Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μία μικρή παρατήρηση για την σημερινή μεταβολή των πολυτίμων μετάλλων:
Θα έπρεπε να έχω γράψει την σημείωσή μου λίγες μέρες νωρίτερα, και το σημερινό ράλι νομίζω ότι είναι αληθινό. Αν ο άργυρος διασπάσει την αντίσταση των 23 δολ. και ο χρυσός την αντίσταση των 1320 και κρατηθούν πάνω από αυτά τα επίπεδα, νομίζω ότι ξαναρχίζει η ανοδική πορεία των πολυτίμων μετάλλων σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά γεγονότα. Τα "παιδιά" θα πρέπει να πιάσουν δουλειά στα παράγωγα γρήγορα σε θέσεις σορτ αν πρόκειται να συγκρατήσουν το ράλι.

Ερχόμαστε τώρα στα δικά μας.
Και πάλι μας έκανε το χατήρι η αγορά να ακολουθήσει βραχυπρόθεσμα την πορεία που είχαμε πει ότι είναι η πιο πιθανή.

Όμως :

1. Δεν άλλαξε κάτι στον ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής.
Οι πιθανότητες τρίτης ημέρας προς την ίδια κατεύθυνση είναι της τάξεως του 45%.


Στο ίδιο υποσύνολο σημείων χωρἰς συστολή πάλι δεν άλλαξε κάτι και περιμένομε ένα ακόμη διορθωτικό κύμα προς τα κάτω.
Τα αυτά και όσον αφορά το υποσύνολο των ακορτάτων.
Εκεί που τα πράγματα  γίνονται ενδιαφέροντα είναι στου ςξελικτικούς χρόνους.
Στο μεν υποσύνολο των σημείων τάσης υπάρχει πιθανότης ανοδικής συνέχειας σε ένα τελευταίο πέμπτο κύμα τρίτου κύματος. Αυτό σημαίνει ότι αν δούμε ισχυρή άνοδο τις επόμενες ημέρες ότι ξεκινά ένα αξιοποιήσιμο τρίτο κύμα ενός μεγαλυτέρου πέμπτου και βρισκόμαστε σε εγρήγορση για κάτι τέτοιο.


Ο ταλαντωτής αναδρομής αυτού του χρόνου δείχνει κάτω προς το παρόν, αλλά δεν αποκλείεται, δεδομένης της μορφολογίας του κύματος να ξαναξεκινήσει προς τα πάνω, να κορεσθεί και να "περιμένει" την βραδύτερη συνιστώσα.


Επίσης στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων φαίνεται ότι έχομε συμπληρώσει αρκετά μεγάλο τμήμα μιας πολύπλοκης διόρθωσης και είναι ενδεχόμενο το μικρό ανοδικό κύμα να είναι το πρώτο ενός πέμπτου μεγαλύτερου ανοδικού κύματος.


Συνοψίζοντας:Η κύρια υπόθεση παραμένει σε ισχύ και η πιο πιθανή πορεία είναι ένα άλλο πλαγιοκαθοδικό διορθωτικό κύμα. Όμως, στους εξελικτικούς χρόνους αρχίζουν να εμφανίζονται ενδείξεις συνέχειας της ανόδου και βρισκόμαστε σε επιφυλακή γι'αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου