Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

26 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Όταν γράφαμε χθες ότι αναμενόταν αντιστροφή προσήμου δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτού του είδους την μικροσκοπική μεταβολή.

Κατ'ουσίαν πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν από την χθεσινή ανάρτηση, εκτός από τον εξελικτικό χρόνο.

Στα μεν ακρότατα φαίνεται ότι έχομε ακόμη ένα έως δύο αλλαγές προσήμου πριν συναντήσομε την στήριξη στις 235 ημ εξελικτικού χρόνου, που σημαίνει από δύο ημέρες με συνεχείς αλλαγές έως μία εβδομάδα περίπου, πλαγιοκαθοδικής πορείας. Σημειωτέον ότι αυτά τα σημεία των στηρίξεων  είναι τα Fibonacci 0,38 και 0,23 αντιστοίχως του προηγουμένου καθοδικού μεγάλου κύματος.


Δεν μας αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι διεσπάσθη προς τα κάτω ο εξελικτικός χρόνος στα σημεία τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής και ότι ο ταλαντωτής του συνέχισε προς τα κάτω, χωρίς σημεία εξασθένισης.

Η κλασσική ανάλυση λέει ότι σχηματίσθηκε διπλή κορυφή στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης, και επομένως μέχρι νεωτέρας αναμένεται περαιτέρω καθοδική συνέχεια.
Αυτό το γεγονός μας βάζει σε σκέψεις για την αντοχή των 1200 μον.




Στηρίξεις προσφέρονται τρείς ημέρες πιο κάτω.
Άρα έως τα μέσα προς τέλος της ερχομένης εβδομάδος, αναμένεται συνέχεια της πλαγιοκαθοδικής κίνησης μέχρι τερματισμού ενός καθοδικού κύματος διορθωτικού χαρακτήρα.

Γνώμονας για τις τιμές παραμένει ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής ο οποίος φαίνεται ότι θα συνεχίσει για λίγο ακόμη προς τα κάτω. Κομβικό σημείο είναι η διατήρηση των 1200 μον. των οποίων η αντοχή τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση.
Υπό κανονικές συνθήκες ακόμη και αυτή η διάσπαση φαίνεται να είναι στο πλαίσιο ενός καθοδικού ράλι εξάντλησης. Ο χαρακτήρας του καθοδικού κύματος είναι διορθωτικός.
Ο ταλαντωτήης αναδρομής της τιμής δεν έχει και πολύ κάτω να πάει. Φαίνεται να εξαντλεί την καθοδική του πορεία.




Συνοψίζοντας: 1. Σε μία δύσκολη και ασαφή κυματομορφή πιστεύω ότι θα συνεχίσομε πλαγιοκαθοδικά για λίγο ακόμη. Πιστεύω επίσης ότι τυχόν διάσπαση των 1200 μον. θα είναι βραχύβια στο πλαίσιο ενός καθοδικού ράλι εξάντλησης παρά στο πλαίσιο μακροχρόνιας αλλαγής της τάσης.Υπομονή, προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.

2. Οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες μετακινούνται γρήγορα πλέον, καθώς συντελείται "δημιουργική  καταστροφή", οργουελλιανός όρος αυτός, της παλαιάς τάξης πραγμάτων.
 Ο κίνδυνος στα πλαίσια αυτής της σύγκρουσης, η Ευρώπη να ξαναγλυστρήσει σε ύφεση είναι μεγάλος. Επομένως τα περί εγχώριας ανάπτυξης κλπ εγώ τα ακούω βερεσέ.
Κρούεται επίσης από τον αναλυτή στον σύνδεσμο ο κώδωνας του κινδύνου για τον ατομικό πλούτο του κοινού πολίτη στα πλαίσια που αναλύθηκαν στο βιβίλο του "Code Red", όπου τώρα προστίθεται και γεωπολιτική συνιστώσα. από εγκυρότατο αναλυτή. Όλα αυτά τα λαμβάνω προσωπικά πολύ σοβαρά υπ'όψιν και πράτω αναλόγως.
http://www.marketoracle.co.uk/Article46219.html
Δεν είναι λοιπόν καθόλου ανεξήγητη η παρατηρούμενη μεταβλητότητα των τελυταίων μηνών.

3. Είχαμε πει όμως ότι έρχεται, με βάση μόνον την γωμετρία της χρονοσειράς των τιμών.
http://rosicrux.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html
Παραθέτομε το απόσπασμα του συμπεράσματος της 26ης Μαρτίου 2014, όχι για λόγους προβολής και εγωϊσμού αλλά για να αναδείξομε την δύναμη της γεωμετρίας των χρηματιστηριακών χρονοσειρών.
Όπως έχομε πει και αλλού, στο μέτρο που η οικονομία καθορίζει την ιστορία και στο μέτρο που οι χρηματιστηριακές καπύλες απεικονίζουν μία καίρια όψη της οικονομίας και διέπονται από τους νόμους των πολυκλασματομορφομετρικών γεωμετρικών αρχετύπων, η ιστορία έχει γεωμετρία και η γεωμετρία επιτρέπει πρόβλεψη, εντός ορισμένων ορίων.
Καληνυχτίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.

2 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΔ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΧΕΡΟΥΛΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΟ.ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε μου gmag.
    Βλέπω τι εννοείς.
    http://thepatternsite.com/icup.html#ICUP1
    Όμως η αντεστραμένη "κούπα χερούλι", είναι σχηματισμός συνέχειας ενός μεγαλύτερου ρεύματος.
    Εδώ δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
    Αντίθετα, αν έχεις δίκιο μπορεί να πηγαίνομε σε ένα καταστροφικό σενάριο για ΩΚΩ, ως σχηματισμό αντιστροφής της ανόδου από το 2012.
    Δες παλαιότερες αναρτήσεις όπου εξήτασα αυτή την δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή