Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2014:ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Στην ανάρτηση αυτή θα προσπαθήσομε με βάση μικρές αλλά σημαντικές τροποποιήσεις στην μέθοδο συστολής των κυματομορφών και των λοιπών μεθόδων τεχνικής ανάλυσης να δούμε που βρισκόμαστε και τι έγινε στον χρόνο που έλειψα.

Χρησιμοποιούνται ελαφρά διαφορετικές χρονοσειρές από τις αρχικές, καταργείται η υποδιαίρεση των σημείων των χρονοσειρών σε εκείνα που ακολουθούν τάση και εκείνα που δεν ακολουθούν, καθώς στις χρονοσειρές αυτές μπορούν τα συμπεράσματα για τα υποσύνολα των σημείων να συναχθούν στατιστικά (βλ. ανάρτηση για τις στατιστικές ιδιότητες των χρονοσειρών στην ενότητα της θεωρίας) από τις ιδιότητες των χρησιμοποιουμένων που δεν είναι τίποτε άλλο από τις S0, S1, κλπ όπως ορίζονται στην ανάρτηση για τις στατιστικές ιδιότητες.
Χρησιμοποιούνται τίτλοι στα αγγλικά στα διαγράμματα, καθώς στην συντροφιά μας ανήκουν και επισκέπετες από 32 χώρες. Αν υπάρχουν προβλήματα στην κατανόηση παρακαλώ γράψτε μου να παραθέσω μετάφραση.

1. Αρχίζομε από το μεγαλύτερο στάδιο συστολής που διατηρεί τα θεμελιώδη μορφολογικά χαρακτηριστικά της χρονοσειράς, δηλαδή το τέταρτο στάδιο με δεδομένα ως την 22α Αυγούστου:


Εδώ παρατηρούμε τα εξής:
1. Σε πολύ μεγάλο στάδιο πολυπλοκότητας βρισκόμαστε σε ένα διορθωτικό κύμα.
Γιατί διορθωτικό; Πρώτον διότι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται είναι μικρή εν σχέσει προς το προηγούμενο καθοδικό κύμα αλλά και τα μεγάλα ανοδικά και δεύτερον διότι στο συγκεκριμένο σύστημα συντεταγμένων (τιμή συναρτήσει αριθμού σημείων στην χρονοσειρά, όπου για τον ορισμό των σημείων παρακαλώ δες τε προηγούμενες αναρτήσεις στην θεωρία), παρατηρούμε το εξής:
Αν διαιρέσομε την επιφάνεια του διαγράμματος σε μικρά ίσα παραλληλόγραμμα (A, B, C, D, E) και μετρήσομε πόσα σημεία πριέχονται στο καθένα από αυτά τότε στις μεν περιοχές διόρθωσης ο αριθμός κατά μέσο όρο είναι μεγάλος, πράγμα που σημαίνει χαμηλού πλάτους υψίσυχνο σήμα, ανώ στις περιοχές μεγάλων κινήσεων ο αριθμός αυτός είναι μικρός, πράγμα που σημαίνει ταλάντωση μεγάλου πλάτους και χαμηλής συχνότητος.
Ο αριθμός των σημείων τα οποία περιέχονται στα παραλληλόγραμμα D, E που είναι η κίνηση του δείκτη από τον Ιούνιο του 2012 ως σήμερα, πλησιάζει περισσότερο εκείνα της περιοχής A, παρά των B,C. Κάποια ώρα θα πρέπει να το αναλύσω ποσοτικά αυτό.
Το τελευταίο μακροχρόνιο κομμάτι είναι καθοδικό και δεν φαίνεται να έχει τελειώσει ακόμη.
Οι ταλαντωτές αναδρομής λένε τα εξής:
Σε περιόδους μεγάλων κινήσεων, όλες οι συνιστώσες εξαντλούν την διαδρομής τους και δημιουργούν λίγο πολύ κύκλους διακυμάνσεων, όχι βέβαια υπό την έννοια της αυστηρής περιοδικότητας. Σε περιόδους πλάγιας κίνησης όπως η περιοχή που αντιστοιχεί στο παραλληλόγραμμο Α υπάρχει ακαταστασία και δεν δημιουργούνται καλά και ευδιάκριτα σήματα εισόδου και εξόδου (Θυμηθείτε το ψευδές σήμα εισόδου στο τέλος της ανοίξεως, αρχές του καλοκαιριού). Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται συνέχεια της πλαγιοκαθοδικής κίνησης σε μεγάλο επίπεδο πολυπλοκότητας βραχυπρόθεσμα αλλά όχι μεγάλης έντασης, έως ότου η πιο μακροχρόνια λευκή συνιστώσα συναντήσει τουλάχιστον στην μέση της διαδρομής τις πιο βραχυχρόνιες.
Σε μεγέθυνση, η περίοδος 2012-14 εμφανίζεται έτσι:
 

2. Σε τρίτο στάδιο συστολής παρουσιάζομε τα δεδομένα από την έναρξη της ανοδικής διόρθωσης.
Παρατηρείστε την σταθερότητα του αριθμού των σημείων ανά παραλληλόγραμμο χωρίο.
Εδώ δεν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιήσομε την έννοια της προηγουμένης παραγράφου για να αποφασίσομε αν βρισκόμαστε σε διόρθωση η όχι.
Όμως οι ταλαντωτές λένε ότι μεγάλο μέρος του καθοδικου δυναμικού έχει εξαντληθεί και αναμένεται ανοδική αντιστροφή, η οποία βέβαια θα είναι ανοδική αντιστροφή στο πλαίσιο της μεγάλης και πιο πολύπλοκής ανοδικής διόρθωσης του τετάρτου σταδίου.
Με όρους κυμάτων Elliott εξαντλήται ένα ενδιάμεσο C.
3. Στο δεύτερο στάδιο συστολής βραχυπρόθεσμα εξαντλείται το καθοδικό κύμα και επίκειται άμεσα αντιστροφή που κατά πάσα πιθανότητα είναι η αρχή ανοδικού κύματος τριών σταδίων συστολής σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, χαμηλής μεν ισχύος αλλά ανοδικό.
 
4.Τέλος το πρώτο στάδιο συστολής λέει ότι η κίνηση αυτή άρχισε ήδη και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Σ' αυτό συνηγορεί και ο εξελικτικός χρόνος.
 
καθώς και ο ταλαντωτής του.

Συνοψίζοντας: Τους δύο μήνες που έλειψα δεν συνέβη τίποτε συνταρακτικό. Προχωρούμε σε μία μεγάλης κλίμακας πλάγια διόρθωση η οποία βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω, μία εκτίμηση είναι προς 1200-1250 ίσως και παραπάνω, όπου αναμένεται το επόμενο καθοδικό σκέλος μεγαλύτερης πολυπλοκότητας.


15 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΤΙΦΙΕ (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣ) ΟΛΑ ΚΑΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα συνήθη της ηλικίας. Τίποτε σοβαρό.
    Όλα ΟΚ σ'αυτό το μέτωπο.
    Ευχαριστίες σε όλους σας φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Άργος.... άμα μυρίστηκε σιμά τον Οδυσσέα,
    γοργοσαλεύει την ουρά, τ' αυτιά του κατεβάζει,
    μα πιο κοντά του αφέντη του δεν μπόρειε να ζυγώση.
    Γύρισ' αυτός την όψη του και σφούγγισ' ένα δάκρυο ....

    http://static.pblogs.gr/f/347931-3.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετίζω με ενθουσιασμό την επάνοδο σας αγαπητέ.

    Λύπαμαι πολύ για τα προβλήματα που δημιούργηθηκαν μέσα στο blog
    μα Χαίρομαι πολλαπλασίως για τα προβλήματα υγείας που ξεπεράστηκαν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε που είσαι ξανά μαζι μας γερός και δυνατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα ηλεκτρονική σαμπάνια, όπως το ηλεκτρονικό ζωάκι που φροντίζει, άκουσον-άκουσον, η κόρη ενός φίλου λεει: Δε λέει.
    Πρέπει κάπου να βρεθούμε για αληθινό κρασάκι και μπακαλιαράκι με σκορδαλιά, φάβα, και ό,τι τέλος πάντων τραβάει η ψυχούλα μας.
    Καλού κακού θα πάρομε και τα χάπια μας.
    Το ιδανικό μέρος για μένα θα ήταν στου "Μιλάνου" στον Βόλο να ακούσομε τον δάσκαλο και τους μαθητές του και να ζήσομε μία εμπειρία γνήσιου λαϊκού πολιτισμού με ευγένεια, συστολή, φιλότιμο και γνήσια δεξιοτεχνία, αλλά πως. Ιδέες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κανονιστει συνάντηση απο κοντα θελω κι εγώ!! (Γιάννης απο χαλκιδα)

      Διαγραφή
  7. Γιατρε μου,καλη επανοδο ,με υγεια,πολυχρωμια,χαμογελο.Να εισαι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κ.Στάθη. Σου εύχομαι και εγώ περαστικά και σιδερένιος. Καθοδόν προς Βόλο αν γίνει συνάντηση και δεν μπορέσω να βρεθώ και εγώ, στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά είναι....καλώς ήλθατε...προχωράμε ακριβώς γιατί μας γουστάρουν κ γουστάρουμε....δεν έχουμε χρόνο για δράματα κ δολοπλοκίες....πάμε μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που επιστρέψατε ακμαίος. Να είστε πάντα ευδιάθετος και με χαμόγελο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλούμε σε στεναχώριες.
    Πάντα σαφής στα τεχνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπερα και καλη επιστροφη στις επαλξεις με υγεια!! ...το trading ειναι μοναχικο αθλημα και ψυχοφθορο και δεν προσφερεται για κοινωνικες εκδηλωσεις και δεν ειναι κοινωνικο αγαθο αφου διαμεσολαβει το χρημα που εγινε για να χωριζει τους ανθρωπους ..ελλιοτικα στο 1050 τελειωσε μια καλη διορθωση απο το οποιο δυναται να ξεκινησει μια προώθηση!!! καλη επανοδο και kalo kouragio!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιστροφή, εύχομαι όλα περαστικά στο θέμα της υγείας και πάντα σιδερένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή