Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

23 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η κρίση ελύθη καθοδικά.
Αναμένεται και συνέχεια καθώς η πιθανότης τρίτης συνεχόμενης εναλλαγής προσήμου είναι της τάξεως του 30%. Άρα θα πρέπει να διατηρηθεί το σημερινό πρόσημο.
Αυτά όμως που είπαμε χθες για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα εξακοολουθούν να ισχύουν, καθώς οι ταλαντωτές προχωρούν προς τα κάτω χωρίς μεγάλες απώλειες στις τιμές.

1. Σε πρώτο στάδιο συστολής προχωρήσαμε ακόμη πιο κάτω σήμερα.


2. Στο ίδιο υσποεύνολο σημείων χωρίς συστολή η αγορά προχωρέι πλάγια. Δεν ξέρομε ακριβώς ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ της βραχυπρόθεσμης συνέχισης της καθοδικής πορείας.


Όπως έχομε πει και σε παλαιότερες αναρτήσεις, είναι επιθυμητό να είναι αυτή η διόρθωση σύνθετη, καθώς έτσι θα "κλειδώσουν" οι τιμές κυμάτων πολύ μεγαλύτερης πολυπλοκότητας και άρα και μεγέθους εδώ. Συγκεκριμένα (βλ. παλαιότερες αναρτήσεις), θέλομε να δημιουργηθεί πυθμένας σε πέμπτο στάδιο συστολής, όπου τα κύματα αυτού του σταδίου είναι διάρκειας τριετίας ως πενταετίας περίπου. Αυτό θα κάνει και  επίσημα τον πυθμένα του Ιουνίου του 2012 έναν εξαιρετικά μακροχρόνιο και ανθεκτικό πυθμένα αφ'ενός και αφ'ετέρου θα σηματοδοτήσει την έναρξη (η οποία ήδη έχει αρχίσει αλλά δεν έχει αποκτήσει την δέουσα πολυπλοκότητα) ενός διορθωτικού ανοδικού κύματος πέντε σταδίων συστολής.

3. Στα ακρότατα επίσης προχωρήσαμε προς τα κάτω όσον αφορά τους ταλαντωτές αναδρομής αλλά οι τιμές δεν έχουν γυρίσει πειστικά.


Συνοψίζοντας: Συνεχίζεται η διόρθωση η οποία είναι σύνθετη και αυτή την στιγμή  διερχόμεθα ένα ακόμη καθοδικό σκέλος, ένα κύμα c ενός επίπεδου σχηματισμού η υπό εξέλιξη τριγώνου.
Ευτυχώς ως τώρα έχουν ακυρωθεί ορισμένες πολύ δυσοίωνες δυνατότητες εξέλιξης που υπήρχαν στο ξεκίνημα της διόρθωσης. Μία βραχυπρόθεσμη κίνηση προς την περιοχή των 1100-1200 μον. θεωρείται απόλυτα φυσιολογική  τις επόμενες 2-3 ημέρες.
Όμως εκεί θα πρέπει να έχομε σαφή αντιστροφή της τάσης.

Καληνυχτίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.
 

3 σχόλια:

  1. ...κατα γραμμα στο ...ταμπλό!

    Συγχαριτηρια κυριε Σταθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αλέξανδρε,
    Θα σε παρακαλούσα να συνεισφέρεις όποτε μπορέσεις μία γεωπολιτική γεωστρατηγική ανάλυση για την χώρα.
    Το ιστολόγιο έχει και αυτό ως αντικείμενο, αλλά δεν είχμε ειδικούς έως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε Σταθη υπαρχει περιοτωση να εχουμε διευρυνομενο τριγωνο και αρα να δουμε ΓΔ κατω από τις 1060 μοναδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή