Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Έως εδώ ήταν τα σχετικά εύκολα. 
Η σημερινή όμως αντίδραση είναι πολύ ασθενής για να πούμε ότι δεν θα έχομε καθοδική συνέχεια.
Τούτο διότι τα πράγματα ξεκαθάρισαν από άποψη συστολής κυματομορφών τις τελυταίες δύο ημέρες και δυστυχώς την μάχη φαίνεται να την κερδίζει η κάθοδος.

Ας δούμε τι συμβαίνει:
Ξεκινούμε από το τρίτο στάδιο συστολής των ακροτάτων:
Όπως είναι προφανές, διανύομε το τελευταίο καθοδικό κύμα στο διάγραμμα.
Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι:
Το τελευταίο αυτό κύμα αποτελεί όλο το Β μπλε, η μόνον το Α του Β;
Αν είναι όλο το Β η κατάληξή του είναι ακρότατο και επομένως δεν θα ακολουθήσουν άλλα με κατάληξη χαμηλότερες τιμές.
Η πιθανότητα αυτή είναι της τάξεως του 33%. Επομένως είναι πιο πιθανό να είναι το Α του Β μπλέ
παρά όλο το Β μπλέ. Το 33% προκύπτει από τους πίνακες συχνοτήτων που έχομε αναρτήσει στο παρελθόν.

 Ερχόμαστε στο δεύτερο στάδιο συστολής, όπου αν η ανωτέρω εκφρασθείσα υπόθεση είναι ορθή  και φαίνεται να είναι διότι μπορούμε να διακρίνομε πότε ένα σύνολο μονοκυμάτων είναι διορθωτικός σχηματισμός, τότε  τα πέντε καθοδικά κύματα τα οποία διέσπασαν την στήριξη της ανόδου αποτελούν το κύμα Α, του Β, είτε υπο την μορφή κύματος παλμού πέντε κυμάτων και θα ακολουθήσουν ένα διορθωτικό b του Α και μετά ξανά κάτω c του Α με η χωρίς υποδιαίρεση, η ως διπλόζιγκζαγκ με επτά κύματα εκ των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί τα πέντε με το τελευταίο καθοδικό κύμα να βρίσκεται σε εξέλιξη και εν αναμονή ενός ρηχού ιδορθωτικού και ενός ακόμη μεγαλύτερου και ταχύτερου καθοδικού.

Και ερχόμαστε στο πρώτο στάδιο συστολής των ακροτάτων όπου έχομε ενημερώσει το γράφημα που αναρτήσαμε παλαιότερα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Την μάχη των γραμμών τάσης κέρδισε η κάθοδος με διάσπαση ενός μεγάλου σχηματισμού ΩΚΩ
που αν ισχύσουν οι τεχνικοί κανόνες, δείχνει την περιοχή των 850-800 ως κατάληξη τους προσεχείς μήνες. Με διακυμάνσεις βέβαια, αλλά εκεί δείχνει να καταλήγει.Ελπίζω να μην είναι η κατάληξη του Α του Β εκεί.

Νομίζω ότι εκεί θα καταλήξει και όλο το Β μπλε και εκεί θα τεθούν οι βάσεις για κάτι καλύτερο.
Υπάρχει η περίπτωση βραχυπρόθεσμης αναπήδησης, αλλά πλέον οι 1100-1120 μον. θα πρέπει να θεωρηθούν ως αντίσταση.
Από άποψη ταλαντωτών αναδρομής μας ενδιαφέρει ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων, ο οποίος κατευθύνεται πλέον με ορμή προς τα κάτω και έχει ακόμη αρκετή διαδρομή πριν κορεσθεί.

Υπάρχει πάντοτε μία πιθανότητα 33%  να εξαντλείται εδώ όλο το Β μπλε.
Θα ήταν ευχής έργον και θα παρακολουθήσομε στενά τις εξελίξεις για να δούμε αν αυτό είναι αλήθεια η όχι.
Παρά ταύτα, υπογραμμίζω ότι ΔΕΝ έχει αναιρεθεί η μακροχρόνια έλευση ανοδικού διορθωτικού κύματος C καθώς τα χαρακτηριστικά της καθόδου από την άνοιξη σε μεγάλη κλίμακα πολύπλοκότητας και χρόνου έχουν διορθωτικό χαρακτήρα της προηγηθείσης ανόδου.
Από άποψη εξελικτικού χρόνου, βραχυπρόθεσμα μπορεί να έχομε μία μικρή αύξηση, αλλά και στα δύο υποσύνολα ο εξελικτικός χρόνος βρίσκεται και αυτός σε διορθωτική πορεία.
Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα σοτν εξελικτικό χρόνο πρώτου σταδίου συστολής, όπου μετά την διάσπαση ενός μεγάλου σχηματισμού ΩΚΩ οδεύομε, αν ισχύσουν τα τεχνικά κριτήρια για τον στόχο της καθόδου μετά την διάσπαση της γραμμής του λαιμού προς τις 100 ημέρες εξελικτού χρόνου που σημαίνει  4 μήνες περίπου.


Συνοψίζοντας:Σύμφωνα με την ανάλυση συστολής των κυματομορφών, βρισκόμαστε στην μέση περίπου ενός πολύ μεγάλου και πολύπλοκου διορθωτικού σχηματισμού του οποίου το τρέχον σκέλος είναι κύμα Α ενός μεγαλύτερου Β με πιθανότητα 66% περίπου. Υπάρχει πιθανότητα 33% να είναι όλο το Β. Μεσοπρόθεσμος στόχος φαίνεται με τα έως τώρα δεδομένα να είναι η περιοχή των 850-900 μον. Τυχόν βραχυπρόθεσμη αναπήδηση, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη συμπλήρωση πιο βραχυπρόθεσμων σχηματισμών και επομένως διορθωτικού χαρακτήρα της πρόσφατης πτώσης και δεν εκπροσωπούν αντιστροφή της τάσης.
Για  να πούμε ότι αναιρείται το πιθανότερο σενάριο και ισχύει η υπόθεση ότι εξαντλείται σε ένα κύμα τριών σταδίων συστολής όλο το κύμα Β, θα πρέπει στην περιοχή των 900-1000 μον. να έχομε ισχυρότατη και παρατεταμένη ανοδική αντίδραση, η οποία και χαρακτηρίζει τις μακροχρόνιες αντιστροφές τάσης.
 
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.



1 σχόλιο: