Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ

Σήμερα δεν πάει το πράγμα και όπως φαίνεται στην Κύπρο κόλλησα από τα εγγόνια μου.
Μυαλγίες πυρετός βήχας και τα σχετικά. Περιμένομε με υπομονή να περάσει.
Τίποτε σοβαρό.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ KING77: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014


By the book... Οι 1226 αποτελούν παρελθόν και έγιναν στήριξη πλέον η οποία μένει να επιβεβαιωθεί..   Παραμένουμε εντός του απότομου ανοδικού το οποίο δύσκολα θα διατηρηθεί όσο περνάνε οι μέρες....

Το pattern είναι ανοδικό και πάλι με τον τζίρο να συνεργάζεται άψογα για τα δεδομένα της κίνησης..
Τυπικά αύριο θα πρέπει να είναι η τελευταία μέρα ανόδου πριν την "χώνεψη"..
Το πως θα γίνει αυτή θα μας το προσδιορίσει η κίνηση της αυριανής μέρας...
Για να συντηρήσουμε αύριο την άνοδο χρειαζόμαστε τζίρο άνω των 130εκ και διασπορά στην περιφέρεια την οποία δεν είχαμε σήμερα...

Ο πολύ γρήγορος στοχαστικός 5/3 δίπλα στο ταβάνι του μας δίνει μια μέρα ανοχή ακόμα...
Οι 14/3, 21/5 εκτελούν την κίνηση τους με μεγάλες ανοχές τις οποίες θα ξαναδούμε την Παρασκευή.
Ο CCI στις καλές περιοχές
Ο RSI με μια απότομη γραμμή τάσης.. Το ζήτημα είναι ένα ανοδικό σκαλί για να μας δώσει διορθωτικές ανοχές στην συνέχεια...
Ο macd αύριο θα δώσει και αυτός το σήμα εισόδου...


Οι απ έξω μπορούν να περιμένουν το πρώτο μικρό διορθωτικό για να μπούν...
Οι γρήγοροι σύντομα θα μαζέψουν μερικά κέρδη..
Το πιο πιθανό αύριο είναι να έχουμε μια σχετική διανομή....

Συνοψίζοντας: Το ιδανικό θα είναι να διορθώσουμε από τις 1275-1280 μονάδες με απαρχή την Παρασκευή... Το pattern και τα χαρακτηριστικά όλης της ανοδικής κίνησης υποστηρίζουν αυτό το σενάριο με την μεγάλη έξοδο από τους γρήγορους να γίνεται μέχρι το μέσο της συνεδρίασης της Παρασκευής..

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΔ: 1241, {1260}, [1274-1276] .... 1283   ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ: {1222-1226}, 1210.


Τραπεζόχαρτα:
ΠΕΙΡ: Χρωστάει μια έξοδο μεγάλη...  Το 2.00 είναι ο στόχος πριν χωνέψει αφού θα βγεί εκτός ΒΒ..
Βασική προυπόθεση να μην χάσει το 1.82-1.84 πλέον. Το pattern παραμένει ανοδικό
ΑΛΦΑ: Το 0.68 στηρίζει με στόχο το 0.72.... Ασταθής σχηματισμός αλλά χωρίς σήμα εξόδου ακόμα..
Στοπ στο γνωστό 0.66 παραμένει..
ΕΤΕ: Δεν Haramiστηκε φένεται ή μια καλοστημένη bull trap? Αφού το 3.28 χτες δεν το είδαμε και  δεν μας πέταξε έξω παραμένουμε εντός με ένα κερί κακής δυναμικής...
Αυστηρό στοπ: 3.40 ..  Μέγιστη ανοχή 3.35-3.37.
ΕΥΡΩΒ: Ανοδικό pattern κακής δυναμικής σε μια "μέτρια" μετοχή...  0.535 αντιστέκεται πριν την κομβική περιοχή 0.55-0.57...   Αυστηρό στοπ στο 0.495 λόγω αδύναμου κακού σχηματισμού από χθες.... Προσέχουμε....
ΑΤΤ: Γκαπ διαφυγής? Η κατερχόμενη έσπασε με καλό σχηματισμό.. Στοπ 0.207 και στόχος το 0.237 με το 0.224 να αντιστέκεται... Οφείλει να κλείσει το πτωτικό γκαπ στο 0.230.




Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ανόδου συνέχεια, έστω και οριακά.

1. Η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής του υποσυνόλου των σημίων που ακολουθούν τάση και σε πρώτο στάδιο συστολής πορεύεται προς τα πάνω και βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να κινηθεί περαιτέρω προς τα πάνω.
 
Όμως παρατηρούμε στην βραδεία λευκή συνιστώσα μία αρνητική απόκλιση η οποία προειδοποιεί ότι μετά την επίτευξη του βραχυπρόθεσμου ανοδικού στόχου, αναμένεται σημαντική διόρθωση και θα πρέπει να ασκήσομε όλη μας την πειθαρχία και να βγούμε όταν η γρήγορη συνιστώσα γυρίσει προς τα κάτω.
Αυτό συμβαδίζει με όσα είπαμε χθες για το τέλος ενός μεγάλης πολυπλοκότητος κύματος που κατά την γνώμη μου είναι το πρώτο σκέλος της μακροχρόνιας διορθωτικής κίνησης.

2. Στο ίδιο υποσύνολο αλλά χωρίς συστολή, η πορεία παραμένει θετική, αν και εμφανίσθηκαν μερικά σημεία αδυναμίας, όπως η συγκέντρωση των γραμμών αντίστασης και στήριξης γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής, πράγμα που σημαίνει σημαντική κίνηση. Προς τα που μένει να το δούμε ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί η μορφολογία των κυματομορφών.
 
Η κλίση του ανοδικού κύματος είναι μεγαλύτερη από εκείνη του καθοδικού πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη. 
Ήδη έχομε αρκετές ημέρες συνεχούς ανόδου και οι πιθανότητες για μία μικρή ανάπαυλα μιας η δύο ημερών είναι αρκετά υψηλές (60%).
Αυτό δεν σημαίνει τέρμα της ανόδου βραχυπρόθεσμα.

3. Στα ακρότατα, έχομε μία περίεργη κατάσταση στον ταλαντωτή αναδρομής όπου και οι τρεις συνιστώσες προχωρούν παράλληλα σχεδόν, αλλά και εδώ το γράφημα των τιμών δεν μαρτυρεί ιδιαίτερη αδυναμία βραχυπρόθεσμα.
Η γραμμή των τιμών αγγίζει την δεύτερη αντίσταση, και η συνμπεριφορά των τιμών σήμερα προϊδεάζει για καθοδική ανάπαυλα.
Βέβαια, έχομε τον νου μας. Όταν λέμε ανάπαυλα εννοούμε -1,5% το πολύ.
Ό,τι δήποτε πάνω από αυτά τα όρια ενεργοποιεί το σενάριο ότι αυτό που βλέπομε είναι ένα κύμα b το οποίο τελείωσε και αρχίζει κάθοδος.
Και εδώ το διορθωτικό κύμα έχει μικρότερη κλίση από το τελευταίο καλό ανοδικό, πράγμα που λέει ότι η επικρατούσα υπόθεση είναι ότι προς το παρόν, το πολύ που μπορεί να έχομε είναι πλαγιοκαθοδική ταλαιπωρία αλλά όχι αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης ακόμη.
Πάντως και εδώ παρατηρούμε την αρνητική απόκλιση σε όλες τις συνιστώσες και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Κάτι μακροχρόνιο πλησιάζει στο τέλος του.

4. Στον εξελικτικό χρόνο προχωρήσαμε κατα μία ημέρα προς τα πάνω.
Εδώ όμως είναι εμφανέστερες οι αδυναμίες.

Η θεωρία λέει ότι συνήθως τα τέταρτα κύματα βρίσκουν στήριξη στην διαδρομή του 3ου κύματος ενός βαθμού μικροτέρων (βέλη). Αν είναι έτσι τότε το τρέχον κύμα είναι ένα πέμπτο κύμα που θα συμπλη΄ρωσει το (3).
Όμως δεν υπάρχει εγγύηση γι'αυτό και είναι δυνατόν το (3)  να τελείωσε μαζύ με το 5 κόκκινο.
Τότε αυτό που βλέπομε είναι (α), (b) και θα ακολουθήσει (c), η επειδή η διόρθωση (1) (2) ήταν σύνθετη το (4) έχει ηυξημένες πιθανότητες να είναι απλό και τώρα να είμαστα στο (5).
Αυτό θα φανεί σε δύο τρεις ημέρες οπότε ο δξελικτικός χρόνος θα αγγίξει την αντίσταση του πορτοκαλιού δικρανιού Andrews.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο εξελικτικός χρόνος δεν έχει την ορμή που είχε (πράσινο δικράνι).
Κάτι έχει αλλάξει και μας προειδοποιεί ότι όπως και να έχουν τα πράγματα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ευέλικτες κινήσεις.
Όλα αυτά αμαυρώνουν κάπως, αλλά δεν αναιρούν την θετική εικόνα που είχαμε περιγράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Απλά μας λένε να είμαστε σε επιφυλακή διότι πλησιάζομε περιοχή ηυξημένης μεταβλητότητας.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων, φαίνεται να δημιουργείται ένα τρίγωνο (δυστυχώς αρνείται το πρόγραμμα να δεχθεί το γράφημα) πράγμα που επίσης σημαίνει μεταβοολή από την προηγούμενη συμπεριφορά αλλά ανοδικά περιθώρεια, αν πράγματι τελικά εξελιχθεί σε τρίγωνο.

Συνοψίζοντας:Ναι μεν η μεσοπ΄ροθεσμη θετική εικόνα δεν έχει αλλάξει, αλλά αρχίζομε να ετοιμαζόμαστε για διόρθωση πιθανώς μετά την επίτευσξη του βραχυπρόθεσμου στόχου των 1300 κατ'αρχήν έως 1400 μον.
Χρειάζεται σύνεση και προσοχή.
Εγώ τουλάχιστον δεν θα εκθέσω τα σκληρά αποκτημένα κέρδη της προηγούμενης διετίας για να συμμετάσχω ως την τελευταία ανοδική μονάδα.

Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.