Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Αν και μας τα χάλασε στο τέλος, εν πάση περιπτώσει κρατηθήκαμε σε ανοδική πορεία.
Ως ποσοστό η άνοδος δεν είναι σπουδαία, ως ημέρα ανόδου όμως στον εξελικτικό χρόνο είναι.
Θα ασχοληθούμε λοιπόν μ'αυτό το ζήτημα πρώτα.

1. Από τον περασμένο Μάρτιο αναπτύσσεται στον εξελικτικό χρόνο ένα εξαιρετικά πολύπλοκο κύμα.
Στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων δεν έχει γυρίσει ακόμη σε πρώτο στάδιο συστολής, αλλά τόσο σύμφωνα με τα κύματα Elliott, όσο και με την κλασσική ανάλυση φαίνεται να έχει βρει στήριξη.
Θα πρέπει να έχομε τρεις συνεχείς καθοδικές συνεδριάσεις από το σημείο που βρισκόμαστε για να πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Στα σημεία τάσης ήδη έχει γυρίσει προς τα πάνω, πράγμα που σε συνδυασμό με το πρόσφατο γύρισμα του ταλαντωτή αναδρομής του εξελικτικού χρόνου από ακραίες αρνητικές τιμές πιθανολογεί ότι ένα μεγάλο κύμα καθοδικού εξελικτικού χρόνου, η τελείωσε η βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του.


Όσοι παρακολουθούν το ιστολόγιο θα θυμούνται την λανθασμένη πρόβλεψη του περασμένου Φεβρουαρίου στον εξελικτικό χρόνο, όπου περίμενα ένα ακόμη τελευταίο ανοδικό κύμα το οποίο δεν ήλθε ποτέ.
Αυτό συνέβη διότι δεν είχα αρκετή φαντασία για να δω την μέτρηση που είδα σήμερα το πρωΐ.

Ως το C μαύρο τα πράγματα πήγαιναν ρολόϊ όσον αφορά την αρίθμηση των κυμάτων.
Εκεί όμως κάτι άρχισε να μην πηγαίνει καλά στην προσπάθεια να μετρηθεί ως το Ε ως κύμα παλμού με πέντε υποδιαιρέσεις. Ο κανόνας μου είναι: Όταν δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, εξελίσσεται ένα διαγώνιο τρίγωνο".
Σε μεγέθυνση το κύμα από το Α μπλε ως το τελευταίο Α μαύρο, είναι έτσι:

και η επικρατέστερη μέτρηση κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αυτή που παρουσιάζεται στο γράφημα.
Στην χειρότερη περίπτωση, αν βρισκόμαστε ακόμη στο iv του c φαίνεται να έχομε μπροστά μας μία ανοδική εβδομάδα.
Υπάρχει και το δυσάρεστο σενάριο να μην έχει εξαντληθεί το v αλλά δεν συνάδει με την συμπεριφορά του ταλαντωτή αναδρομής.

2. Στο πεδίο των τιμών προχώρησε κι άλλο επάνω σε πρώτο στάδιο συστολής ο ταλαντωτής αναδρομής. Παρά ταύτα χρειάζεται προσοχή καθώς αυτή η άνοδος φαίνεται προς το παρόν να είναι διορθωτική της μεγάλης πτώσης και όχι το τέλος της καθόδου στο σύνολό της.
 
Αυτό που θα θέλαμε θα ήταν πυθμένας και αντιστροφή σε δεύτερο στάδιο συστολής και αυτό δεν έχει φανεί ακόμη. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να στραφεί το τελευταίο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη πιο γρήγορα προς τα πάνω αλλά προς το παρόν είμαστε επιφυλακτικοί.
 
3. Τέλος στα ακρότατα περιμένομε ακόμη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, καθώς οι ταλαντωτές έχουν σταματήσεις σε ένα τριπλό σημείο τομής.
Δεν έχομε κανένα έμμεσο σημείο το οποίο να λέει ότι τελείωσε οριστικά το καθοδικό κύμα από τον περασμένο Μάρτιο όπως λ.χ. είχαμε την αρνητική απόκλιση τότε (απάντηση στον φίλο Μάρκο).
 
Παρά ταύτα κρίνεται ακόμη η επιστροφή προς ψηλότερο σημείο κατά 11 τουλάχιστον όρους προς τα πίσω.


Αν διασπάσομε πειστικά ανοδικά την γραμμή των σημείων περιστροφής μπορούμε να ελπίζομε σε κάτι καλύτερο.

Συνοψίζοντας: Ήλθε μεν η αντίδραση, αλλά δεν φαίνεται αρκετά ισχυρή προς το παρόν. 
Χρειάζεται επιφυλακτικότης λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα που βρισκόμαστε περί τις 980-1030. Κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα που βλέπομε προέρχονται από τον εξελικτικό χρόνο περισσότερο παρά από τις τιμές.


4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κε Σταθη, είπα και στο Βασίλη ( Μαρκακη) αν έχουν χρονο το Σάββατο Κυριακο μήπως γινει καμμια συνάντηση να βρεθούμε και απο κοντα, να ειστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τον Αλέξανδρο.
    Μόλις τελείωσα για σήμερα και σε λίγο πάω για ύπνο.
    Είχε και ταξίδι αστραπή στο Ρέθυμνο απόψε για να βοηθήσω έναν φίλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή