Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

3 IOYNIOY, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή αποτυχία άλλαξε σημαντικά την εικόνα των διαγραμμάτων και βάρυνε την πλάστιγγα υπέρ της υπόθεσης μεσοπρόθεσμης πλάγιας-πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης λίγο πιο πολύ.

Στο υποσύνολο των σημείων τάσης δεν άλλαξε κάτι σημαντικά στην χθεσινή εικόνα των διαγραμμάτων.
Εκεί που τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά είναι στο υποσύνολο των ακροτάτων χωρίς συστολή που είναι εκ φύσεως και πιο μακροχρόνιο.

1. Η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής γύρισε προς τα πίσω. Μπορεί να είναι ένας μικρός κυματισμός, αλλά όταν προστεθούν και άλλα δεδομένα θα δούμε ότι δεν είναι έτσι.
 
Η γραμμή των τιμών  άγγιξε την γραμμή των σημείων περιστροφής και δημιουργείται "μανσέτα" γύρω από την γραμμή αυτή, πράγμα που σημαίνει προετοιμασία για αποφασιστική κίνηση, μετά ίσως από μικρής διάρκειας πλάγια συνέχεια.
 

2. Εκεί που η εικόνα λέει ότι θα έχομε συνέχεια της διόρθωσης είναι το δεύτερο στάδιο συστολής των ακροτάτων.
 
Εδώ τα πράγματα είναι "επί ξηρού ακμής". Αν δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο διαγώνιο τρίγωνο του οποίου η πρόσφατη πτώση να ήταν το τέταρτο κύμα, τότε θα πρέπει να ακολοθήσει καθοδικό κύμα το οποίο θα εκδηλωθεί με την διάσπαση των 1200 μον. καθοδικά.
3.Το πιο σοβαρό σημείο όμως είναι ότι ο ταλαντωτής αναδρομής σε τρίτο στάδιο συστολής έχει συνεχίσει προς τα κάτω. Αν πρόκειται να δούμε μεσοπρόθεσμη αντιστροφή αυτό θα πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Διαφορετικά συνεχίζομε πλαγιο-καθοδικά.

Συνοψίζοντας:Η επικρατούσα υπόθεση κατά την γνώμη μου είναι ότι συνεχίζομε την πλαγιοκαθοδική διόρθωση με κύριο σημείο στήριξης τις 1200 μον.
Χρειάζεται άμεση και έντονη αντιστροφή της πορείας για να πούμε ότι αυτή η  υπόθεση πέφτει.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

1 σχόλιο: