Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Καλοκαιρίας συνέχεια, αν και λίγα συννεφάκια άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα.

1. Στον εξελικτικό χρόνο και σε πρώτο στάδιο συστολής στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση, ξεπεράσαμε στην αντίσταση των 135, 5 ημερών, και ο ταχύς ταλαντωτής εξελικτικού χρόνου διέσπασε ανοδικά την βραδεία του συνιστώσα.
Αυτό σημαίνει καλοκαιρίας συνέχεια.
 


Αν υποθέσομε μετριοπαθώς, ότι το πέμπτο κοκκινο κύμα θα έχει μέγεθος 0.618 του πρώτου κόκκινου τμήματος, τότε θα έχομε ακόμη μία ανοδική εβδομάδα, μετά ίσως από μία ημέρα διόρθωσης.
Θα πρέπει να υιοθετήσομε ένα πολύ λιγότερο ευνοϊκό σενάριο για να πούμε ότι το πέμπτο κόκκινο κύμα τελείωσε συμπληρώνοντας ένα μεγάλο (3) σήμερα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να υποθέσομε ότι το 5ο κόκκινο κύμα είναι 0.382 του πρώτου κόκκινου κύματος. Το 1ο κόκκινο τμήμα έχει μέγεθος 21ας ημερών εξελικτικού χρόνου και το 0.382 του 21 είναι 8 ημέρες. Αυτό μας φέρνει στις 129+8=137, δημαδή μισή μέρα παραπάνω από σήμερα, και πρακτικά σήμερα.

2. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής λέει ότι πλησιάζομε στο σημείο κορεσμού και από δω και πάνω χρειάζεται ηυξημένη εγρήγορση για τυχόν βραχυπρόθεσμη αντιστροφή, μικρής έκτασης και έντασης.
 
Παρατηρούμε στην μπλέ γραμμή των τιμών, ότι συμπληρώνομε ένα πέμπτο κύμα και η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής έπιασε σήμερα το 0,975 της μέγιστης τιμής του. Βρισκόμαστε σε καθαρά υπεραγορασμένα επίπεδα. Κλείσιμο την Δευτέρα κάτω από τις 1280 μον. σημαίνει προσωρινή ανάπαυση. Οι βραχυπρόθεσμοι επιβάτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κατέβουν.
Στο  διάγραμμα των τιμών στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση, χωρίς συστολή βλέπομε ότι η γραμμή των τιμών πάει να αγγίξει την γραμμή των σημείων περιστροφής, ενώ δεν προχώρησε προς τα πάνω με ορμή ο αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής.
Επίσης παρατηρούμε την σύσφιξη  των γραμμών αντιστάσεων και στηρίξεων γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής. Αυτό είναι διφορούμενο ώς έχουν τα πράγματα, καθώς μπορεί να σημαίνει είτε ότι ετοιμαζόμαστε για την έφοδο κατάληψης των 1350-1400, είτε κόπωση και προσωρινή αντιστροφή.  

Παρατηρούμε επίσης μία αρνητική απόκλιση στον ταλαντωτή αναδρομής.
Αφ'εαυτής δεν σημαίνει άμεση αντιστροφή, αλλά μας προειδοποιεί ότι η τάση αδυνατίζει.
Αν δείτε τον χθεσινό πίνακα αντιστάσεων και στηρίξεων οι 1300 μον. εμφανίζονται ως πρώτη αντίσταση στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση πράγμα που έγινε ενδοσυνεδριακά.
 
Συνοψίζοντας: Τα πρώτα σημάδια κόπωσης του τρέχοντος κύματος έκαναν την εμφάνισή τους και αυξάνονται οι πιθανότητες προσωρινής αντιστροφής της τάσης απο την Δευτέρα ως το τέλος της ερχομένης εβδομάδας πριν προχωρήσομε σε ψηλότερες τιμές. Η περίοδος της ανεμελιάς τελείωσε και χρειάζεται ηυξημένη εγρήγορση και προσοχή εκ μέρους των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των βραχυπροθέσμων. Κλείσιμο κάτω από τις 1280 μον. επισημοποιεί αυτή την άποψη.
Η εικόνα μεσοπρόθεσμα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή.

 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

 
Καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.


 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1986-2000: Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

Το 2007 έστειλα ένα γράμμα στην Elliott Wave International, μετά από μία μελέτη που δημοσίευσαν, όπου συσχετιζόταν ο αριθμός και η βαρύτης κατά σειρά δολοφόνων με την πορεία των κυμάτων Elliott. Στο γράμμα αυτό περιέχονταν τα ευρήματά μου σχετικά με την δραστηριότητα τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα από το 1986-2000.

Επ'ευκαιρία μιάς ανάρτησης του κου Βασ. Μαρκάκη αναρτώ εδώ την εργασία εκείνη και αφήνω τα συμπεράσματα σε σας.

Λίγα χρόνια αργότερα με επεσκέφθη στο γραφείο μου κάποιος αξιωματούχος.
Την εποχή εκείνη το ΧΑΑ έμοιαζε με βομβαρδιστικό σε κάθετο προς τα κάτω εφόρμηση.
Του παρέδωσα την μελέτη και τον προειδοποίησα ότι η πιθανότητα πολύ βίαιης εμπλοκής των υφισταμένων του με τους κακοποιούς της περιοχής ήταν ηυξημένη και να προσέχουν πάρα πολύ.

Δεν πέρασε μήνας και συνέβησαν τα γεγονότα των Ζωνιανών που στοίχισαν ζωές και άφησαν ανάπηρο ένα νέο αστυνομικό, που η ειδησεογραφία λέει ότι οι μνημονιακοί του ζητούν πίσω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την παραμονή των δικών του στο Ισραήλ όπου μετεφέρθη μήπως και επιτευχθεί βελτίωση της κατάστασης του.

Δυστυχώς δεν βρήκα ποτέ τον καιρό να την μεταφράσω στα Ελληνικά.

Ποιός είπε ότι η ιστορία δεν έχει γεωμετρία ;




9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΓ ΤΟΥ ΧΑΑ

Και σήμερα ανόδου συνέχεια.
Δεν έχομε πολλά πράγματα να πούμε, καθώς έχει προηγηθεί η ανάλυση των προηγουμένων ημερών.
Δύο είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά της ημέρας:

1. Στον εξελικτικό χρόνο των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής σήμερα πιάσαμε τις 135,5, ημέρες που μπορεί να είναι αντίσταση.



Επίσης στην ίδια χρονοσειρά, ο αριθμός των ημερών συναλλαγών από την αρχή του κύματος (βλ. χθεσινη ανάρτηση) είναι 202 που με την σειρά του είναι 47 (Αρ. Lucas)*1.618^3+2.
Δηλαδή εξαντλείται το παράθυρο των 2 ημερών για πιθανή διόρθωση αύριο.
Οι πιθανότητες είναι πολύ υπέρ της έναρξης  μικρής έκτασης διόρθωσης, διαρκείας περίπου 3 ημερών, καθώς η πιθανότητα περισσοτέρων των 6 ημερών συνεχούς ανόδου είναι <<1%.
Δεν συντρέχει όμως κανείς λόγος ανησυχίας, καθώς οι ταλαντωτές και του εξελικτικού χρόνου και των τιμών και στα δύο υποσύνολα είναι ακόμη μακρυά από το σημείο κορεσμού,

πλην

2. Του ταλαντωτή αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής όπου ναι μεν βρισκόμαστε ακόμη μακρυά από το σημείο κορεσμού (τιμή +1) αλλά την πλησιάσαμε (τιμή +0,85).

Συνοψίζοντας: Είναι αρκετά έως πολύ πιθανή διόρθωση μικρής έκτασης πριν πάρομε ξανά τον δρόμο προς τα πάνω, αλλά η τάση παραμένει ανοδική και κανείς από τους στόχους που έχομε θέσει δεν έχει αναιρεθεί.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014


Καληνύχτα στους φίλους και φίλες του ιστολογίου