Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν άλλαξε η εικόνα.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση πέρασε σε αρνητικό έδαφος, αλλά έχει αρκετή διαδρομή προς τα κάτω ακόμη.


Αναιμική αντίδραση με άγγιγμα της γραμμής των σημείων περιστροφής από την γραμμή των τιμών στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση χωρίς συστολή.

Αρχίζει να δημιουργείται σοβαρή υποψία ότι αυτή η αναιμική αντίδραση είναι τέταρτο κύμα ενός προς τα κάτω πενταριού στο υποσύνολο των ακροτάτων.

 Παραβιάσθηκε προς τα κάτω ο εξελικτικός χρόνος κατά μία ημέρα και επομένως δεν μπορούμε να είμαστε τόσο αισιόδοξοι για την μεσοπ΄ροθεσμη πορεία, όσο είμαστε πριν.

Συνοψίζοντας:Τα συννεφάκια που είδαμε στον ορίζοντα αρχίζουν και γίνονται μεγάλα.
Λόγω αναχώρησης μόλις προλαβαίνω να τελειώσω αυτό το σημείωμα.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ KING77


Ημέρα που είχε απ΄ όλα η σημερινή...

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήρθε όπως είχαμε αναφέρει προ 2μέρου αφού χάσαμε την στήριξη του Εκμο30 έστω και ενδοσυνεδριακά.. Ο Εκμο50 δοκιμάστηκε με επιτυχία και έχουμε ένα σχηματισμό αναστροφής μέτριας δυναμικής (dragonfly doji).
Το πτωτικό κομμάτι μέχρι σήμερα μας έφτασε μέχρι το 38% της τελευταίας ανοδικής κίνησης..
Είναι και το μέγιστο διορθωτικό ποσοστό..

Παραμερίζουμε τους στοχαστικούς οι οποίοι εκτελούν πλέον καθοδική κίνηση (14/3 & 21/5 καθοδικοί) και στην θέση τους βάζουμε τον Macd ο οποίος μας έχει δώσει σήμα εξόδου μαζύ με  τον παραβολικό....   Ο Rsi στην γραμμή ισσσοροπίας με μια γραμμή τάσης υποψήφια προς δοκιμή..
Ο stochM έπιασε πάτο και παρακολουθούμε πότε θα μας δώσει σήμα εισόδου...
Μια μικρή κατερχόμενη της κίνησης στο διάγραμμα ως χαλαρή αντίσταση τραβήχτηκε...

Το κερί είναι μέτριας δυναμικής και απαιτεί επιβεβαίωση συνέχειας η οποία θα πρέπει να μας δώσει άνοδο πάνω από τις 1250 μονάδες με τζίρο 100+ εκ.
Τζίροι κάτω των 80εκ δηλώνουν μια ασθενή αντίδραση η οποία θα δώσει μέγιστο κλείσιμο στην περιοχή των 1250 μονάδων...

Η ταλαιπωρία τελειώνει μόνο αν βρεθούμε άνω της Α0 την Παρασκευή με ικανοποιητικούς όγκους και ευρεία συμμετοχή της αγοράς....
Σε περίπτωση που η αναστροφή είναι ασθενής το επόμενο πτωτικό κομμάτι θα τελειώσει στην περιοχή των 1050-1060 μονάδων...

Τραπεζόχαρτα: By the book οι στόχοι μας εξαιρουμένης της ΠΕΙΡ που την κρατήσαν εμφανώς..

ΕΤΕ: Είδαμε το 3.80 δοκιμάζοντας την κάτω ΒΒ..  Οφείλει αντίδραση πριν την συνέχεια της πτώσης με στόχο την περιοχή των 2.90-3.20..  Το 4.05 σημείο ενδιαφέροντος και αντίσταση μπετόν.
ΑΛΦΑ: Ανθεκτική... Κράτησε τον Κμο30 επιτυχώς και μένει να δοκιμάσει το 0.70 και πάλι.
Μια παλιά κατερχόμενη στο 0.66 αντιστέκεται όπου είχαμε και 1ο στόχο.
Αν χαθεί σε κλείσιμο το 0.66 όμως βλέπει άμεσα το 0.580.
ΠΕΙΡ: Πιθανή παγίδα λόγω όγκου σήμερα.. Χρειάζεται υπέρβαση του 1.84 για να δείξει κάτι δυνατό το οποίο θα βρει οροφή στο 2.20...  Πιο πιθανό είναι να κατέβει στο 1.54 όμως....
Όσοι έμειναν μέσα το νου τους στα στοπς...



Αντιστάσεις ΓΔ: 1226, 1241, {1250},  (1264-1266)

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ημέρες όπως η σημερινή σε κάνουν να πιστεύεις  είτε ότι οι επαγγελματίες του χώρου προσέχουν πάρα πολύ την τεχνική εικόνα, και ας λένε οι ακαδημαϊκοί, είτε ότι πράγματι η  τεχνική ανάλυση μπορεί να έχει την ικανότητα πρόβλεψης της συμπεριφοράς μεγάλων συνόλων ανθρώπων.
Είτε έτσι είτε αλλοιώς, μόλις αγγίξαμε χθες την στήριξη στον εξελικτικό χρόνο, νάσου σήμερα μία μικρής έκτασης ανοδική αντίδραση.

Ας δούμε που μας πήγε η σημερινή αντίδραση στους δείκτες που παρακολουθούμε:

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου. Υπενθυμίζω ότι η χθεσινή τιμή δεν περιλαμβάνεται στον ταλαντωτή διότι ήταν ακρότατο και επομένως κατατάσσεται στο ανάλογο υποσύνολο.
Η σημερινή τιμή τον έκανε να "μαζέψει" λίγο αλλά πρακτικά δεν συνέβη καμία αλλαγή και εξακολουθεί να δείχνει κάτω.


2. Δεν άλλαξε τίποτε και στο ίδιο υποσύνολο χωρίς συστολή. Η γραμμή των τιμών παραμένει κάτω από την γραμμή των σημείων περιστροφής, άρα η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική.



Το ίδιο συμβαίνει και στον σχετικό ταλαντωτή σ'αυτό το υποσύνολο σημείων.

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων, συμβαίνει κάτι μετρίως ανησυχητικό όσον αφορά την περαιτέρω πορεία και αυτό είναι ότι, αν το σημερινό κύμα δεν έχει περαιτέρω διάρκεια είναι τέταρτο εντός πενταριού προς τα κάτω. Αν είναι έτσι, τότε είτε κάπου εδώ σταμάτησε η άνοδος σε μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και επομένως και μέγεθος, είτε θα είναι βαθύτερη απ'ότι υπολογίζαμε ως τώρα διότι ένα πεντάρι σε διορθωτικό κύμα ανήκει σε σχηματισμό ζιγκζαγκ και αυτός ο σχηματισμός δίνει βαθειές διορθώσεις στο 70% των περιπτώσεων.
Αυτό που θα θέλαμε θα ήταν μία ακόμη ανοδική ημέρα που να φέρει την γραμμή των τιμών στην περιοχή του δευτέρου κύματος, οπότε ξέρομε ότι τα τρία πρώτα είναι abc και επομένως ο όλος σχηματισμός είναι ένα μεγαλύτερο abc όπου μόνον το κύμα a κατατμάται σε μικρότερα. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της μεθόδου Elliott. Δεν κατατμώνται όλα τα κύματα στο ίδιο βάθος.


Ο ταλαντωτής αναδρομής σ'αυτό το υποσύνολο σημείων έχει γυρίσει προς τα κάτω και  προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής.

4. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας υπεχρέωσαν να εξετάσομε και το σενάριο του τερματισμού ενός μεγάλου τρίτου κύματος στον εξελικτικό χρόνο και επομένως να αναμένομε μεγάλη μείωση πράγμα το οποίο θα σήμαινε σοβαρή διόρθωση.


Παρατηρούμε όμως τον ταχύ ταλαντωτή αναδρομής του εξελικτικού χρόνου στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση να έπεται του βραδέως. Αυτό, όπως ξέρομε δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ και επομένως αναμένεται αντιστροφή στο εγγύτατο μέλλον, όχι πέραν της εβδομάδος από χθές.


 Άρα η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το καθοδικό κύμα που βρήκε στήριξη και πάει να γυρίσει είναι κύμα c διότι διαφορετικά θα συνέχιζε ο αργός ταλαντωτής να προηγείται, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί.
Άρα μάλλον θα δούμε είτε πλαγιοανοδική αντίδραση τις επόμενες ημέρες σε συνέχεια μιάς πιο πολύπλοκης διόρθωσης, είτε το κύμα c τελείωσε και πάμε για άνοδο.
Πιστεύω το πρώτο, καθώς δεν φαίνεται να έχει εξαντληθεί το καθοδικό δυναμικό του ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και η σημερινή αντίδραση ήταν μετριοπαθώς  θεωρουμένη  αναιμική.

Συνοψίζοντας:Όλες οι ενδείξεις είναι ότι η κάθοδος εξασθενεί και είναι πιθανό να πάμε σε μία ασθενή πλαγιοανοδική σύνθετη αντίδραση προσωρινά. Εναλλακτικά, σήμερα θα πρέπει να τελείωσε η κάθοδος. Αυτό δεν φαίνεται πιθανό, λόγω της αναιμικής ανόδου. Όταν αλλάζει η μεγαλύτερη τάση αυτό αναγγέλλεται με σημαντική κίνηση. Οι στόχοι εξακολουθούν να πραμένουν εκεί που τους θέσαμε χθές και μόνον δραματική άνοδος αύριο που θα αντιστρέψει τους ταλαντωτές μας λέει ότι κάτι άλλο μεγαλύτερο και ανοδικό ξεκίνησε.
Η μεσοπρόθεσμη εικόνα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.