Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Παρά το γεγονός ότι το γεωπολιτικό κλίμα γίνεται καθημερινά όλο και πιο σκοτεινό, οι αγορές
"αγρόν αγοράζουν". Ακολουθούν με γεωμετρική ακρίβεια τα μορφολογικά τους αρχέτυπα.

Απόψε κατ'εξαίρεση και επειδή ήδη "χρωστάω" μία ανάλυση για τα πολύτιμα μέταλλα προτάσσω έναν σύνδεσμο που αναφέρεται στο ότι πλησιάζει η ώρα σημαντικής αντιστροφής της καθόδου που κρατά εδώ και .
Δικά σας τα συμπεράσματα για τα γεγονότα που θα συνδυάζονται με μία τέτοια αντιστροφή.
Μετά τον Rambus Chartology και τον Tobby Connors που τους θεωρώ εξαιρετικούς αναλυτές προστίθεται πρόσφατο σχόλιο του Πάπα των αναλυτών πολυτίμων μετάλλων στον ιστότοπο της Kitco, Julian Phillips που όλοι λένε το ίδιο πράγμα.
1. Μπορεί να επιχειρηθεί μία τελευταία υποτιμητική επιδρομή η οποία όμως θα είναι βραχύβια και δεν θα είναι μεγαλύτερη του 10-15%. Αυτό είναι κατανοητό ως μέσο πίεσης της Ρωσσίας και της Κίνας που έχουν μεγάλα αποθέματα χρυσού, αλλά θα γυρίσει μπούμεραγκ διότι θα είναι αγοραστική ευκαιρία για τους Ρώσσους και τους Κινέζους.
Ο Phillips δεν το θεωρεί πιθανό. Υπαινίσσεται ότι δεν είναι δυνατόν. Για πολλούς και διάφορους λόγους.....αν έχετε παρακολουθήσει την διαμάχη μεταξύ επενδυτικών τραπεζών και της GATA,
όπως και τον Jim Wylie ο οποίος μπορεί να γράφει ιδιόρρυθμα, αλλά είναι πολύ καλά πληροφορημένος και μακροπρόθεσμα ευστοχότατος όσον αφορά την κατάσταση του παγκοσμίου νομισματοπιστωτικού συστήματος και τις αλλαγές που συντελούνται.
Ιδιαιτέρας προσοχής χρήζει η υπόθεση ότι προετοιμάζεται με αργά αλλά σταθερά βήματα μετάβαση από το δολλάριο στο στάνταρ γουαν-ρούβλι-χρυσός, τουλάχιστον για ένα μέρος του κόσμου.
Αυτό θα έχει και γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες, με περίεργες πολλές φορές ανίερες συμμαχίες και συχνές αλλαγές στρατοπέδων εκ μέρους των συμμετεχόντων, που πρακτικά είναι όλοι στο πλαίσιο της ιδέας του "μη-γραμμικού πολέμου" του Dugin. 
Δυστυχώς γράφει στα Ρωσσικά αλλά υπάρχουν σύνδεσμοι στο youtube που μπορείτε να δείτε τι λέει αυτό το κεφάλι που είναι από εκείνα τα ρώσσικα μεγάλα κεφάλια. 
Αν νομίζετε λ.χ. ότι η σημερινή απόσυρση του πρέσβυ των ΗΑΕ από το Ιράκ είναι άσχετη με τα ζητήματα "πετρέλαιο", αποθέματα χρυσού της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ νομίζω ότι δεν θα έχετε δίκιο. Δες τε τι λέει ο Wylie: 
Σας συνιστώ να διαβάσετε όσα περισσότερα άρθρα του από το αρχείο του Market Oracle, για να δείτε πόσο δίκιο είχε στο παρελθόν.
2. Δεν έχει άλλο κάτω από αυτά τα επίπεδα.
3. Οι αρχικοί στόχοι της ενδεχόμενης ανοδικής κούρσας και για τον χρυσό και για το ασήμι είναι  λίγο χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά. Αν είναι έτσι, ιδιαίτερα για το ασήμι, μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό της τιμής.
4. Μερικοί λένε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντύτερα στο σημείο αντιστροφής απ'ότι άλλοι:
Οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές τεκτονικές πλάκες κινούνται γρήγορα και δημιουργούνται σεισμικές πιέσεις.
Μεταξύ αυτών και η δική μας. Διαβάσατε τις δηλώσεις του Τούρκου Αρχιστρατήγου;
Ακούσατε αντίδραση απο την ΕΕ για απειλές εναντίον των συνόρων ΤΗΣ; Ούτε και εγώ.
Εκκωφαντική σιωπή. 
Τυρβάζουν περί της εκλογής η όχι του Juncker και άλλα τινα γραφειοκρατικά όπως τι άλλο θα κόψουν από τον Νότο και ιδιαίτερα από την ημιθανή Ελλάδα, επιμένουν στην ολέθρια οικονομική τους πολιτική, υποστηρίζουν την πολιτισμική αλλοτρίωση της Ευρώπης, αλλά όταν πρόκειται για άμυνα και άλλα τέτοια δευτερεύοντα, ποιούν την νήσσαν εκτός αν πρόκειται για τον "Δεξιό Τομέα". Χρειάζονται ψυχοφάρμακα, φίλοι μου. Δεν είναι με τα καλά τους.
Είσθε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο;

1 σχόλιο: