Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ελαφρώς πτωτική ημέρα κατά τα αναμενόμενα.
Οι δύο όμως συνεχείς ημέρες πτώσης είχαν ως συνέπεια το "κλείδωμα" ενός σημείου στον ταλαντωτή ανδρομής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και σε πρώτο σταδιο συστολής και την εμφάνιση σήματος εξόδου.

Βρισκόμαστε σε ηυξημένη επιφυλακή για τυχόν βραχυπρόθεσμη κίνηση προς τα κάτω.
Παρά την ευνοϊκή μεσοπρόθεσμη εικόνα, βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε "επί ξηρού ακμής", όσον αφορά την έκβαση της διόρθωσης με αντιφατικά μεταξύ τους σήματα και πάλι.
Στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση, παρατηρούμε διάσταση της συμπεριφοράς μεταξύ του ταλαντωτή και της καμπύλης τιμών.
Εδώ, ενώ ο ταλαντωτής έχει περάσει προς τα πάνω, η γραμμή των τιμών δείχνει αδυναμία εν σχέσει προς την γραμμή των σημείων περιστροφής.
 

Η μορφολογία ευνοεί περισσότερο την υπόθεση ενός μικρού c παρά συνέχεια προς τα πάνω βραχυπρόθεσμα.

Στον εξελικτικό χρόνο σε πρώτο στάδιο συστολής και στο ίδιο υποσύνολο σημείων, πλησιάζομε την πρώτη στήριξη των 129,5 ημερών εξελικτικού χρόνου, και σε διάστημα 29 περίπου ημερών, δηλαδή κοντά σε έναν αριθμό Lucas όπου ο Greenblatt θεωρεί ότι συμβαίνουν αντιστροφές.
Δεν έχω ελέγξει αυτή την άποψη όμως αυστηρότερα.

 
Η εικόνα στην μορφολογία στην συτολή των κυματομορφών δεν έχει αλλάξει από χθές.

Συνοψίζοντας: Η βραχυπρόθεσμη εικόνα παραμένει αμφίσημη, αλλά είναι πιο πιθανό να συνεχίσομε προς τα κάτω.Η μεσομακροπρόθεσμη παραμένει ευνοϊκή. 



Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η υπομονή ανταμείβεται.
Η σημερινή λίγο καθοδική ημέρα αποσαφήνισε την εικόνα των κυματομορφών, καθώς προστέθηκε ένα ακόμη ακρότατο, το οποίο δημιούργησε έναν αποφασιστικής σημασίας όρο στην σειρά των ακροτάτων σημείων σε δεύτερο στάδιο συστολής που μας λέει ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός πέμπτου κύματος σ'αυτό το στάδιο συστολής.
Επίσης απεδείχθη, ότι η τοποθέτησή μας περί συνέχισης της διορθωσης ήταν ορθή.
Τέλος μία παρατήρηση για την ισχύ του κύματος που είχαμε κάνει σε προηγούμενες αναρτήσεις επιβεβαιώθηκε, καθώς σε τρίτο στάδιο συστολής, προχωρούμε σε τρίτο κύμα πλέον, χωρίς ενδιάμεσο περίπλοκο κύμα καθώς τα σημερινά δεδομένα "έλυσαν έναν κόμπο" στην χρονοσειρά αυτού του σταδίου που χθες μας προβληματίσε.

Ας δούμε τα πράγματα από κοντά:

1. Πρώτα τα ευχάριστα.
Παραθέτομε το διάγραμμα που μας προβλημάτιζε:
Και να τι έγινε σήμερα:

 
 Η εικόνα έχει αποσαφηνισθεί πλήρως και τα νέα είναι πολύ καλά, καθώς με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, το πέμπτο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα υποδιαιρεθεί σε πέντε και διανύομε το δεύτερο, οι 1400 μον. είναι προ των πυλών, ενώ ξέρομε και κάτι άλλο για την πιο μακροχρόνια πορεία, και αυτό είναι ότι ακόμη και με τους δυσμενέστρους υπολογισμούς, έχομε να κάνομε με ένα πολύ μεγάλο ανοδικό zigzag, καθώς αυτό είναι το μόνο διορθωτικό αρχέτυπο που περιέχει πέντε αρχικά κύματα. 

Ας δούμε επίσης τι έχει γίνει στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση όπου εφαρμόζομε τον τροποποιημένο τρόπο συτολής της κυματομορφής όπως έχομε περιγράψει προηγουμένως.

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο όμορφα και σαφή.
Το "κλείδωμα" του σημερινού σημείου δημιουργεί έναν σχηματισμό κυμάτων Elliott βγαλμένο από το EWP του Prechter.
Η ανοδική τάση αναδύεται πανίσχυρη και τα σημεία που ακολουθούν τάση βρίσκονται σε τρίτο τρίτου κύματος. Αναμένονται πυροτεχνήματα το επόμενο δίμηνο με τρίμηνο, ίσως και παραπάνω.
Ο στόχος εδώ δεν είναι οι 1400 μον. αλλά οι 1700-1800.
2. Και οι ταλαντωτές αναδρομής που δείχνουν υπεραγορασμένη κατάσταση;
Η απάντηση βρίσκεται στο πρώτο στάδιο συστολής όπου έχει σταματήσει το πρώτο μικρής πολυπλοκότητας κύμα.
Τώρα μπορούμε να το μετρήσομε με ακρίβεια.
Η πορεία η οποία εναρμονίζεται πιο πολύ με την υπεραγορασμένη κατάσταση του αντίστοιχου ταλαντωτή αναδρομής, θα ήταν ολιγοήμερη συνέχιση της διόρθωσης και συμπλήρωση ενός μικρού a,b,c ούτως ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.
 
Δεν είναι ανάγκη να ξαναγυρίσει στην τιμή -1 ο ταλαντωτής για να ξαναρχίσει την πορεία του προς τα πάνω. Μπορεί επίσης αν και είναι λιγότερο πιθανό, αν πρόκειται για πολύ ισχυρό ανοδικό κύμα να καθηλωθεί η τιμή στο +1 για αρκετές ημέρες (μέγιστο που έχει παρατηρηθεί είναι δέκα ημέρες το προηγούμενο καλοκαίρι).
 Πάντως οι εξελικτικοί χρόνοι και των δύο υποσυνόλων φαίνεται να "θέλουν" να συμπληρώσουν έναν επίπεδο διορθωτικό σχηματισμό μικρής έκτασης πριν αρχίσουν την πορεία τους προς τα πάνω.
(Δυστυχώς το html της σελίδας αρνείται με πείσμα να δεχθεί παραπάνω γραφήματα).
Συνοψίζοντας: Η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΧΑΑ είναι πολύ ικανοποιητική και είναι πολύ πιθανά τα πυροτεχνήματα από την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και συμπληρώνεται κατά τα φαινόμενα η μικρής έκτασης διόρθωση.
Καληνυχτίζω τους φίλους και τις φίλες του ιστολογίου.