Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Σήμερα προέχουν ευχαριστίες προς τον κο Γελαντάλι, ο οποίος παρουσίασε την "αιρετική" πρόβλεψη μας της 24 ης Σεπτεμβρίου 2014 με κολακευτικό σχόλιο στον πασίγνωστο και έγκυρο "Εκηβόλο", το ιστολόγιο το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στο Euro2day.
http://www.euro2day.gr/
http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html
Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν ερασιτέχνη, να τυγχάνει της αποδοχής των επαγγελματιών και των ανθρώπων της αγοράς, όπως είναι ο αδελφικός φίλος κος Βασίλης Μαρκάκης http://vasilismarkakis.blogspot.gr/ και ο κος Γελαντάλις αλλά και άλλοι αγαπητοί, "συνάδελφοι" πλέον, του χώρου των αναλυτών, από τον οποίο κατ'ευτυχή συγκυρία για μένα, φαίνεται να έχω υιοθετηθεί.
Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η γνωριμία και φιλία βασίζεται σε ταύτιση απόψεων.
Παραδείγματος χάριν, έχομε διαφορές φιλοσοφίας για την προβλεψιμότητα των αγορών με τον κο Μαρκάκη. Βασίζεται σε κάτι άλλο το οποίο νομίζω ότι βρίσκεται κοντά στα θεμέλια των προβλημάτων της χώρας. Βασίζεται στην ποιότητα της σχέσης. Μάλιστα. Σ'αυτό. 
Σοβαρότης, εντιμότης, αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός ευγένεια στην συμπεριφορά και τις εκφράσεις και μία πηγαία και αβίαστη συνάφεια σε προσωπικό επίπεδο συνιστούν το μείγμα που μας ωθεί να προσεγγίσομε το πολύπλοκο και δύσκολο φαινόμενο της συμπεριφοράς των αγορών. 
Το κέρδος για τους κυνικούς της συντροφιάς είναι ο μοναδικός αληθινός δεσμός. Ε, για μας τους ιδεαλιστές δεν είναι ούτε ο μόνος, ούτε ο κυριότερος. 
Δεν νομίζω, προσωπικά πάντα, ότι η συναναστροφή με  τον King77, τον  Hawk, τον Νίκο, τον Αλέξανδρο, τον Μιχάλη Μανιαδάκη τον Χρήστο και πολλούς άλλους,  δεν έχει αξία πέραν του τι θα αγοράσομε και τι θα πωλήσομε αύριο. 
Αντίθετα, η γνώση που κερδίζω μέσα από αυτή την συναναστροφή, το κουράγιο, η θετική διάθεση, πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα, Θεού θέλοντος και ηλικίας επιτρεπούσης, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ένα μικρό βηματάκι στην καλύτερη κατανόηση των αγορών με έντιμο και αντικειμενικό τρόπο, πράγμα που έχω την πεποίθηση ότι θα είναι πολύ πιο ωφέλιμο για όσους μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν και να επεξεργαστούν όσα παρουσιάζονται στον μίτο και να τα εφαρμόσουν. Τότε το όφελος δεν θα είναι μερικά ευρώ εδώ η εκεί σε ατομικό επίπεδο αλλά θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί τον αριθμό όλων όσοι θα εφαρμόσουν την μέθοδο και με "πάγιο" όφελος την καλύτερη κατανόηση  της φαινομενολογίας των αγορών για όλους και πάλι.
 
 Ας έλθομε όμως στα σημερινά. 
Δεν συνέβη κάτι το οποίο να αναιρεί όσα έχομε γράψει τις προηγούμενες ημέρες.
Αντίθετα, φαίνεται ότι βραχυπρόθεσμα η κάθοδος πλησιάζει προς την περάτωση του τρέχοντος σκέλους και είναι πιθανόν η αναπήδηση να γίνει κοντά στις 1080 αντί στις 1050.
Ήδη ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής πλησίασε την ζώνη όπου παρατηρούνται αναστροφές. Θα πρέπει να περιμένονμε να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά με τα ως τώρα δεδομένα.
Αν τελικώς η αναπήδηση γίνει στις 1050 όπως δείχνει το υποσύνολο των ακροτάτων (βλ. χθεσινή ανάρτηση) θα πρέπει να περιμένομε λίγο ακόμη.
Όχι πολύ πάντως, ίσω ως τα μέσα της εβδομάδος, καθώς και ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου πλησιάζει και αυτός στην ελάχιστη τιμή του.

Συνοψίζοντας: Αναμένεται αναπήδηση πιθανότατα εντός του επομένου διημέρου με πιθανούς στόχους μετά την αναπήδηση τις 1150-1180 μον. 

Καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

ΥΓ: http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1258458/pos-ehei-allaxei-h-oikonomikh-episthmh.html
Τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει;


6 σχόλια: