Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

11 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Παρά την σημερινή πτώση, εξακολουθεί να υπάρχει συνωστισμός στην κορυφή του ταλαντωτή αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής.

 

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων και χωρίς συστολή  η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή έχει φθάσει πολύ κοντά στην μεγίστη τιμή της και το σημερινό κλείσιμο έδειξε μέτρια προς σοβαρή αδυναμία.

 

3. Στα ακρότατα όπου έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον λόγω αλλαγής προσήμου, προς το παρόν δεν φάνηκε πτωτική διάθεση, αλλά η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή βρίσκεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν πολλές και διαδοχικές αντιστάσεις τις οποίες θα πρέπει να υπερβεί αν πρόκειται να συνεχίσομε προς τα πάνω, μετά από την σημερινή διόρθωση και με συνέχεια για μία έως δύο ακόμη ημέρες χωρίς σοβαρές απώλειες.

 
Όμως η απλή χάραξη των γραμμών τάσης λέει ότι έχομε βρεί αντίσταση στα σημερινά επίπεδα τιμών.
Οι πιθανότητες είναι υπέρ καθοδικής συνέχειας.

4. Το ίδιο λένε και οι εξελικτικοί χρόνοι.

5. Μία μακροχρόνια λεπτομέρεια.
Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (ετών), πρέπει το μεγάλο καθοδικό κύμα να "κλειδώσει" εκεί που βρίσκεται. Αν συνεχίσει προς τα κάτω είναι καταστροφικό. Η επόμενη στήριξη είναι στις 250 μον.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί μία κυματομορφή μικροτέρου σταδίου συστολής (4ου) με κατ'ελάχιστο τρία κύματα μετά το ανοδικό, ώστε να σχηματισθεί πυθμένας στο 5ο στάδιο.

Η τελευταία κουκκίδα δέιχνει πού βρισκόμαστε σ'αυτό το μακροπρόθεσμο πλαίσιο.
Οι μπλε ανοιχτές γραμμές την απαραίτητη συνέχεια σε τέταρτο στάδιο συστολής για να σχηματισθεί πυθμένας στο 5ο στάδιο που σημαίνει λήξη του συναγερμού για πάρα πολλά χρόνια και ήδη το υπαινίσσεται ο εξελικτικός χρόνος των σημείων τάσης.
Η λευκή γραμμή είναι η επιθυμητή (και πιθανή)  συνέχεια σε πέμπτο στάδιο συστολής.
Ε, πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σχηματισμό του πρώτου καθοδικού κύματος τεσσάρων σταδίων συστολής στην δημιουργία αυτού του πυθμένα (την πρώτη από τις τρεις μπλε ανοιχτό συνεχείς γραμμές.
Το βλέπομε να σχηματίζεται στην ακολουθία κυμάτων του τρίτου σταδίου:


Συνοψίζοντας:Οι ενδείξεις από τους ταλαντωτές αναδρομής των σημείων τάσης και τους εξελικτικούς  χρόνους λένε ότι η κάθοδος είναι πολύ πιθανό να έχει συνέχεια με πρώτη στήριξη τις 1200 μον. και δεύτερη στην περιοχή των 1100 μον.
Θα χρειαστεί ορμητική ανοδική συνέχεια αύριο και μεθάυριο για να ανατραπεί αυτό το ενδεχόμενο.
Είναι επίσης πολύ πιθανό να πάμε σε παρατεταμένη πλαγιοκαθοδική διόρθωση για να σχηματισθεί ο μακροχρόνιος πυθμένας σε πολύ μεγάλο στάδιο πολυπλοκότητας. 

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.
 

3 σχόλια:

  1. Με πρώτη ανάγνωση έχασα τα αυγά και τα πασχάλια.
    Θα επανέλθω με ποιο καθαρό μυαλό.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε μου ΤΚ.
    Τι είναι αυτό που δεν είναι κατανοητό να το εξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗ ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 340 ΣΤΙΣ 428 ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ 25 ΑΡΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΘΟΔΙΚΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΣΤΑΔΙΑ?ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1060 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΑΜΗΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή