εξακολουθεί να επικρατεί ασάφεια.
Υπάρχει ένα σενάριο ονείρου το οποίο στην επόμενη πενταετία περίπου (δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς) θέλει τον δείκτη κοντά στις 5000 μον και το οποίο αναδύθηκε κατά τους τελευταίους μήνες από την εξέλιξη της κυματομορφής σε πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα και επόμένως μέγεθος και διάρκεια.
Η σώφρων και λελογισμένη άποψη είναι ότι παραμένει ο αρχικός στόχος των 1400 με τελική κατάληξη μακροπρόθεσμα τις 2800.

Καληνυχτίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.
Αν διερωτάσθε αν πήρα τα χάπια μου σήμερα, ναι τα πήρα.
Όσα εγράφησαν προκύπτουν από την έως τώρα πορεία από τον Ιούνιο του 2012.