Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΗΣ 27ης και 28ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Για όσους από μας επιθυμούμε ένα ορατό τέλος στις περιπέτειες της χώρας και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας μας, τόσο όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό, το πολιτικό και το οικονομικό πεδίο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο στην καθημερινή μας ζωή, φαίνεται ότι δεν είμαστε κοντά στην εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας.
Φαινόμενα ξεπεσμού και εθελοδουλείας, όπως η ανάρρηση του Καθηγητή Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης  σε Επίτιμο Διδάκτορα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ούτε η φράση του Υπουργού Εξωτερικών (άν ελέχθη έτσι) ότι η επί τέσσερις αιώνες δουλεία υπό τον οθωμανικό ζυγό είναι για μας εθνική κληρονομιά. Ούτε η ιταμή παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε Υπουργό Εθνικής Αμὐνης από ένα μέρος σε ένα άλλο της Ελληνικής Επικράτειας από την όλο και πιο επιθετική γείτονα.
Όσο συμβαίνουν αυτά, τόσο η μικρή μας κοινότητα πεισμώνει πιο πολύ και προσπαθεί να επιβιώσει. Απαντά σιωπηρά  αλλά ουσιαστικά, χωρίς να σκύβει το κεφάλι σε κανέναν, με τις πράξεις και τους λόγους της, στις προκλήσεις και τον ξεπεσμό, με αξιοπρέπεια και αγώνα στην πρώτη γραμμή του ακήρυκτου πολέμου εναντίον της ψυχής των βωμών και των εστιών της.

Αυτή η εικόνα συλλαμβάνεται και απεικονίζεται στις διακυμάνσεις των τιμών του ΓΔ.
Περιμέναμε σύμφωνα με μία αισιόδοξη μέτρηση ότι ως τώρα θα είχαμε κατακτήσει τουλάχιστον τις 1020 μον.
Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Όχι μόνον αυτό αλλά η εξέλιξη της κυματομορφής έχει αρχίσει να εμπνέει ανησυχίες για νέο καθοδικό κύμα στα πλαίσια της ορθόδοξης άποψης ότι βρισκόμαστε ακόμη σε κάθοδο και δεν έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα του μεγάλου C από τον περασμένο Μάρτιο.

1. Αν η πειραματική μέθοδος την οποία παρουσιάσαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις λέει την αλήθεια, τότε το ανοδικό κύμα στον ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων εξήντλησε την διαδρομή του.
http://rosicrux.blogspot.gr/search?updated-max=2014-11-21T00:43:00%2B02:00&max-results=3&start=3&by-date=false
Ήδη έχομε μία μικρή αντιστροφή στο διάγραμμα.
Όμως η ταχύτητα του τελευταίου καθοδικού κύματος, δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα και αναμένομε τις εξελίξεις στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.


Το πιο ανησυχητικό σημείο της ανάλυσης μας προέρχεται από το δεύτερο στάδιο συστολής, όπου αν
το καθοδικό κύμα είναι κύμα παλμού τότε τα πράγματα είναι χειρότερα απ'ότι φανταζόμαστε και έχει ξεκινήσεις το πέμπτο καθοδικό κύμα από το 2008-9.
Για να μην συμβαίνει αυτό χρειάζεται ισχυρή ανοδική συνέχεια μετά ίσως από παράταση της αγωνίας μέσω μιάς πλάγιας διόρθωσης.
2. Σε πρώτο στάδιο συστολής έχομε ήδη δει παραβίαση της γραμμής των σημείων περιστροφής από την γραμμή των τιμών και όδευση πτος την πρώτη γραμμή στήριξης, που σημαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων καθοδική συνέχεια.
 
Εδώ θα έπρεπε να αγνοήσομε αρκετούς κανόνες της ΤΑ για να πούμε ότι αυτό που θεωρούμε c είναι πρώτο ανοδικό κύμα ενός ευρύτερου ανοιδκού σχηματισμού.
Οι ταλαντωτές αναδρομής σε ανώτερα στάδια συστολής δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά, ούτε και από τους εξελικτικούς χρόνους μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω απ'ότι είπαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Συνοψίζοντας:Η εικόνα που έχομε ως τώρα κάνει το αισιόδοξο σενάριο που σκιαγραφήσαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις λιγότερο πιθανό. Για να συμβεί αυτο θα πρέπει να κατακτήσομε άμεσα η μετά από πλάγια κίνηση κατ'αρχήν τις 1020 μον. και κατόπιν ανώτερα επίπεδα.
Αρχίζει να διαγράφεται πλέον η πιθανότητα να ισχύει το σενάριο μεγάλου πέμπτου καθοδικού κύματος από το 2008-9.
Αυτή η παλινδρομική κίνηση του δείκτη αν και είναι μέσα στα πλαίσια τόσο των κλασσικών τεχνικών σχηματισμών όσο και στην θεωρία Elliott, ανακλά την αμφιθυμία της αγοράς και θέλει πολλή προσοχή.

Καλωσορίσατε καλή φίλη efivale.

6 σχόλια:

  1. Άνθρωπος ειμαι, γνωμη εκφράζω και λάθη κάνω...ομως...

    Tην αλήθεια η την πραγματικοτητα για να την δεχτείς πρέπει πρώτα να την αντέχεις.
    οταν όμως δεν αντέχεις (δεν αποδεχεσαι) το αυτονόητο σημαίνει οτι είσαι ενα βήμα απο την καταστροφή.

    Πάμε στα πολιτικά δρώμενα
    Εκλογές όσο και αν προσπαθώ ,δεν μπορώ να δω .......πιθανο διάστημα εκλογών το φθινόπωρο 2015 (ως μια καλη μοιρασιά μεταξύ δεξιας και αριστεράς).Αντε να ρισκάρω και δυο προσωπα Καραμανλης--ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.!!! ομως ο πρώτος απο οσο προαισθάνομαι χρωστάει (πολιτικά εννοω) στον δεύτερο.......

    Οσο για το ΧΑ ..τέλος στο κόψε -ράψε εχει ήδη καθυστερήσει ..... μονόδρομος το πάνω ...και κλείσιμο του Δεκεμβριου πρέπει να ειναι πανω απο το 1060 διαφορετικά (ακολουθεί μεγάλο ξήλωμα.....τα ψέματα τελείωσαν....) εκτος και αν δεν το χρειαζονται το πουλόβερ ....ομως βαρύς χειμώνας τους περιμένει...και μας περιμένει....οχι μόνο τον γείτονα και εμας δεν μας νοιάζει,πέρα βρέχει..

    Ο ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ



    ο Παρτάκιας..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους από μας επιθυμούμε ένα ορατό τέλος στις περιπέτειες της χώρας και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας μας, τόσο όσα συμβαίνουν στο κοινωνικό, το πολιτικό και το οικονομικό πεδίο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο στην καθημερινή μας ζωή, φαίνεται ότι δεν είμαστε κοντά στην εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας.
    Φαινόμενα ξεπεσμού και εθελοδουλείας, όπως η ανάρρηση του Καθηγητή Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε Επίτιμο Διδάκτορα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ούτε η φράση του Υπουργού Εξωτερικών (άν ελέχθη έτσι) ότι η επί τέσσερις αιώνες δουλεία υπό τον οθωμανικό ζυγό είναι για μας εθνική κληρονομιά. Ούτε η ιταμή παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε Υπουργό Εθνικής Αμὐνης από ένα μέρος σε ένα άλλο της Ελληνικής Επικράτειας από την όλο και πιο επιθετική γείτονα.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΙΛΗΚΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ (ΔΙΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΚΕΚΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μεν , φταίει το σάπιο πολιτικό σύστημα....... άλλα μην ξεχνάμε και το άλλο...

      ""ο λαός έχει κυβερνήτη αυτόν που του αξίζει"

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνούμε φίλε μου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που υποστηρίζω ότι το θεμέλιο της κρίσης , πιο κάτω από τους ορατούς οικονομικούς μηχανισμούς και αίτια, είναι ηθικό, υπό την έννοια του εγκατεστημένου modus vivendi όπου η έννοια "πολίτης" και "καλοπέραση πάση θυσία" ταυτίζονται. Αυτή η θετική ανατροφοδότηση ανάμεσα στην "πάση θυσία και με οποιοδήποτε τίμημα καλοπέραση" και το πολιτικό σύστημα είναι που πρέπει να σπάσει. Αλλά δεν γίνεται. Διότι αυτός ο οποίος θα προτείνει άλλο "modus vivendi" δεν θα εκλεγεί. Πόλη, κράτος, έθνος όμως χωρίς θυσίες και αμοιβαία στήριξη, στοιχειώση συνεννόηση και στοιχειώδη εμπιστοσύνη όσον αφορά τις βασικές λειτουργίες της κοινωνίας δεν γίνονται.
      Χάνονται ως ασήμαντες υποσημειώσεις της ιστορίας.

      Διαγραφή
  3. καλησπερες
    τα πραγματα ειναι χειροτερα απο ποτε διοτι κατα τα τελευταια 2 χρονια / απο τα...χαμηλα δηλαδη/ ουδεν θετικο εγινε ενω τα ετοιμα τελειωνουν
    Ειναι καλυτερα να χρεοκοπησεις οσο εχεις ακομα καποια εργαλεια εθνικης πολιτικης παρα οταν οι...συμμαχοι σου τα αφαιρεσουν
    διοτι οτι θα χρεοκοπησεις θα χρεοκοπησεις/ξανα!/ ουδεν βεβαιοτερον τουτου
    Αλλωστε παρα τις προσπαθειες να καταστει η πραξη της χρεοκοπιας ανηθικη και συνωνυμη του μπαταξη και του απατεωνα ειναι μια προνοια του δικαικου συστηματος που βασικο σκοπο εχει την ιδια του την επιβιωση και αφου παρεχεται σε εταιρειες ως νομιμη και αυτνοητη βοηθεια το ιδιο ιχυει και για τα κρατη.
    Και προσκλησεις για καφε δεχομεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλέξανδρε.
      Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στην οικογένεια και την συμπλήρωση χαρτιών.
      Τώρα πια προγραμματίζω να επιστρέψω για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Αθήνα.
      Οπότε κάπως θα πρέπει να οργανωθεί κάτι καλό, ίσως και πέραν του καφέ είτε πριν είτε μετά τα Χριστούγεννα.
      Ακούω προτάσεις.

      Διαγραφή