Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 31ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μας έκαναν το χατήρι οι πιθανότητες και την Παρασκευή είχαμε μία ανοδική αντίδραση.
Πολύ αδύνατη αντίδραση ομολογουμένως.
Ας εξετάσομε τα πράγματα.

1. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε με τον μικρότερο βαθμό αβεβαιότητας είναι ότι σε μεγάλη χρονική κλίμακα και πολυπλοκότητα, το κύμα που περνάμε από την περασμένη άνοιξη διατηρεί τον διορθωτικό του χαρακτήρα ως προς την προηγηθείσα άνοδο από τον Ιούνιο του 2012.
 
2. Σε μικρότερα στάδια συστολής υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα και πολλαπλά σενάρια.
Στα ακρότατα σε δεύτερο στάδιο συστολής και με δεδομένη την υπόθεση της προηγούμενης παραγράφου, η οποία έχει μία μικρή πιθανότητα να ανατραπεί αν το τελευταίο σημείο εξακολουθήσει μία κατακλυσιμιαία κάθοδο, υπάρχουν δύο δυνατότητες οι οποίες παρουσιάζονται στο διάγραμμα που ακολουθεί.
Η μπλέ γραμμή δείχνει την μεσοπρόθεσμη στήριξη η οποία διασπάστηκε και αναμένεται σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση να λειτουργήσει ως αντίσταση, και οι καφέ γραμμές την ζώνη στήριξης στην οποία εισερχόμαστε.Υπάρχουν δύο σενάρια για την μέτρηση των τριών τελευταίων κίτρινων κυμάτων (a,b,c η i,ii,iii)
3. Σε πρώτο στάδιο συστολής στα ακρότατα, λόγω του ότι το μπλε τρίτο κύμα είναι το μικρότερο της ακολουθίας των πέντε, υποδεικνεύει ότι κατά πάσα πιθανότητα σε δεύτερο στάδιο ισχύει το a,b,c σενάριο παρά το i,ii,iii.
 
Τα δύο τελευταία πράσινα μπορεί επίσης να είναι a,b μιας διόρθωσης a,b,c, πράσινο του iii πράσινο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως αποοτελούν μέρος ενός συμπλόκου μεγαλύτερου a,b,c και όχι i,ii,iii.
Το λέμε αυτό διότι ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο τομής και των τριών συνιστωσών και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη προς τα που θα κατευθυνθεί.
Η μία δυνατότητα είναι από την υπερπωλημένη κατάσταση να συνεχίσει πλάγια και κάτω, ενώ η άλλη λέει άνοδο.
4. Στους εξελικτικούς χρόνους, στα μέν σημεία τάσης υπάρχει στασιμότης έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, στα δε ακρότατα βρήκαμε την στήριξη στην οποία υπολογίζαμε ότι θα την βρούμε με την αντίδραση της Παρασκευής. 
 
Αν την Δευτέρα, που είναι πολύ πιθανό, έχομε άνοδο και μάλιστα γερή, τότε διαγράφονται κάποιες ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Η μέτρηση που παρουσιάζεται είναι η πιο αισιόδοξη δυνατή, αλλά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι έτσι.

5. Κάτι τέτοιο φαίνεται να υποστηρίζει ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής του οποίου το τελευταίο τμήμα παρουσιάζομε σε μεγέθυνση.
Παρατηρούμε ότι παρά το βίαιο τελευταίο καθοδικό κύμα δεν γύρισε προς τα κάτω η ταχεία συνιστώσα και εξακολουθεί να προηγείται των βραδύτερων.
Από τις αποστάσεις μεταξύ διαδοχικών σημείων στην μπλε γραμμή, την γραμμή των τιμών, παρατηρούμε επίσης σημαντική εξασθένιση της καθοδικής βίας και κλίση του τελευταίου καθοδικού κύματος μικρότερη αυτού που προηγήθηκε. Η κλίση πάλι της ανοδικής αντίδρασης σ'αυτό το στάδιο συστολής είναι περίπου ίδια με εκείνη  του βίαιου καθοδικού κύματος διαρκείας, που δείχνει να είναι και η τελευταία bull trap.

Συνοψίζοντας: Παρά το βαρύ κλίμα το οποίο επικρατεί και τις διαθέσεις αυτοκτονίας του έθνους μέσω των ερίδων του πολιτικού προσωπικού της χώρας, νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία σημαντική ανοδική αντίδραση, σύμφωνα με την ταπεινή μου μέθοδο.
Η ερχόμενη εβδομάδα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ξεξαθαρίσματος του σκηνικού και στην χειρότερη περίπτωση αναμένεται σημαντικού βαθμού διορθωτική ανοδική κίνηση με πρώτο σταθμό τις 1000-1050 μον. Το αμέσως επόμενο ενδεχόμενο, από άποψη πιθανοτήτων και πιο δυσοίωνη προοπτική είναι πλάγια κίνηση με συμπλήρωση του καθοδικού κύματος στην στρατηγική αντίσταση των 800-780 μον. σε βάθος ενός περίπου μηνός όπου και νομίζω ότι τερματίζεται η διόρθωση αν εξαντλήσει το καθοδικό κύμα όλο του το δυναμικό.

10 σχόλια:

  1. καλη κυριακη
    Εαν ειναι να εχουμε ανοδο θα πρεπει αμεσα δεη,ευδαπ να κινηθουν εντονα ανοδικα
    και αυτο θα πρεπει να γινει απο αυριο κιολας
    σε περιπτωση ανοδικης αδυναμιας τοτε ο Νευτων θα επαληθευτει εκ νεου!
    Να ειστε καλα ,καφε δεν βλεπω να πινουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα Αλέξανδρε.
      Είναι ακριβώς όπως τα λές.
      Όμως από την Παρασκευή πήραν φωτιά και οι δύο μετοχές που προανέφερες.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Κε Στάθη, κατι πρέπει να γινει ν συναντηθούμε τα παιδια του κολεγίου με τον δάσκαλο τους.. Αν δεν έρθετε κι εσεις δεν βλέπω συνάντηση... Πολυ ωραίο το αισιόδοξο σημερινό σενάριο, ειδικότερα τωρα που παρα πολλοί βλέπουν καταστροφή... Να ειστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήλθα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.
      Αυτός είναι ο λόγος που δεν συναντηθήκαμε στην Ν. Ερυθραία όπως γίνεται εδώ και 8 μήνες πρίπου.
      Την ερχόμενη εβδομάδα που θα ανέβω έχω μία υποχρέωση. Θα δω τι ώρα είναι. Αν είναι απογευματινή ώρα μπορεί να συναντηθούμε το πρωϊ.
      Διαφωνεί με την άποψη μου όμως ο εγκυρότατος κος Βελιανίτης και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρότατα υπ όψιν.

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα.Αναμενω τη καινούρια συγκέντρωση Νικος

      Διαγραφή
    3. συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά

      Διαγραφή
    4. Καλώς τον εκλεκτό μου φίλο.
      Για να δούμε αν θα μπορέσομε την εχόμενη εβδομάδα.
      Τα δικά σου καλά λόγια δεν μετράνε. Είσαι τόσο ευγενής φύσει που είναι αδύνατον να πεις κακή κουβέντα για άνθρωπο.

      Διαγραφή
  3. Η αντίληψη των πραγμάτων ειναι κατι σχετικό... Θα μπορούσαν να ισχύουν και τα δυο σενάρια με αλλο χρονισμο.. Καθως η συγκυρία ταιριάζει να δουμε κατι καλο τωρα και στη συνέχεια το σεναριο ξεχαρβαλωματος... Κι εγώ θα ήθελα να σας γνωρίσω απο κοντα κι ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαρίστω...πραγματικα...Να σαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή