Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Εντυπωσιακή άνοδος σήμερα παρά την επικείμενη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου η οποία κατέληξε σε κυβερνητική ήττα.

1. Η άνοδος δεν άλλαξε όσα είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση και μάλιστα όσα δείχνομε στην σύνοψη των τριών σταδίων συστολής.
http://rosicrux.blogspot.gr/
Το ενδιαφέρον λόγω συνεχών εναλλαγών προσήμου, βρίσκεται στα ακρότατα όπου η μορφολογία της κυματομορφής λέει ότι πρόκειται για διορθωτικό ανοδικό κύμα.

Δεν είναι καθόλου πειστική η διάσπαση της γραμμής των σημείων περιστροφής από την γραμμή των τιμών.
Ο ταλαντωτής δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα καθός βρίσκεται στην μέση της διαδρομής του όπου οι αντιστροφές είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.


Παραθέτομε συμπληρωματικά σήμερα την συστολή των ακροτάτων σε τρία στάδια.

Παρά την τραγική εικόνα στο ταμπλώ, εξακολουθεί να ισχύει η υπόθεση ότι σε τρίτο στάδιο συστολής βρισκόμαστε σε ένα διορθωτικό κύμα της ανόδου. Τούτο τεκμαίρεται από το γεγονός ότι η ταχύτητα προόδου του καθοδικού κύματος από τον περασμένο Μάρτιο είναι μικρότερη και από την ταχύτητα της ανόδου από το 2012 και από το τελευταίο ανοδικό κύμα του τρίτου σταδίου.
Όλα εξαρτώνται από το αν σε δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής θα κρατήσει η ζώνη των 812-820 μον. 
Αυτό φαίνεται πιθανό να συμβεί διότι και στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων σε μεγάλο (τρίτο) στάδιο βρισκόμαστε σε Fibonacci retracement 0,5 από το τελεταίο κύμα και 0,23 για το σύνολο της ανόδου και σε πρώτο στάδιο συστολής διορθώνει ένα μικρό πεντάρι, που φαίνεται αρχικό μεγαλύτερης ανόδου και το οποίο θα πρέπει αν έχω δίκιο να τελειώσει την διόρθωση μέσα στις επόμενες δέκα με 15 ημέρες.
Οι ενδείξεις είναι ότι τελικά δεν θα αυτοκτονήσομε (τώρα). Μπορεί όμως να συμβεί αργότερα, κατά το επόμενο φθινόπωρο λ.χ.
Κοιτάξτε τώρα κάτι που νομίζω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον.
Σε αναζήτηση ενός σταθερού κύκλου επανάληψης κυματομορφών που να επιτρέπει την αναγνώριση ψηλών και χαμηλών, χρησιμοποίησα ποσότητες παράγωγες των παρατηρούμενων ποσοτήτων όπως ο εξελικτικός χρόνος και οι τιμές.
Μία απο αυτές είναι ο λόγος τιμής/εξελικτικό χρόνο.
Αν και δεν είναι μαθηματικά προφανές, αυτή η αναλογία, όσον αφορά τα ακρότατα,
α. Συγκλίνει σε μία κυματομορφή Elliott διαφορετική από εκείνη της χρονοσειράς των τιμών,
β. Συστέλλεται σύμφωνα με έναν τετραγωνικό λογαριθμικό νόμο.
γ. Αν υποβληθεί σε ανάλυση συστολής δίνει σε τρίτο στάδιο συστολής έναν σταθερό κύκλο 33 κυμάτων πάνω και 33 κάτω. Στο επόμενο στάδιο σχηματίζεται ένας ανοδικός κύκλος έντεκα κυμάτων πάνω και έντεκα κάτω.
δ. Αν δεν σχηματίζονται διαγώνια τρίγωνα, τότε αυτός ο κύκλος υποδιαιρείται σε τρία, από 11 κύματα +/- 1 για κάθε μεγαλύτερο κύκλο των 33 κυμάτων, και αυτός σε 5,5 ανά 11 έως τώρα.
 
Επομένως σύμφωνα με αυτή την παρατήρηση, σε μακροχρόνιο επίπεδο, κάθε έντεκα σημεία σ'αυτή την καμπύλη είναι είτε σημαντικό υψηλό, είτε σημαντικό χαμηλό.
Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι τα 5,5 σημεία.
Δὐο φορές δεν έχει τηρηθεί αυτή η κυκλική συμπεριφορά των 5,5 σημείων ανά ημιπερίοδο:
Την μία φορά ήταν την περίοδο του 1990 και η άλλη είναι τώρα (κόκκινες ελλείψεις).
Η ερμηνεία μου είναι ότι βρισκόμαστε οπως τότε σε μία πολύ μεγάλης κλίμακας μεταβατική περίοδο η οποία μεταμορφώνει την χώρα. Σε τι, μένει να το δούμε. Βέβαια αυτό δεν θα το δω εγώ αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μου και ελπίζω να μην είναι κύκλος υποστροφής και καταστροφής, αλλά δημιουργίας και άνθησης. 

Συνοψίζοντας:Παρά τις προσωρινές αναταράξεις οι οποίες συνοδεύουν την αφροσύνη του πολιτικού συστήματος, τελικά μου φαίνεται ότι η αυτοκτονία αναβάλλεται, διότι οι περισσότερες ενδείξεις είναι ότι η ζώνη των 780-820 θα κρατήσει και κάπου εκεί θα αρχίζει και πάλι διορθωτική άνοδος.
Όλα αυτά εντός του επομένου 15θημέρου.
Μακροχρόνια φαίνεται ότι έχομε ήδη μπει από το 2012 σε μία νέα ιστορική περίοδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου η αν θέλετε μία νέα ιστορική περίοδο της χώρας η οποία αναμένεται να καρποφορήσει μετά παρέλευση πενταετίας (λένε τα νούμερα και το φτωχό μου μυαλό).
Το ζήτημα είναι ποιός θα απολαύσει αυτούς τους καρπούς.
Εμείς η οι νεοεποχίτες;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

To περιοδικό  TRADERS’ σας προσκαλεί σε δυο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στα πλαίσια του Money Show Hilton, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και με την παρακάτω θεματολογία:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Ερατώ Α
12μμ-2μμ
Η χρήση των options –αποδομώντας τους μύθους τους


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Ερατώ Α
4μμ-6μμ
Τεχνική ανάλυση –στρατηγικές ανοδικής/καθοδικής αντιστροφής

Περάστε απο το περίπτερό μας για το ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο του τεύχους Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου