Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014: ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν κατάφερε να διασπάσει τις 1200 μον. ο ΓΔ την Παρασκευή.
Όχι μόνον αυτό αλλά παρακολουθώντας και άλλους αναλυτές των οποίων την γνώμη υπολογίζω σοβαρά, βλέπω ότι στην περιοχή τιμών που βρισκόμαστε, διατυπώνονται, και ορθώς, πολλές εκτιμήσεις. ΚΜΟ διαφορετικών  διαρκειών πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, ιαπωνικά κεριά πλην του μικρού ανοδικού πενταριού των τελευταίων εβδομάδων, την μία ημέρα τα λένε έτσι και την άλλη αλλοιώς και ούτω καθ'εξής.
Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό συμβαίνει όταν οι χρονοσειρές ακολουθούν σχεδόν επίπεδη πορεία, με ταλαντώσεις γύρω από μία μέση γραμμή με μηδέν κλίση.
Τέτοιες περιοχές, έχουν την μεγαλύτερη αταξία, και δεν προσφέρονται για ακριβείς προβλέψεις, τουλάχιστον εκ μέρους μου. 
Οι επαΐοντες λένε ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να μην βιαζόμαστε και να χρησιμοποιούμε εργαλεία της ΤΑ που είναι κατάλληλα για διακύμανση εντός ζώνης τιμών (range bound) και όχι  μεθόδους κατάλληλες για την παρακολούθηση τάσης.
Επίσης, είναι φρόνιμο, να στρέψομε την προσοχή μας προς την μεγαλύτερη εικόνα και να περιμένομε με υπομονή την έκβαση που προβλέπει το πιο μακροχρόνιο πλαίσιο.

Για να επιστρέψομε λοιπόν στο πιο μεγάλο πλαίσιο.

Α. Εξελικτικός χρόνος.

Βρισκόμαστε εντός των πλαισίων της μακροχρόνιας πρόβλεψης που διατυπώσαμε την περασμένη άνοιξη και ελάχιστα έχουν αλλάξει τα πράγματα σε τέταρτο στάδιο συστολής από τις 30 Ιουνίου που αναρτήσαμε την τελευταία ενημέρωση στο στάδιο αυτό.
Ιδού πως έχουν τα πράγματα τώρα:

Για να αναιρεθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να δούμε πολλές καθοδικές συνεδριάσεις διατεταγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγαλώσει η μεταξύ τους απόσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η "στενόχωρη"καθοδική τάση που φαίνεται να πηγαίνει αντίθετα στην κύρια ανοδική με τα σημεία της κοντά το ένα στο άλλο αποκτά επιτάχυνση.
Παραμένουν οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι των 230 και 278 περίπου ημερών εξελικτικού χρόνου.
Τα ίδια περίπου λέει και ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο των ακροτάτων με την μακροπρόθεσμη αντίσταση των 280 περίπου ημερών κοινή και στα δύο υποσύνολα (στο εν λόγω υποσύνολο σε τρίτο στάδιο συστολής).
Σε πιο βραχυπρόθεσμο πλαίσιο η κίνηση εντός μιάς πλάγιας ζώνης με διακυμάνσεις νομίζω ότι θα συνεχισθεί. Η μορφολογία των κυμάτων λέει ότι βρισκόμαστε σε ένα κύμα b μεγάλης πολυπλοκότητας του οποίου διατρέχομε το τελευταίο ανοδικό κύμα. 
Βρισκόμαστε ήδη σε ζώνη αντιστάσεων και κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε αντιστροφή της πρόσφατης ανόδου πιθανότατα εντός της εβδομάδος. 

B. Διαγράμματα τιμών.

Δεν έχομε και πολλά να προσθέσομε σε όσα ήδη έχομε εκθέσει.
http://rosicrux.blogspot.gr/2014/09/3-2013.html
Οι δύο τελευταίες ανοδικές ημέρες δεν έχουν αλλάξει την εικόνα σημαντικά.
Παραμένει η αντίσταση των 1200 μον.
Ανοδική διάσπαση σημαίνει όδευση προς 1220-1250 εντός των επομένων 3-4 ημερών, αντίθετα καθοδική διάσπαση μας βάζει στο επόμενο βραχυπρόθεσμο σκέλος της πολύπλοκης διόρθωσης.
Σε μακροχρόνιο επίπεδο και σε μεγάλο στάδιο πολύπλοκότητος βλέπομε ότι βρισκόμαστε σε πλαγιοκαθοδική διόρθωση, όπως ανεμένετο, αλλά αυτό πλέον το έχομε πει κατά κόρον.
Απλώς χάριν πληρότητος αναρτάται το σχετικό πολύ μακροχρόνιο διάγραμμα, συνέχεια προηγουμένου.
 


Αξίζει ίσως τον χρόνο των αναγνωστών να διαβάσουν το σχετικό σχόλιο που μιλούσε για δύο δυνατά σενάρια τότε. Ε, υλοποιείται το δεύτερο, με ένα ρηχότερο του πρώτου κύμα.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσομε την μέθοδο ταχύτητος-Δτιμής, ε΄δω λόγω του ότι είναι πολύ ρηχό το κύμα που βρισκόμαστε.
Τι μπορεί να ακολουθήσει; Πάλι βρισκόμαστε μπροστά σε δύο δυνατότητες εκ των οποίων η πρώτη είναι περαιτερω πλάγια ταλαιπωρία και η δεύτερη ένα μεγάλο ανοδικό κύμα.
Αν συνυπολογίσω και την μορφολογία του εξελικτικού χρόνου η άποψη μου είναι ότι με το τέλος της τωρινής διόρθωσης θα ακολουθήσει το ανοδικό κύμα. Ούτως η άλλως δεν αναμένεται η τωρινή κατάσταση να διαρκέσει παραπάνω από μήνα.
Πριν τελειώσομε το σημερινό σχόλιο παραθέτω το διάγραμμα του δευτέρου σταδίου συστολής των τιμών όπου φαίνεται να δημιουργείται ένα εισαγωγικό τρίγωνο το οποίο θα πρέπει πριν πάει σε ένα κύμα c προς τα κάτω να διασπασθεί  ανοδικά.
Εναλλακτικά έχει τελειώσει ο καθοδικός του κύκλος και θα οδεύσει προς τα πάνω, ενδεχομένος προς το προηγούμενο υψηλό του δείκτη (αισιόδοξη άποψη).
Σ' αυτή την περίπτωση, η ακολουθία θα πρέπει να είναι να αγγίξομε η να ξεπεράσομε για λίγο τις 1200, επιστροφή προς τις 1150 και εν συνεχεία άνοδος προς 1400.
Μην το δέσετε σε ψιλό μαντήλι. Αυτό που θα γίνει το ξέρει μόνον η αγορά.

Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και τους φίλπους του ιστολογίου.
Πἀντα με υπομονή, σύνεση, και όπου χρειάζεται δύναμη και ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου