Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν έγιναν τα πράγματα όπως περίμενα και αυτό γιατί προέτρεξα.
Δεν περίμενα και την σημερινή ημέρα για αν δω αν η χθεσινή τιμή του ταλαντωτή αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής ήταν ακρότατο η όχι.
Ας δούμε όμως τι έγινε και τι μπορούμε να περιμένομε από τώρα και στο εξής:

1. Διεσπάθη η στηρίξη των 1150 μονάδων και αυτό είναι σημαντικό γεγονός.
Αυτό όμως δεν είχε σαν επακόλουθο την καταβύθιση του ταλαντωτή αναδρομής ο οποίος εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε αρνητική τροχιά αλλά δεν έχει εξαντλήσει την καθοδική του δυναμική. Αυτό το γεγονός με την σειρά του σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω καθόδου.
Ελπίζομε να μην υλοποιηθεί μία εξαιρετικά δυσμενής μέτρηση του πρώτου σταδίου, όπως η απεικόνιζόμενη πιο κάτω. Υπάρχει όμως αυτή η δυνατότης και πρέπει να την έχομε υπ'όψιν πλέον.

2. Σε δεύτερο στάδιο συστολής δεν έχει αναιρεθεί η υπόθεση του εισαγωγικού τριγώνου ακόμη και είναι δυνατόν μετά απο μία η δύο καθοδικές ημέρες ακόμη να βρει στήριξη ο δείκτης στην κάτω γραμμή και να συνεχίσει προς τα πάνω. Όμως είναι δυνατόν επίσης να βρισκόμαστε σε ένα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας κύμα c το οποίο περιέχει τις ταλαντώσεις του καλοκαιριού ως υποδιαιρέσεις a, b και τώρα να δείχνει τα δόντια του.
Για να πούμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να κρατηθούν οι 1100 μον. και να αρχίσει ανοδική αντίδραση κάπου εκεί.

Διαφορετικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σύνθετο c με πολύ μεγαλύτερη καθοδική δυναμική.

3. Το ευτύχημα είναι ότι σε ακόμη μεγαλύτερο στάδιο συστολής, φαίνεται ο διορθωτικός χαρακτήρας της κίνησης από την περασμένη άνοιξη που ακόμη δεν μας υποχρεώνει σε συνολικότερη και πολύ μεγαλύτερης κλίμακας αναθεώρηση του πιο μακροχρόνιου ανοδικού σεναρίου.
Θα πρέπει να έχομε παρατεταμένη και βίαιη κάθοδο κάτω από τις 1000 μον. για να αναιρεθεί αυτό το σενάριο. Εδώ, τόσο η καμπύλη των τιμών όσο και ο ταλαντωτής έχουν ήδη στρίψει προς τα πάνω και όταν συμβούν τέτοιες στροφές σε τόσο μεγάλο επίπεδο συστολής είναι δύσκολο να ξαναστρίψουν στην αντίθετη κατεύθυνση.


Η περιοχή των 1000-1100 είναι πλέον ύψιστης στρατηγικής σημασίας.

Από άποψη εξελικτικού χρόνου απέχομε το πολύ δύο εβδομάδες από ένα σημαντικό σημείο καμπής όπου θα αποφασισθεί αν μπαίνομε σε μακροχρόνια κάθοδο η όχι.
Θα προτιμούσαμε, μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες μία γερή αντίδραση και συνέχιση της πορείας μας όπως την έχομε διαγράψει.
Οι πιθανότητες περαιτέρω συνεχούς καθόδου χωρίς ανάσα είναι σχετικά μικρές, περί το 7% αλλά όχι αμελητέες. Το επόμενο ανοδικό κύμα θα κρίνει πολλά. Μία αδύνατη άνοδος πιθανότατα προοιωνίζει υλοποίηση του δυσμενούς σεναρίου.

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε σε ένα σημείο στρατηγικής σημασίας. Βίαιη κάθοδος και παραμονή κάτω από τις 1100 μον. για τουλάχιστον μία εβδομάδα μας υποχρεώνει σε αναθεώρηση του μεσομακροπρόθεσμου ανοδικού σεναρίου. Σημαίνει δηλαδή, ότι τελείωσε το τέταρτο διορθωτικό κύμα προς τα πάνω από το 2102 το οποίο υποθέτουν πολλοί αναλυτές  και εγχώριοι και ξένοι και μεταξύ τους η Elliott Wave International. Από την άλλη, μία καλή αντίδραση εδώ που είμαστε η λίγο χαμηλότερα περί τις 1100 μον. διατηρεί σε ισχύ την υπόθεση του εισαγωγικού τριγώνου με περαιτέρω πάνω κάτω αλλά χωρίς αναίρεση του μακροχρονίου ανοδικού σεναρίου διορθωτικού χαρακτήρα που υποθέτει οτι βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο τρίγωνο από το 1999 του οποίου την περάτωση τοποθετώ κάπου κοντά στο 2019-20. 


7 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την πλήρη σας απάντηση.
    Αν δεν σας είναι κόπος θα μπορούσατε κάποια στιγμή να ανεβάζατε το πως εννοείται το τρίγωνο από το 1999; Ακούγεται πολύ extreme εκδοχή με καταπληκτική συνέχεια αν ισχύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απάντηση θα την βρειτε εδώ:
    http://rosicrux.blogspot.gr/search/label/%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82?updated-max=2013-12-06T14:53:00%2B02:00&max-results=20&start=11&by-date=false

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Δεν καταλαβαινω βεβαια το πως το 4 που ζουμε ειναι τοσο χαμηλά. Εκτος αν παιζει ρολο η διαφορά λογαριθμικού-ημιλογαριθμικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με την δική μου αντίληψη δεν είναι καθόλου 4.
    Είναι η αρχή ενός κύματος D σε ένα τρίγωνο η η απαρχή του επομένου διορθωτικού νοδικού σκέλους μιας πιο σύνθετης διόρθωσης. Η καθοδική διόρθωση για μένα τελείωσσε στις 480 μον. Εκεί το ένα σενάριο λέει ότι τελείωσε ένας γιγάντιος επίπεδος σχηματισμός η κατά μία άλλη μέτρηση το κύμα C ενός τριγώνου. Συγκρίνετε την μορφολογία των κυανών περιοχών στο διάγραμμα που σας έδειξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είπα γιατί στο υψηλό του 99 γραφεται ΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα βέβαια.
    Είναι ένα 3αρι πολύ μεγάλης διάρκειας και πολυπλοκότητας που περιελάμβανε ως υποκύμα το 5άρι της έκρηξης του '99 το οποίο με την σειρά του είχε διάρκεια περί τα 5-6 χρόνια αν θυμάμαι καλά.Το εξ ίσου μεγάλο από άποψη μεγέθους ταλαντώσεων και ακόμη μεγαλύτερης πολυπλοκότητας κύμα είναι ένα τρίγωνο, η μία σύνθετη διόρθωση όπως λέει η θεωρία. Όταν μιλούμε για κύματα αυτής της κλίμακας και μεγέθους μιλάμε για δεκαετίες.
    Έως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι που να με κάνει να αλλάξω την άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή