Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Καλή η συνέχεια σήμερα η οποία παγιώνει την προοπτική περαιτέρω ανόδου.
Συγκεκριμένα:

1. Η δεύτερη συνεχής ημέρα ανόδου, έδωσε και σήμα εισόδου στον ταλαντωτή αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολἠς, καθώς εκπληρώθηκε η ελάχιστη προϋπόθεση τάσης των δύο συνεχών ημερών αλλαγής του δείκτη με το ίδιο πρόσημο:


Δεν φαίνεται καλά στο σχήμα αλλά η γρήγορη συνιστώσα του ταλαντωτή έτμησε εκ των κάτω την βραδύτερη γαλάζια.

2. Το ίδιο ενθαρρυντική είναι η εικόνα στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή.


Η γραμμή των τιμών βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή εφάπτεται της γραμμής των πρώτων αντιστάσεων.
Ο ταλαντωτής μας προβληματίζει λίγο διότι δεν γύρισε ακόμη και καθυστερεί σε σχέση με τις βραδύτερες συνιστώσες για πιθανό γύρισμα προς τα κάτω των βραδυτέρων συνιστωσών.
Το λαμβάνομε υπ'όψιν, αλλά υπενθυμίζομε ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει περαιτέρω κάθοδο αλλ' αντίθετα γύρισμα και επιτάχυσνη της ταχύτερης συνιστώσας.

3.Στα ακρότατα, έχομε πολύ καλή εικόνα με την γραμμή των τιμών στην γραμμή των δευτέρων αντιστάσεων, που είναι καλό σημείο μελλοντικής ανόδου, όταν είναι στην αρχή ενός κύματος.


Ο ταλαντωτής εδώ εμφανίζει λίγο περίεργη εικόνα με όλες τις συνιστωσες να έχουν στρίψει προς τα πάνω ταυτόχρονα. Πάντως είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Στον εξελικτικό χρόνο στο υποσύνολο των σημείων τάσης και πρώτο στάδιο συστολής προχωρήσαμε μία ημέρα προς τα πάνω μετά το άγγιγμα της στήριξης 0,38 του τελευταίου κύματος.

Συνοψίζοντας:Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα περιγράψαμε στις τελευταίες αναρτήσεις.
Μένει να δούμε αν πρόκειται απλά για ανοδική αντίδραση στο πλαίσιο διόρθωσης της πρόσφατης καθόδου, οπότε θα ξαναέχομε αντιστροφή στην περιοχή των 1200-1300 μονάδων η αν πρόκειται για κάτι καλύτερο.

Καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και τους φίλος του ιστολογίου 



30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014 : ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ KING77


Γύρισε???  Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει όλους σήμερα....
Η αυριανή μέρα θα το κρίνει αυτό δινοντάς μας επιβεβαίωση....


Το χαμηλό μας σήμερα είναι το χαμηλό του σώματος του κεριού στο εβδομαδιαίο διάγραμμα...
Το 1095 είναι η "ουρά".. Τυπικά έπρεπε να το λάβουμε και αυτό ως στήριξη κάτω από το 1123..
Κάθε μέρα όμως μαθαίνουμε από την αγορά και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από την κάθε λεπτομέρεια.....

Ας δούμε τα δεδομένα μας όμως...

Το κεράκι είναι τυπικό bullish engulfing με την μόνη αμφιβολία στην άνω σκια που μας άφησε στις δημοπρασίες... Είναι σχηματισμός καλής δυναμικής και παρέα με τα υπερπουλημένα επίπεδα που χτυπήσαμε στις 1114 έχει μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης....

Κλείσιμο άνω του 1175 με τζίρο τουλάχιστον ίδιο με τον σημερινό θα μας ανοίξει τον δρόμο για τις 1200 μονάδες ή το 50% της κίνησης...
Εκεί έχουμε και τον Εκμο30 ως αντίσταση πλέον...
Η κατερχόμενη έσπασε ανοδικά.. Είχαμε αναφέρει ότι δεν μπορούσε να συντηρηθεί για πολύ...

Ο Rsi πάνω στην κατερχόμενη τάσης...
Ο στοχαστικός 21/5 σχεδόν στον πάτο του και θα θέλαμε ένα υψηλότερο χαμηλό σε αυτόν..
Καθότι αργός δεν αντιστρέφεται μέσα σε μια μέρα...
Ο MFI προστέθηκε διότι η συνεδρίαση σήμερα είχε τα χαρακτηριστικά να τον ευθυγραμίσει με τον Rsi και να εξαφανιστεί το divergence...  Αντίστοιχα φαινόμενα θα δείτε σε αρκετά χαρτιά με πιο προφανές την ΙΝΤΚΑ...
Ο CCI έχει δρόμο ακόμα να δώσει σήμα εισόδου παρέα με τον Macd..
Το αυτό θα το δούμε άνω των 1183 ή ακόμα καλύτερα άνω του Εκμο50....

Τα σενάρια συνέχειας είναι 2...

1) Ανοδική συνέχεια με μεγαλύτερο ή ίδιο τζίρο με σήμερα και κλείσιμο ανω του 1175 κλείνοντας και το πτωτικό χάσμα.. Ίσως το καλύτερο δυνατό που θα μας δώσει και επιβεβαίωση...
2) Ανοδική συνέχεια με μικρότερο τζίρο και κλείσιμο οχι μεγαλύτερο του 1175...
Αυτό θα μας βάλει σε σωρευτικό εύρος μεταξύ 1123-1175 μονάδων και ένα 2μερο ακόμα ταλαιπωρίας.. Παρατηρούμε το σώμα κεριού στις 1123 και την ουρά στο 1114 και κρατάμε τα σημεία αυτά υπ οψην....

Υπάρχει και 3ος σχηματισμός που είναι ακραίος αλλά καθότι οι πιθανότητες είναι κάτω του 5% να τον δούμε δεν τον αναφέρουμε καν.. Αν υπάρξουν προυποθέσεις για κάτι τέτοιο θα αναλυθεί..

 Τραπεζικές μετοχές:

ETE: Προ 2μερου είχαμε αναφέρει ότι η κίνηση εξαντλήθηκε στο 3.20 και οτιδήποτε άλλο θα ήταν ακρότατο.. Σήμερα έδωσε μια αντίδραση από υπερπουλημένα επίπεδα.. Εντός των ΒΒ πλέον μπορούμε να δούμε το 3.60 ως στόχο με αντίσταση το 3.40...  Αν κάνει μικρότερο όγκο το 3.40 θα είναι τοίχος και θα έχουμε συνέχιση της πτώσης από Δευτέρα...
ΠΕΙΡ: Ο ΜΜ προσπάθησε αλλά το 1.54 την τράβηξε σαν μαγνήτης...
Ολοκλήρωσε την κίνηση της και πρέπει να περάσει το γνωστό 1.74 για κάτι καλύτερο..
ΑΛΦΑ: Κατερχόμενη στο 0.68... Ένα κλείσιμο πάνω από εκεί και βλέπει το 0.75...
Αν το 0.64 ξαναχαθεί δεν θα σταματήσει στο 0.585...   0.65-0.68=Νεκρή ζώνη...
ΕΥΡΩΒ: Έδωσε ένα κερί κάλυψης και σταμάτησε στα προηγούμενα χαμηλά της...
Αντίδραση υπερπουλημένων επιπέδων καθαρά και άφησε και divergence σε κάποια σημεία..
0.50, 0.52 οι επόμενες αντιστάσεις.. Αρκετή ασάφεια ακόμα...
ΑΤΤ: Piercing line??? Το 0.225 θα μας το δείξει... Αν ναι  θέτουμε στόχο αντίδρασης το 0.24..
Ο MFI δεν μας αρέσει... Επιβεβαίωση κλεισίματος απαιτείται....


Συνοψίζοντας..  Κάτι φάνηκε να αλλάζει αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση... Το χαμηλό της ημέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοπ...
Το πιθανό σωρευτικό εύρος δεν είναι απαραίτητα κακό..
Το 1060 αύριο κατα πάσα πιθανότητα θα φύγει εντελώς από το παιχνίδι....

Αντιστάσεις ΓΔ: 1160, {1175}, 1183  .. 1190    Στηρίξεις:1141, 1123, {1114}, {1095}

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Εδόθη και εκερδήθη η μάχη για τις 1100 μονάδες.
Ταυτοχρόνως όμως άλλαξε σημαντικά προς το καλύτερο και η εικόνα των δεικτών ταλαντωτών και κυμάτων.

1. Ένα κλείσιμο αύριο κατά 3 μονάδες πιο πάνω από το σημερινό δίδει σημείο εισόδου στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση  και σε πρώτο στάδιο συστολής.
 

Είναι το φίλτρο των δύο ημερών, διότι σ'αυτή την χρονοσειρά απαιτούνται τουλάχιστον δυο διαδοχικά σημεία με το ίδιο πρόσημο για να μιλήσομε για τάση. 

2. Σαφής αντιστροφή του κλίματος στο ίδιο υποσύνολο τημείων χωρίς συστολή, όπου με όχι πολύ ισχυρό αλλά πειστικό τρόπο η γραμμή των τιμών πέρασε πάνω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και άγγιξε την γραμμή των πρώτων αντιστάσεων, όπως συμβαίνει συνήθως όταν αλλάζει τάση.
 

3. Το ενδιαφέρον τώρα μετακινείται στα ακρότατα.
Ήταν η σημερινή κίνηση ακρότατο. Μαθηματικά ναι, αλλά φαίνεται να είναι και ακρότατο του συνόλου των πέντε καθοδικών κυμάτων που περάσαμε, καθώς η σημερινή τιμή πέρασε και αυτή με άνεση την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Μένει να δούμε αν πρόκειται για το τέλος της κίνησης, η αν θα πάμε σε ένα κύμα b αποτελούμενο είτε από ένα η τρία κύματα. Υπενθυμίζομε ότι ένα από τα προβλήματα της μεθόδου Elliott είναι ότι όλα τα κύματα δεν κατατμώνται στο ίδιο βάθος, στον ίδιο βαθμό.
Η περίσφιγξη της γραμμής των σημείων περιστροφής από τις γραμμές των αντιστάσεων και στηρίξεων, σε συνδυασμό με την έντονη ανοδική αντίδραση λέει ότι θα έχομε συνέχεια, ως την περιοχή των 1200 μον. Απ'εκεί και πέρα βλέπομε.
Ο ταλαντωτής στο ίδιο υποσύνολο σημείων αντεστράφη προς τα πάνω, που είναι επίσης ενθαρρυντικό για ανοδική συνέχεια.

4. Ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο των ακροτάτων βρήκε την σημαντική στήριξη και σταμάτησε εκεί την κάθοδο.
Όχι μόνον αυτό, αλλά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένας ολοφάνερος επίπεδος σχηματισμός, λέει ότι θα έχομε σημαντική συνέχεια προς τα πάνω καθώς, δεν είναι δυνατόν το κίτρινο πεντάρι να είναι του ίδιου βαθμού με το μαύρο πρώτο η (Α) κύμα διότι είναι μικρότερο σε μέγεθος.
Αν πάλι ήταν το πέρας ενός ίδιου βαθμού (C) τότε θα έπρεπε να προχωρήσομε προς τα κάτω με σημαντική κάθοδο και όχι να σχηματισθεί επίπεδος σχηματισμός που σημαίνει συνέχεια προς τα πάνω. 
Όλα αυτα υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες η άνοδος θα συνεχίσει, πράγμα που πιστεύω ότι είναι το κατά πολύ πιθανότερο σενάριο.
 
Η εναλλακτική λύση είναι πλαγιοανοδική συνέχεια.
Το διάγραμμα αυτό εναρμονίζεται πλήρως με τα διαγράμματα των τιμών τα οποία και στα δύο υποσύνολα  σημείων δείχνουν άνοδο με πρώτο στόχο τις 1200 μον.

Συνοψίζοντας: Συγκρατήθηκε η κάθοδος στις 1115 μον. και όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα προχωρήσομε προς τα πάνω, ενδεχομένως με πυροτεχνήματα. Στην χειρότερη περίπτωση περιμένομε πλαγιοανοδική πορεία προς 1200. 
Παρεμπιπτόντως και χωρίς διάγραμμα αναφέρω ότι οι τιμές βρήκαν το κάτω χείλος της περιφέρειας της έλλειψης που είχαμε σχεδιάσει τις προάλλες και αντέδρασαν προς τα πάνω.
 Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.